Σάββατο, 24 Ιανουάριος 2015 07:36

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Να μείνει στην κορυφή θέλει η Καλαμάτα '80 που φιλοξενείται από το Γύθειο

Γράφτηκε από τον

Με τέεσσερα παιχνίδια θα γίνει σήμερα το πρώτο μερος της 8ης αγωνιστικής της Α' τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.


Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Καλαμάτα '80 θα παίξει στο Βλαχιώτη με το Γύθειο σε ένα ματς που είναι στα μέτρα της. Οι Καλαματιανοί έπιασαν κορυφή την προηγούμενη εβδομάδα και έχουν σκοπό να μείνουν εκεί, πράγμα που σημαίνει ότι θα τα δώσουν όλα για το διπλό σήμερα στο Γύθειο.
Ο συγκάτοικος της Καλαμάτας '80 στην κορυφή Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης θα παίξει στην έδρα του με τον ΓΣ Μεσσήνη.
Παράλληλα ο Δίωνας Κυπαρισσίας θα υποδεχθεί στην έδρα του την ΑΕ Σπάρτης και ο Σπαρτιατικός τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν σε αυτά είναι:

ΓΥΘΕΙΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80

Με στόχο την νίκη που θα την κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας η Καλαμάτα '80 αγωνίζεται στις 3 το μεσημέρι στο Κλειστό του Βλαχιώτη με το εκεί γηπεδούχο και αρκετά μαχητικό ιδιαίτερα στην έδρα του Γύθειο.
Μπορεί λοιπόν φαβορί για την κατάκτηση των δύο βαθμών να είναι η Καλαμάτα '80 όμως σίγουρα και οι Λάκωνες θα έχουν ετοιμάσει τις δικές τους αντιδράσεις κάτι που σημαίνει ότι δεν θα λείψουν οι ενδιαφέρουσες στιγμές για τους θεατές που θα βρεθούν στις κερκίδες του κλειστού στο Βλαχιώτη.
Πρώτος διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κυριακόπουλος και δεύτερος ο Δούβρης.

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα προβλήματα απουσιών του Παναθηναϊκού (Παλαμίδης, Γαρίνης) και τραυματισμών (Σταθάκης ο οποίος θα είναι στην αποστολή) θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στις 6 το απόγευμα στην έδρα του ο Σπαρτιατικός ώστε να μείνει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Παρά τις παραπάνω σκέψεις των γηπεδούχων, οι «πράσινοι» έχουν τους παίκτες που μπορούν να αντιδράσουν οπότε σίγουρα θα κάνουν και αυτοί την δική τους προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα. Διαιτητικό δίδυμο του αγώνα θα είναι οι Κυριακόπουλος και Ντάσι.

ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

Τους δύο βαθμούς της επιτυχίας που θα τους δώσουν δύναμη για την συνέχεια θα ψάξουν στις 6 το απόγευμα στο κλειστό της Κυπαρισσίας οι ισόβαθμοι στην 10η θέση της βαθμολογίας Δίωνας και ΑΕ Σπάρτης.
Προβάδισμα για την νίκη, λόγω έδρας, έχουν οι γηπεδούχοι που θα παραταχθούν πλήρεις αλλά οι φιλοξενούμενοι έχουν τους παίκτες να αντιδράσουν σωστά και να διεκδικήσουν με αξιώσεις για δικό τους λογαριασμό την επιτυχία. Τον ενδιαφέροντα λοιπόν όπως αναμένεται αγώνα θα σφυρίξουν οι Αναστόπουλος και Καρμοίρης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ - ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι του πρώτου μέρους της 8ης αγωνιστικής με αντιπάλους τον εκ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας Σύλλογο Δρομέων Υγείας και τον ΓΣ Μεσσήνης θα γίνει στις 7.30 το βράδυ στο κλειστό της Τρίπολης. Σε αυτήν την συνάντηση που θα σφυρίξουν οι Μαγκαφάς, Καρδαράς οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες ώστε να μείνουν στην κορυφή . Τη νίκη θέλουν όμως και οι φιλοξενούμενοι για να μείνουν μόνοι τους στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα κάτι που δείχνει ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει το δικό της έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καλαμάτα '80 13
-. Σύλλογος Δρομέων 13
3. ΓΣ Μεσσήνης 12
4. Σπαρτιατικός 11
-. ΝΟ Πύλου 11
6. Παναθηναϊκός 10
-. Νεοχώρι 10
-. Γύθειο 10
-. Ατλας 10
10. ΑΕ Σπάρτης 9
-. Δίωνας Κυπαρ. 9
12. Λακωνικός Κρόνος 8

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ