Δευτέρα, 29 Δεκέμβριος 2014 14:00

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Τζάμπολ στην β' φάση - μέσα με Μακάμπι αύριο ο Παναθηναϊκός, εκτός με Μάλαγα την Παρασκευή ο Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον

Την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, υποδέχεται αύριο (30/12, 22:00) ο Παναθηναϊκός, στην πρεμιέρα των αγώνων του 5ου ομίλου για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. Από την Ανδαλουσία ξεκινά το «ταξίδι» του Ολυμπιακού στο "Top 16" την ερχόμενη Παρασκευή (2/1, 22:00), όταν αντιμετωπίζει τη Μάλαγα, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου.



Ο Παναθηναϊκός έχει στόχο να διαφυλάξει την έδρα του στη φάση των «16», αρχής γενομένης αύριο απέναντι στους Ισραηλινούς και να «αποχαιρετήσει» με νίκη το 2014. Η άμυνα θα αποτελέσει «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό, καθώς η Μακάμπι διαθέτει εξαιρετικούς σουτέρ και είναι ομάδα που δίνει έμφαση στην επίθεση. Η ομάδα του Γκάι Γκούντες τερμάτισε στη 2η θέση του 2ου ομίλου στην κανονική περίοδο με 7 νίκες-3 ήττες, πίσω από την αήττητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ολυμπιακός αρχίζει σήμερα την προετοιμασία του για τον αγώνα με τη Μάλαγα, καθώς χθες ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε ρεπό στους παίκτες του. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού το περασμένο Σάββατο για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών, ενώ σημαντική είναι η αγωνιστική επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη ήδη από το ματς με τους «πράσινους». Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ θα είναι παρών στην αποστολή της ομάδας του Πειραιά που αναχωρεί για την "Costa del Sol" την Πρωτοχρονιά. Η πρώτη αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» στη φάση των «16» ολοκλήρωσε με 4 νίκες-6 ήττες την παρουσία της στην κανονική περίοδο και προκρίθηκε ως 3η του 2ου ομίλου.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:

1η Αγωνιστική (30/12/2014-02/01/2015)


5ος Όμιλος


Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 22:00

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)


Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)


6ος Όμιλος

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου

Μάλαγα (Ισπανία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 22:00

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)

Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

ΠΗΓΗ ΑΠΕ