Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015 14:56

Α2 Ανδρών: Αποσύρεται ο Ηλισιακός

Γράφτηκε από τον

Ο Ηλυσιακός αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών στο μπάσκετ. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), όλοι οι αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα στο φετινό πρωτάθλημα κατακυρώνονται με 20-0 υπέρ των εκάστοτε αντιπάλων του. Αιτία οι οφειλές ύψους 150.000 ευρώ στο ΙΚΑ, πρόστιμο μετά από αιφνίδια επίσκεψη και διαπίστωση πως οι παίκτες του ήταν ανασφάλιστοι.

Η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) έχει ως εξής: «Μετά την 162/4-02-2015 δήλωση του Σωματείου ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ ότι αποσύρεται από το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, όλοι οι υπόλοιποι αγώνες του ματαιώνονται και κατακυρώνονται υπέρ των εκάστοτε αντιπάλων του με σκορ 20-0. Τα αποτελέσματα των αγώνων που έχει δώσει μέχρι τώρα δεν λαμβάνονται υπόψη, ματαιώνονται και κατακυρώνονται με σκορ 20–0 υπέρ των αντιπάλων Σωματείων του Ηλυσιακού ΑΟ, στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2014–2015».

Για να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα και πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), ο Ηλυσιακός θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 150.000 ευρώ μέχρι τις 16/2, καταληκτική ημερομηνία της νέας παράτασης που είχε δώσει στην ομάδα των Ιλισίων η Επιτροπή.

Προχθές (3/2), οι άνθρωποι του Ηλυσιακού επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και έθεσαν το πρόβλημά τους στους ιθύνοντες, ενημερώνοντας πως αδυνατούν να βρουν αυτό το ποσό και να συνεχίσουν, σε συνδυασμό με άλλα χρέη των τελευταίων ετών της διοίκησης Γαμπιεράκη. Η εξέλιξη αυτή θα αφήσει χωρίς ομάδα τους παίκτες του Ηλυσιακού, καθώς η μεταγραφική περίοδος στα ερασιτεχνικά σωματεία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου. Ουσιαστικά, οι παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην ΕΟΚ για το αν θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε άλλον σύλλογο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) σήμερα πως ο Ηλυσιακός αποσύρεται από το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών στο μπάσκετ, η νέα βαθμολογία (σε 14 αγωνιστικές) διαμορφώνεται ως εξής:

   ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

   Καβάλα              26

   Αρκαδικός           24

   Ψυχικό              24

   Λαύριο              23

   Παγκράτι            22

   Εθνικός             22

   Δόξα Λευκάδας       22

   Φίλιππος Βέροιας    20

   ΟΦΗ                 20

   Λιβαδειά            20 

   Αετός               20

   Ηρακλής             19 

   Ερμής Λαγκαδά       18 

   * Αποσύρθηκε ο Ηλυσιακός

 * Όλοι οι αγώνες του από το εναρκτήριο τζάμπολ κατακυρώνονται με 20-0 υπέρ των εκάστοτε αντιπάλων του βάσει προγράμματος

ΑΠΕ-ΜΠΕ