Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2015 14:11

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Μεγάλο ματς για ΠΑΟ σήμερα με Μπαρτσελόνα

Γράφτηκε από τον

Την Μπαρτσελόνα υποδέχεται ο Παναθηναϊκός σήμερα στις 9.45 μ.μ. στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, ενώ ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι, αύριο Παρασκευή στις 9.45 μ.μ. για τον 6ο όμιλο.


Νίκη πάση θυσία θέλει ο Παναθηναϊκός απέναντι στους «μπλαουγκράνα», με τους οποίους ισοβαθμεί στην 3η θέση του ομίλου, με 5 νίκες - 3 ήττες. Ο ηττημένος θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, δηλαδή μόλις μία πάνω από την 5η που δεν δίνει πρόκριση στα πλέι οφ. Οι δύο ομάδες «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» για τρίτη φορά φέτος, με τους Καταλανούς να έχουν... χαμογελάσει και τις δύο πρώτες φορές, στην κανονική περίοδο (78-69 στο Παλάου Μπλαουγκράνα και 80-67 στο ΟΑΚΑ). Το αρνητικό σερί για τους «πράσινους» δεν σταματά εκεί, αφού μετρά 7 διαδοχικές ήττες από την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, ενώ στην Ευρωλίγκα η ομάδα της Βαρκελόνης έχει νικήσει τις 21 φορές από τις 33 που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό. Η προετοιμασία της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα άρχισε χθες, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να γράφει δύο ονόματα στο απουσιολόγιο. Συγκεκριμένα, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς δεν συμμετείχε στην προπόνηση χθες, αφού ένιωσε μια αδιαθεσία, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο ΝτεΜάρκους Νέλσον.
Μόνος πρώτος στον 6ο όμιλο ο Ολυμπιακός -μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (81-75)- αγωνίζεται την Παρασκευή στο Μιλάνο. Η Αρμάνι πανηγύρισε εκτός έδρας νίκη την περασμένη εβδομάδα, 85-76, στη Ρωσία επί της Νίζνι Νόβγκοροντ. Ήταν, όμως μόλις η 2η σε 8 αγώνες στο "Top 16" και παραμένει δύο νίκες πίσω από μία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει τον MVP της περασμένης εβδομάδας, τον Σαμάρντο Σάμιουελς, ο οποίος σημείωσε 37 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ. Η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από νίκη με... κατοστάρα στα Τρίκαλα απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, στην Α1, με τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά να εκφράζει πάντως την ανησυχία του στα «νεκρά διαστήματα» που παρουσίασε ο Ολυμπιακός, στη Θεσσαλία.
Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, έχει ως εξής:

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
9η Αγωνιστική

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Σήμερα
Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα
Ερυθρός Αστέρας - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αύριο
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Αλμπα Βερολίνου -Ζαλγκίρις Κάουνας 80-72

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ρεάλ Μαδρίτης 15
2. Μακάμπι Τελ Αβίβ 14
3. Μπαρτσελόνα 13
-. Παναθηναϊκός  13
-. Άλμπα Βερολίνου 13
6. Ζαλγκίρις Κάουνας  12
7. Γαλατασαράι  10
8. Ερυθρός Αστέρας  9
* Ενα ματς περισσότερο έχουν Αλμπα Βερολίνου και Ζαλγκίρις Κάουνας.
6ος ΟΜΙΛΟΣ

Σήμερα
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ - Νίζνι Νόβγκοροντ
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Αύριο
Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός
Ουνικάχα Μάλαγα- Αναντολού Εφές

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 15
2. Φενερμπαχτσέ Ούλκερ  14
-. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14
4. Αναντολού Εφές 12
-. Λαμποράλ Κούτσα  12
6. Νίζνι Νόβγκοροντ  10
-. Αρμάνι Μιλάνο  10
8. Μάλαγα  9