Πέμπτη, 26 Φεβρουάριος 2015 12:35

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Κρίσιμο ματς για ΠΑΟ σήμερα με Μακάμπι

Γράφτηκε από τον

Αρχίζει ο δεύτερος γύρος της Ευρωλίγκας αυτή την εβδομάδα, με τη διεξαγωγή των αγώνων της 8ης αγωνιστικής.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα  (26/2, 21:45) αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο του 5ου ομίλου, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μάλαγα την Παρασκευή (27/2, 21:45), για τον 6ο όμιλο.
Ισόβαθμοι στη δεύτερη θέση, Παναθηναϊκός και Μακάμπι, με πέντε νίκες - δύο ήττες έχουν υψηλό κίνητρο στο μεταξύ τους παιχνίδι για το θετικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός είναι πως στην πρεμιέρα της φάσης των «16» είχε επικρατήσει με 83-76 της ομάδας του Ισραήλ, κάτι που σημαίνει πως ακόμη και σε περίπτωση ήττας, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς θα τα δώσουν όλα για να διαφυλάξουν τη διαφορά πόντων, σε περίπτωση ισοβαθμίας όταν πέφτει η αυλαία του "top-16". Εκ των ων ουκ άνευ είναι πάντως πως ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ζήτησε νίκη από τους παίκτες του. Χωρίς τον ΝτεΜάρκους Νέλσον αναχώρησε σήμερα η αποστολή των «πρασίνων», καθώς ο Αμερικανός γκαρντ ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο. Για πρώτη φορά στη δωδεκάδα του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Γκάνι Λαουάλ.
Στην κορυφή του 6ου ομίλου θέλει να διατηρηθεί ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος μεθαύριο την ομάδα της Ανδαλουσίας, Μάλαγα. Οι Ισπανοί βρίσκονται στην τελευταία θέση με μόλις μία νίκη και έξι ήττες, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει έξι νίκες, ισοβαθμούν στο «ρετιρέ» με την ΤΣΣΚΑ, έχοντας νικήσει τους Ρώσους μέσα στο ΣΕΦ. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης δεν αναμένεται να είναι στη δωδεκάδα απέναντι στην ομάδα του Κώστα Βασιλειάδη, αφού ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, έχασε προπονήσεις και παράλληλα σημαντικό έδαφος ενσωμάτωσης στη νέα ομάδα του. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Δημήτρη Κατσίβελη, αφού δεν προπονήθηκε χθες λόγω τραυματισμού σε λοξό κοιλιακό αριστερά και πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα προπονηθεί σήμερα.
Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
8η αγωνιστική (26-27/2)
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Σήμερα
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός
Ζαλγκίρις Κάουνας - Γαλατασαράι
Ρεάλ Μαδρίτης - Ερυθρός Αστέρας
Αύριο
Μπαρτσελόνα - Άλμπα Βερολίνου


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρεάλ Μαδρίτης 13
2. Παναθηναϊκός  12
-. Μακάμπι Τελ Αβίβ  12
4. Μπαρτσελόνα  11
5. Άλμπα Βερολίνου  10
6. Γαλατασαράι  9
-. Ζαλγκίρις Κάουνας  9
8. Ερυθρός Αστέρας  8

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Σήμερα
Νίζνι Νόβγκοροντ - Αρμάνι Μιλάνο
Αύριο
Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ
Αναντολού Εφές - Λαμποράλ Κούτσα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 6-1 13
-. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-1 13
3. Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 5-2 12
4. Αναντολού Εφές 4-3 11
5. Λαμποράλ Κούτσα 3-4 10
6. Νίζνι Νόβγκοροντ 2-5 9
7. Μάλαγα 1-6 8
-. Αρμάνι Μιλάνο 1-6 8