Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 11:04

"Βόμβα" Κιριλένκο στην ΤΣΣΚΑ

Γράφτηκε από τον
"Βόμβα" Κιριλένκο στην ΤΣΣΚΑ

Μεταγραφή «βόμβα» για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Αντρέι Κιριλένκο, που έλυσε το συμβόλαιο του με τους Σίξερς και επέστρεψε στην πατρίδα του και στην ομάδα που τον ανέδειξε. Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη ανακοίνωσε την απόκτηση του 34χρονου φόργουορντ, ο οποίος υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Ο Κιριλένκο επιστρέφει στην ομάδα που ανδρώθηκε (1998-2001) δυόμισι χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε αυτή. Η ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή εγκαίρως κι έτσι ο «AK-47», όπως είναι το ψευδώνυμο του, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την έναρξη του δευτέρου γύρου της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας.

Ο ύψους 2,06 φόργουορντ ξεκίνησε την καριέρα του με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης σε ηλικία 16 χρόνων και αργότερα αποκτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στα τρία του χρόνια με την ΤΣΣΚΑ βοήθησε τον σύλλογο σε δύο πρωταθλήματα Ρωσίας και το φάιναλ φορ της Σουπρολίγκας το 2001.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετής καριέρας του στο ΝΒΑ με την Γιούτα, αγωνίστηκε δίπλα σε θρύλους όπως ο Τζον Στόκτον και Καρλ Μαλόουν, αγωνίστηκε σε ένα All Star Game το 2004 ενώ τρεις συνεχόμενες φορές (από τη σεζόν 2003-04 εως τη σεζόν 2005-06) ήταν μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας του ΝΒΑ με την τελευταία χρονιά να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα. Σε 681 αναμετρήσεις με την Τζαζ έχει μέσους όρους 12,4 πόντων, 5,6 ριμπάουντ, 1,4 κλεψιμάτων και 2 μπλοκ. Ο Ρώσος φόργουορντ ήταν από τους πρωτεργάτες της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ του 2007 στο οποίο αναδείχτηκε και MVP της διοργάνωσης.

«Είμαι ευτυχισμένος που επιστρέφω στην ομάδα που πέρασα τα χρόνια της ενηλικίωσης μου» τόνισε ο Κιριλένκο και συνέχισε: «Είναι ευχαρίστηση μου που θα αγωνιστώ και πάλι μπροστά στους φιλάθλους της Ρωσίας. Η ΤΣΣΚΑ έχει πολύ δυνατή ομάδα, έναν εξαιρετικό προπονητή και φοβερούς παίκτες», τόνισε ο Ρώσος σταρ, ενώ ο Ελληνας τεχνικός της ομάδας της Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, δήλωσε από την πλευρά του:

«Ολοι ξέρουν ποιος είναι ο Κιριλένκο και τι σημαίνει για την ΤΣΣΚΑ. Ελπίζω να είναι γερός και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τον επαναφέρουμε σε φόρμα και να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στην αγωνιστική μας φιλοσοφία. Όλο το προπονητικό τιμ, με πολλά μέλη του οποίου έχει συνεργαστεί, θα τον βοηθήσει. Μιλήσαμε ήδη στο τηλέφωνο, του έστειλα τα συστήματά μας και ξέρω πως έκανε ατομικές προπονήσεις.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ