Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 13:03

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρ, στο Κάουνας ο ΠΑΟ

Γράφτηκε από τον

Νίκη επί της Φενερμπαχτσέ Ούλκερ στο ΣΕΦ αναζητά σήμερα (9.45 μ.μ.) ο Ολυμπιακός για να συνεχίσει ν' απολαμβάνει τη... μοναξιά της κορυφής του 6ου ομίλου στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

Νικηφόρα να περάσει από το Κάουνας θα επιδιώξει (7.45 μ.μ.) ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ζαλγκίρις για ν΄ αναρριχηθεί από την 4η θέση, όπου βρίσκεται τώρα στο βαθμολογικό πίνακα του 5ου ομίλου.
Ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό, βρίσκεται η τουρκική ομάδα με προπονητή τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που πάντως είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο, στην "Ulker Sports Arena" από τους «ερυθρόλευκους» με 74-68. Όπως αναμένεται, ο Νίκος Ζήσης και η παρέα του θα τα δώσουν όλα για να καλύψουν και τη διαφορά της ήττας, να «δραπετεύσουν» δηλαδή με +7 από το Φάληρο, κάτι που πάντως μόνο εύκολο δεν είναι. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού προέρχεται από ήττα στο τουρκικό πρωτάθλημα, από την αποδεκατισμένη Γαλατασαράι (92-88) που έπαιζε με έξι παίκτες. Η ομάδα του Πειραιά μετρά 13 διαδοχικές νίκες, στη διοργάνωση, μέσα στο ΣΕΦ, με τους παίκτες του Γιάννης Σφαιρόπουλου να είναι αποφασισμένοι να το μετατρέψουν σε 14-0. Αμφίβολη θεωρείται πάντως η συμμετοχή των Μπρεντ Πέτγουεϊ (ώμος) και Μιχάλη Τσαϊρέλη (θλάση στους προσαγωγούς) από πλευράς Ολυμπιακού, στο ματς με τους Τούρκους.
Ήδη όλα τα εισιτήρια για την ελληνοτουρκική «μάχη» έχουν διατεθεί, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του να έχουν δηλώσει πως η νίκη επί της τουρκικής ομάδας θα είναι το δώρο της ανδρικής ομάδας μπάσκετ στο σύλλογο για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του.
Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με νίκη επί της Ζαλγκίρις, στο Κάουνας, μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από την Μπαρτσελόνα.
Στον πρώτο γύρο του "Top-16" και συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός είχε ξεπεράσει άνετα το εμπόδιο της Ζαλγκίρις, με 77-58, στην Αθήνα. Η ομάδα του Γκιντάρας Κραπίκας έχει 3 νίκες - 6 ήττες, στη φάση των «16» και χρειάζεται πάση θυσία νίκη για να αισιοδοξεί όσον αφορά στο πλασάρισμά της στην πρώτη τετράδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Αν τα καταφέρει η Ζαλγκίρις απέναντι στον Παναθηναϊκό, τότε θα πανηγυρίσει την 100η νίκη της στην Ευρωλίγκα και θα γίνει η 12η ομάδα που το πετυχαίνει. Την περασμένη εβδομάδα, οι πράσινοι της Λιθουανίας ηττήθηκαν στο Βερολίνο, με 80-72 από την Άλμπα και στόχο έχουν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Ο πρωταθλητής Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό το 2007 και νυν παίκτης της Ζαλγκίρις, Ρομπέρτας Γιαβτόκας, χρειάζεται ένα κόψιμο για να φτάσει τα 140 στη διοργάνωση και να περάσει στην 5η θέση, όπου βρίσκεται ο παλαίμαχος Ιταλός διεθνής Ντένις Μαρκονάτο.