Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015 13:11

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Μέσα με ΤΣΣΚΑ σήμερα ο Ολυμπιακός, στο Βερολίνο αύριο ο Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον

Νίκες που μπορεί ν' αποδειχτούν σημαντικές όσον αφορά το μέλλον τους στην Ευρωλίγκα φέτος θα διεκδικήσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της φάσης των «16».

Η ομάδα του Πειραιά υποδέχεται σήμερα (5/2, 21:45) την αήττητη από το εναρκτήριο : , ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο ΣΕΦ για τον 6ο όμιλο, ενώ αύριο Παρασκευή (6/2, 21:00) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Βερολίνο την Άλμπα, για τον 5ο όμιλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν την πρώτη ήττα τους στο "Top-16" μόλις την περασμένη εβδομάδα, από την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, επιτρέποντας στην αυριανή αντίπαλό τους, ΤΣΣΚΑ, να μείνει μόνη στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα. Καθώς η ρωσική ομάδα έχει στόχο να διευρύνει σε 16-0 το αήττητο ρεκόρ της φέτος, προσμένοντας εν συνεχεία την ισοφάριση του ρεκόρ της (17-0) από τη σεζόν 2004-2005, ο Ολυμπιακός έχει ένα επιπλέον κίνητρο να δυσαρεστήσει  την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και των πρώην «ερυθρόλευκων» Μίλος Τεόντοσιτς, Κάιλ Χάινς. Ο τελευταίος μάλιστα επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο ΣΕΦ (πέρυσι Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ δεν συναντήθηκαν), μετά τη σεζόν 2012-2013, όταν στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, στο Λονδίνο, με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά (έχοντας αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό), ενώ ήταν μέλος και της ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο της Ευρωλίγκας ένα χρόνο νωρίτερα (2012), στην Κωνσταντινούπολη, μετά από επική ανατροπή στον τελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, με την ΚΑΕ να ανακοινώνει  πως εξαντλήθηκαν. Η «μάχη» των δύο ομάδων αναμένεται συναρπαστική, καθώς η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης φέτος (Ολυμπιακός) θα... μετρηθεί με την καλύτερη επίθεση (ΤΣΣΚΑ). Σε προσωπικό επίπεδο, με ενδιαφέρον αναμένεται και η «μάχη» ανάμεσα στους δύο καλύτερους κόμπο-γκαρντ της Ευρωλίγκας φέτος, τον αρχηγό του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη και τον Γάλλο διεθνή της ΤΣΣΚΑ, Νάντο ντε Κολό, που αναδείχτηκε MVP του Ιανουαρίου.

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Βερολίνο, όπου θα τα δώσει όλα για εκτός έδρας νίκη επί της Άλμπα. Οι «πράσινοι» μετρούν τέσσερις νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς που έδωσαν με τη γερμανική ομάδα. Η νίκη επί της Γαλατασαράι, στο ΟΑΚΑ, την περασμένη Παρασκευή, αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που τώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα καθοριστικό σημείο, να κάνει δηλαδή το αποφασιστικό βήμα. Ο Παναθηναϊκός μετρά 3 νίκες - 2 ήττες (όσες και η Μπαρτσελόνα), ενώ η Άλμπα έμεινε πίσω (με 2-3) την προηγούμενη εβδομάδα, επιτρέποντας στον Ερυθρό Αστέρα να... σπάσει το ρόδι, στη φάση των «16». Οι Εστέμπαν Μπατίστα και Έι Τζέι Σλότερ δεν προπονήθηκαν χθες, αλλά θα βρίσκονται στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και θα ενισχύσουν τον Παναθηναϊκό στη Γερμανία. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός των «πρασίνων» υπολογίζει και στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο διεθνής σέντερ θα χρησιμοποιηθεί φορώντας ειδικό νάρθηκα στο δεξί χέρι.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, έχει ως εξής:

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - «ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16»

6η Αγωνιστική (5-6/2/2015)
5ος Όμιλος
Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου

Γαλατασαράι-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα
Ερυθρός Αστέρας -Ζαλγκίρις Κάουνας
Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου
Άλμπα Βερολίνου -Παναθηναϊκός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μακάμπι Τελ Αβίβ 9
Ρεάλ Μαδρίτης  9
Μπαρτσελόνα  8
Παναθηναϊκός  8
Άλμπα Βερολίνου 7
Γαλατασαράι  7
Ερυθρός Αστέρας 6
Ζαλγκίρις Κάουνας  6


6ος Όμιλος

Σήμερα
Ολυμπιακός -ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Αύριο
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ -Λαμποράλ Κούτσα
Μάλαγα -Νίζνι Νόβγκοροντ
Αρμάνι Μιλάνο -Αναντολού Εφές

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10
Ολυμπιακός 9
Αναντολού Εφές 8
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 8
Νίζνι Νόβγκοροντ 7
Λαμποράλ Κούτσα 7
Αρμάνι Μιλάνο  6
Μάλαγα 5