Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2015 15:41

Ζωντανός για την παραμονή έμεινε ο Ακάδημος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ζωντανός για την παραμονή έμεινε ο Ακάδημος Καλαμάτας

Ο Ακάδημος κέρδισε εύκολα την Κυριακή την ουραγό ομάδα του Κρανιδίου και σε συνδυασμό με την ήττα της Νήαρ Ηστ από την Πεντέλη πλησίασε στον ένα βαθμό την ζώνη του υποβιβασμού.


Ο Ακάδημος είναι πλέον ένα βαθμό κάτω από την ομάδα της Καισαριανής, έχοντας το πλεονέκτημα απέναντι της σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές θέλει λοιπόν μια νίκη παραπάνω από την Νήαρ Ηστ.
Να θυμίσουμε πως οι 4 τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται ενώ η 10η θέση (που βρίσκεται σήμερα η Νήαρ Ηστ) πιθανότατα θα οδηγήσει σε παραμονή μετά από αγώνα κατάταξης με τον 10 του Β ομίλου και εφ' όσον ο πρωταθλητής της ΕΣΚΑΒΔΕ είναι πάνω από την Βόνιτσα. Αυτή τη θέση κυνηγά ουσιαστικά ο Ακάδημος.

Το πρόγραμμα του Ακάδημου
στις 4 τελευταίες αγωνιστικές

23η αγωνιστική
Πέραμα - Ακάδημος
24η αγωνιστική
Ακάδημος - Κεραυνός Αιγίου
25η αγωνιστική
Ζάκυνθος - Ακάδημος
26η αγωνιστική
Ακάδημος - Χαλάνδρι

Το πρόγραμμα της Νήαρ Ηστ
στις 4 τελευταίες αγωνιστικές

23η αγωνιστική
Νήαρ Ηστ - Κρανίδι
24η αγωνιστική
Μανδραϊκός - Νήαρ Ηστ
25η αγωνιστική
Νήαρ Ηστ - Πέραμα
26η αγωνιστική
Νίκη Αμαρουσίου - Νήαρ Ηστ

Βαθμολογία
(σε 22 αγώνες)
1. Εσπερος Πατρών 41
2. Ενωση Ιλίου 40
3. Προμηθέας Χαλ. 39
4. Νίκη Αμρουσίου 37
5. Απόλλων Αρ. Κορ. 36
6. Ζάκυνθος 35
-. Πεντέλη 35
8. Κεραυνός Αιγίου 34
9. Μανδραϊκός 31
10. Νήαρ Ηστ 29
11. Ακάδημος 28
12. Πέραμα 26
13. Χαλάνδρι 25
14. Κρανίδι 24

"Εντυπωσιάζει
ο Ανδριανόπουλος"

Αφιέρωμα στον νεαρό παίκτη του Ακάδημου Γιάννη Ανδσριανόπουλου έχει το basketblog.gr, το οποίο επιμελήθηκε ο Μεσσήνιος αθλητικός συντάκτης Ραφαήλ Αλαγάς.
«Μία από τις ομάδες που έχουν διακριθεί για τη μαχητικότητά τους, έχοντας βρεθεί πριν από μερικές εβδομάδες σε σημείο να θεωρείται καταδικασμένη, είναι ο Ακάδημος. Πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες ομάδες που έχει αναδείξει η Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια, με βάση το γεγονός ότι το μπάσκετ στην εν λόγω περιοχή δεν έχει γνωρίσει ιδιαίτερες επιτυχίες από κάποιο σύλλογο. Με τέσσερα ματς να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου του Νότου, το σύνολο του Σπύρου Ψυχογιού βρίσκεται μία νίκη κάτω από την Νήαρ Ηστ και τη 10η θέση που μπορεί να δώσει ευκαιρία για... μία θέση στον ήλιο των εθνικών πρωταθλημάτων.
Παράλληλα, είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια του συλλόγου να αναδείξει μέσα από τα «σπλάχνα» του ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι μπορεί να απασχολήσουν το ελληνικό κοινό τα επόμενα χρόνια. Τόσο στον αγώνα προ δύο εβδομάδων στο Χαλάνδρι, κόντρα στον Προμηθέα, όσο και στην εντός έδρας άνετη επικράτηση επί του Κρανιδίου, πρωταγωνιστικό ρόλο για τον Ακάδημο έπαιξε ο Γιάννης Ανδριανόπουλος. Ο νεαρός πλέι-μέικερ, γεννηθείς το 1998, έχει δείξει φέτος αρκετά ενθαρρυντικά δείγματα γραφής, ενώ στο τελευταίο ματς με το Κρανίδι, εκτός των 8 πόντων, μοίρασε και 10 ασίστ, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.
Αν μη τι άλλο, οι πρώτες του παραστάσεις σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως αυτό της Γ' Εθνικής, δείχνουν μία αρκετά σημαντική προοπτική για το μέλλον. Και στην ομάδα, από την οποία ξεκίνησε ο σημερινός έμπειρος «αστέρας» του Αρκαδικού, Πέτρος Νοέας, μπορεί να υπολογίζει για την ανάδειξή του».