Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 14:40

Ξεκούραστο Σαββατο για τον Αρκαδικό - Το πρόγραμμα της Α2 Ανδρών

Γράφτηκε από τον

Με την αυτοπεποίθηση που της προσδίδει το +3 από τη δεύτερη θέση, η πρωτοπόρος στον βαθμολογικό πίνακα της Α2 ανδρών, στο μπάσκετ, Καβάλα υποδέχεται αύριο (17:00) στο κλειστό της Καλαμίτσας τον Εθνικό, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Φαβορί είναι οι γηπεδούχοι, αλλά ο Εθνικός διατηρεί το ψυχολογικό... πλεονέκτημα ότι νίκησε την Καβάλα (67-66) στον πρώτο γύρο.

Η ομάδα του Πειραιά ήταν, μάλιστα, η τελευταία που κατάφερε να πανηγυρίσει θετικό αποτέλεσμα επί της Καβάλας. Έκτοτε, από την 6η αγωνιστική, η ομάδα του Γιάννη Τζήμα δεν έχει ηττηθεί ποτέ, μετρά νικηφόρο σερί 12-0, το οποίο ευελπιστεί να διευρύνει σε 13-0 αύριο. Οι Πειραιώτες, πάντως, θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για άνοδο, μέχρι την 26η αγωνιστική, όταν «πέφτει η αυλαία» του δεύτερου τη τάξει ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Λαύριο και Αρκαδικός ισοβαθμούν στη 2η θέση της βαθμολογίας, όπου γίνεται μάχη για το δεύτερο «εισιτήριο» προς τα «μεγάλα σαλόνια». Δεδομένου ότι, βάσει προγράμματος, η ομάδα της Τρίπολης θα αντιμετώπιζε στην Αθήνα τον Ηλυσιακό που έχει αποσυρθεί και παίρνει άνευ αγώνα τους 2 βαθμούς, το Λαύριο θέλει πάση θυσία νίκη επί της Λιβαδειάς στην έδρα του, για να παραμείνει ισόβαθμο με τους Αρκάδες. Δύο βαθμούς πίσω από Λαύριο και Αρκαδικό, το Ψυχικό δεν βλέπει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αετό. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του έμπειρου σέντερ, Αλέκου Πέτρουλα, για τους γηπεδούχους, με τον τεχνικό τους, Βαγγέλη Μάγειρα, να έχει ζητήσει από τους παίκτες του τη νίκη που θα απομακρύνει το... όνειρο της ανόδου για τους φιλοξενούμενους. Ένα από τα τελευταία... χαρτιά του για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα παίζει ο Φίλιππος στον αγώνα με τη Δόξα Λευκάδας, στη Βέροια. Ο τεχνικός του Φιλίππου, Δημήτρης Γκίμας, γνωρίζει πως οι νησιώτες είναι πιο ισχυροί, όπως αποδεικνύεται και από τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά ευελπιστεί ότι, με τη βοήθεια των φιλάθλων, η ομάδα του θα καταφέρει την... έκπληξη. Μόνο αδιάφορη δεν είναι, πάντως, η Δόξα, καθώς δεν έχει χάσει ακόμη τις ελπίδες για άνοδο στην Α1. Βήμα παραμονής θα προσπαθήσει να κάνει ο ΟΦΗ φιλοξενώντας τον Ηρακλή, στο Βαρδινογιάννειο, ενώ τέλος ο προτελευταίος Ερμής με ήττα από το Παγκράτι... χάνεται, στον Λαγκαδά.

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 19ης αγωνιστικής (14/3) στην Α2 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Α2 ΑΝΔΡΩΝ

19η Αγωνιστική 

 Σάββατο, 14 Μαρτίου

ΓΗΠΕΔΟ            ΩΡΑ           ΑΓΩΝΑΣ                                      ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ 

Βαρδινογιάννειο  17:00  ΟΦΗ-Ηρακλής                        Καλδίρης-Πόντας-Ζακεστίδης (Μπορμπαντωνάκης)

Λαγκαδά          17:00  Ερμής Λαγκαδά-Παγκράτι             Νικολούλης-Κατραχούρας-Ζαχαρής (Δροσόπουλος)

Στρέφη           17:00  Αετός-Ψυχικό                       Τσώνος Β.-Θεοδωρόπουλος-Μπούκας (Μαυρουδής)

Λαυρίου          17:00  Λαύριο-Λιβαδειά                    Αναστόπουλος Α.-Μαλαμάς-Παπαδόπουλος Θ (Παλάτος)

Βέροιας          17:00  Φίλιππος Βέροιας-Δόξα Λευκάδας     Παγώνης-Φακίτσας-Γερακίνης (Παπαπέτρου)

Δημόγλου         17:00  Καβάλα-Εθνικός                     Γεωργιάδης-Σιμητόπουλος-Τζιοπάνος Ν (Ασλανίδης)

Ηλυσιακός-Αρκαδικός  0-20 α.α.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

Καβάλα              34

Λαύριο              31

Αρκαδικός           31

Ψυχικό              29

Δόξα Λευκάδας       29

Εθνικός             29

Λιβαδειά            28

Παγκράτι            27

ΟΦΗ                 26

Αετός               25

Φίλιππος Βέροιας    25

Ηρακλής             24

Ερμής Λαγκαδά       22

Ηλυσιακός           0*

* O Ηλυσιακός έχει αποσυρθεί και όλοι οι αγώνες του από το εναρκτήριο τζάμπολ κατακυρώνονται με 20-0 υπέρ των εκάστοτε αντιπάλων του βάσει προγράμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ