Σάββατο, 10 Ιανουάριος 2015 11:17

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σημαντικά παιχνίδια σε Τέντα, Σπάρτη, Βλαχιώτη και Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Αρχίζει σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται την Δευτέρα η 6η αγωνιστικής της Α' κατηγορίας μπάσκετ.

Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο πρόγραμμα του τριημέρου σημαντικό ενδιαφέρον σχετικά με τον τελικό νικητή υπάρχει στα παιχνίδια Γύθειο-ΑΕ Σπάρτης, Λακωνικός Κρόνος-Ατλας, Δίωνας Κυπαρισσίας-ΝΟ Πύλου, Παναθηναικός-ΓΣ Μεσήνης ενώ θα αναμετρηθούν ακόμη ο Σύλλογος Δρομέων με το Νεοχώρι και ο Σπαρτιατικός με την Καλαμάτα 80. Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν σε αυτά είναι:

ΓΥΘΕΙΟ - ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

Η ενδιαφέρουσα όπως αναμένεται αναμέτρηση του Βλαχιώτη μεταξύ του εκεί γηπεδούχου Γυθείου και της ΑΕ Σπάρτης (που θα σφυρίξουν οι Νάστος, Μπακετέας) θα αρχίσει στις 4 το μεσημέρι και θα ανοίξει  και επίσημα τις υποχρεώσεις του 2015 στην μεγάλη τοπική κατηγορία. Στην συγκεκριμένη λοιπόν συνάντηση οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να πάρουν την νίκη ώστε να βελτιώσουν την βαθμολογική τους θέση και να δουν την συνέχεια τους στην Α' κατηγορία με σαφώς καλύτερη διάθεση.

ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΝΟ ΠΥΛΟΥ

Δύο ώρες αργότερα από την παραπάνω συνάντηση και συγκεκριμένα 6 το απόγευμα θα γίνει στο κλειστό της Κυπαρισσίας - με ρέφερι τους Ταβουλαρέα, Καρμοίρη - η επίσης ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ του γηπεδούχου Δίωνα και του ΝΟ Πύλου. Οπως και στο Βλαχιώτη έτσι και στην Κυπαρισσία οι δύο αντίπαλοι θέλουν και θα ψάξουν με όλες τους τις δυνατότητες την νίκη που θα τους δώσει πολύ κουράγιο για την συνέχεια του μαραθωνίου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ - ΝΕΟΧΩΡΙ

Απόψε το βράδυ στις 7.30 θα γίνει στο κλειστό της Τρίπολης το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του εκ των πρωτοπόρων και αήττητων της βαθμολογίας Συλλόγου Δρομέων Υγείας και του πολύ μαχητικού - όπως τουλάχιστον εμφανίσθηκε στα πρώτα παιχνίδια - Νεοχωρίου. Πιο κοντά στην επιτυχία στην αναμέτρηση που θα σφυρίξουν οι Κυριακόπουλος, Καρδαράς, είναι σίγουρα οι τυπικά γηπεδούχοι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι νεοφώτιστοι δεν θα κάνουν την δική τους προσπάθεια.

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ - ΑΤΛΑΣ

Το πρώτο και με το δικό του σίγουρα ενδιαφέρον παιχνίδι της Σπάρτης μεταξύ δύο ομάδων που θα διεκδικήσουν την σωτηρία τους όπως ο γηπεδούχος Λακωνικός Κρόνος και ο φιλοξενούμενος Ατλας θα αρχίσει αύριο το απόγευμα στις 6 με ρέφερι τους Αναστόπουλο και Νάστο. Αγωνιστικά οι Σπαρτιάτες θα παραταχθούν χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ενώ η αποστολή των Καλαματιανών θα οριστικοποιηθεί αύριο το πρωί.

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80

Την παραμονή της στο ρετιρέ με την κατάκτηση της νίκης θα προσπαθήσει να κάνει πράξη στις 8 το βράδυ στο κλειστό της Σπάρτης η εκ των πρωτοπόρων και αήττητων της βαθμολογίας κόντρα στον Σπαρτιατικό που σίγουρα δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση, Τον αγώνα της Σπάρτης θα σφυρίξουν οι Αναστόπουλος και Νάστος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Ντέρμπι όμως είναι και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΓΣ Μεσσήνης που θα γίνει την Δευτέρα το βράδυ και ώρα 8 στην Τέντα αφού και οι δύο ομάδες θεωρούνται από αυτές που έχουν την δυνατότητα να βρεθούν στην πρώτη τετράδα της τελικής βαθμολογίας. Το ευχάριστο για όσους φίλους τους βρεθούν στις κερκίδες της Τέντας είναι ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΓΣ Μεσσήνης θα παραταχθούν χωρίς απουσίες γεγονός που σίγουρα ανεβάζει το ενδιαφέρον της συνάντησης για τον τελικό νικητή. Πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αναστόπουλος και δεύτερος ο Κυριακόπουλος.