Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2015 14:31

Στο ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός - Απόλλων Πατρών

Γράφτηκε από τον

Το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα φιλοξενήσει τον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ των ανδρών, Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών, που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή, 5 Απριλίου.

Μετά από διαδικασία κλήρωσης -παρουσία εκπροσώπων και των δύο ομάδων- το ΟΑΚΑ θα υποδεχθεί τους δύο φιναλίστ του θεσμού, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που τελικός Κυπέλλου είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ ήταν το 2007, με το τρόπαιο να διεκδικούν Παναθηναϊκός και ΑΓΟ Ρεθύμνου.

Η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αναφέρει: «Το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών 2015, στις 5 Απριλίου. Οι εκπρόσωποι του Απόλλωνα Πάτρας και του Παναθηναϊκού, των ομάδων που διεκδικούν το τρόπαιο, είχαν συνάντηση σήμερα στην ΕΟΚ. Ο Απόλλωνας πρότεινε το ΚΓ "Δ. Τόφαλος" για τη διεξαγωγή του τελικού, ο Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ. Με τη διαφωνία δεδομένη, η ΕΟΚ πρότεινε να διεξαχθεί ο αγώνας στο ΚΓ "Δύο Αοράκια" στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς το ΣΕΦ είχε αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας. Οι δύο ομάδες έδειξαν αρνητικές στη διεξαγωγή του τελικού στο Ηράκλειο και έτσι πραγματοποιήθηκε κλήρωση ανάμεσα στο "Δ. Τόφαλος" και το ΟΑΚΑ με το... χαρτάκι που επιλέχθηκε να υποδεικνύει το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ