Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015 14:10

Ευρωλίγκα: Επιστροφή στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός με Εφές

Γράφτηκε από τον

Στην πιο κρίσιμη καμπή του Top 16 της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει τα εσωτερικά προβλήματά του και να κερδίσει την Εφές Αναντόλου.


Οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν σήμερα (26/03, 21.45) στο ΣΕΦ το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον οποίο θα τιμήσουν για όλα όσα τους πρόσφερε στο παρελθόν, και η επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα είναι μονόδρομος. Η ελληνική ομάδα προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες στο Top 16 της Ευρωλίγκας, από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο φαληρικό στάδιο και από τη Λαμποράλ Κούτσα στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα», οι οποίες την γκρέμισαν από την κορυφή του ΣΤ’ Ομίλου. Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής θα υποδεχθεί την Εφές Αναντόλου και μόνο με την κατάκτηση της νίκης θα μπορεί να ελπίζει σε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.
«Νοσοκομείο» θυμίζει ο Ολυμπιακός, με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ και το Μιχάλη Τσαϊρέλη να μη δίνουν το παρών, το Βασίλη Σπανούλη να είναι τραυματίας αλλά να θέλει να παίξει, τον Κώστα Σλούκα να κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολος και τον Όλιβερ Λαφαγέτ να ταλαιπωρείται από ίωση, η οποία όμως δεν θα του στερήσει τη συμμετοχή στην αποστολή. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θέλει να ρισκάρει, φοβούμενος υποτροπή των τραυματιών, τα πάντα όμως θα ξεκαθαρίσουν πριν από το τζάμπολ κι όχι νωρίτερα. Η Εφές Αναντόλου επίσης έχει προβλήματα, καθώς ο Νέναντ Κρστιτς πονάει στον αχίλλειο τένοντα, θα τα δώσει όλα για το «διπλό» όμως για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ. Προς το παρόν, ισοβαθμεί στην τέταρτη και τελευταία θέση που δίνει πρόκριση στους «8», με τη Λαμποράλ Κούτσα, με πέντε νίκες και έξι ήττες. Αναλυτικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας…
5ος Όμιλος

Τετάρτη 25/03
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 72-83

Πέμπτη 26/03
21.15 Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Παρασκευή 27/03
20.00 Γαλατασαράι (Τουρκία) - Παναθηναϊκός
21.45 Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

6ος Όμιλος

Πέμπτη 26/03
20.00 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία) - Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
21.45 Ολυμπιακός - Εφές Αναντόλου
22.00 Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) - Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)

Παρασκευή 20/03
18.30 Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Πηγή: onsports.gr