Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 11:37

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σημαντικά παιχνίδια σε Πύλο, Μεσσήνη και Τέντα

Γράφτηκε από τον
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σημαντικά παιχνίδια σε Πύλο, Μεσσήνη και Τέντα

Αρχίζει σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Δευτέρα  η 17η αγωνιστική της μεγάλης τοπικής κατηγορίας με σημαντικότερα τα παιχνίδια ΓΣ Μεσσήνης - Παναθηναϊκός, ΝΟ Πύλου - Δίωνας Κυπαρισσίας και Καλαμάτα '80 -Σπαρτιατικός.


Το πρόγραμμα του τριημέρου συμπληρώνεται από τις συναντήσεις ΑΕ Σπάρτης-Γύθειο, Ατλας - Λακωνικός Κρόνος και Νεοχώρι - Σπαρτιατικός.
Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές πού θα σφυρίξουν σε αυτά είναι:


ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΓΥΘΕΙΟ

Το Λακωνικό ντέρμπι μεταξύ της ΑΕ Σπάρτης και του Γυθείου που θα σφυρίξουν οι Δούβρης, Ντάση (6μμ) είναι το πρώτο χρονικά παιχνίδι του τριημέρου στο οποίο οι δύο αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών ώστε να βελτιώσουν την βαθμολογική τους θέση. Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν με περισσότερες επιλογές αντίθετα με τους φιλοξενούμενους από τους οποίους ίσως υπάρξουν κάποιες απουσίες.

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μία ώρα αργότερα από την αναμέτρηση της Σπάρτης και συγκεκριμένα στις 7 το βράδυ θα γίνει στο κλειστό της Μεσσήνης το σίγουρα ενδιαφέρον παιχνίδι του ΓΣΜ με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας. Και σε αυτήν την συνάντηση οι δύο αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να φθάσουν στην επιτυχία με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν  το πλεονέκτημα που τους δίνει η έδρα. Πρώτος διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Νάστος και δεύτερος ο Μαγκαφάς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80 - ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ

Την νέα τους επιτυχία αναμένεται να διεκδικήσουν όσο καλύτερα μπορούν, παρά τις αναμφισβήτητες δυσκολίες που κρύβει η αναμέτρηση, οι παίκτες της πρωτοπόρου της βαθμολογίας Καλαμάτας '80 απέναντι στον δυνατό Σπαρτιατικό από τον οποίο έχουν γνωρίσει την μοναδική ήττα τους στο πρωτάθλημα. Η σημαντική λοιπόν όπως αναμένεται αναμέτρηση με διαιτητές τους Κυριακόπουλος, Νάστο θα γίνει αύριο το μεσημέρι στις 2.30 στην Τέντα με την παρουσία στις κερκίδες πολλών φίλων του αθλήματος.

ΑΤΛΑΣ - ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ

Με στόχο να διεκδικήσει και να πάρει μια ακόμη νίκη ο Ατλας αντιμετωπίζει αύριο το μεσημέρι στις 4.3ο στην Τέντα τον ουραγό της βαθμολογίας Λακωνικό Κρόνο ο οποίος σίγουρα θα κάνει την δική του για το θετικό αποτέλεσμα προσπάθεια. Στην διάθεση των τεχνικών των δύο ομάδων Κορογώνα (Ατλας) και Σκιάδά (Λακωνικός Κρόνος) αναμένεται να είναι όλοι οι ετοιμοπόλεμοι αυτήν την περίοδο αθλητές τους. Πρώτος ρέφερι της αναμέτρησης θα είναι ο Νάστος και δεύτερος ο Καραμπάγιας.

ΝΕΟΧΩΡΙ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει αύριο το βράδυ στις 8 στην Τρίπολη ο τυπικά φιλοξενούμενος Σύλλογος Δρομέων στην σίγουρα εκ των θετικών πάντως παρουσιών της φετινής χρονιάς γηπεδούχο συγκάτοικο του ομάδα του Νεοχωρίου. Διαιτητικό δίδυμο του τοπικού ντέρμπι της Αρκαδικής πρωτεύουσας θα είναι οι Καρδαράς και Καρνέζης.

ΝΟ ΠΥΛΟΥ - ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Το μεγαλύτερο ίσως από πλευράς ενδιαφέροντος αφού ο νικητής του θα κάνει σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία είναι αυτό που θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στο κλειστό της Πύλου μεταξύ του ΝΟΠ και του φιλοξενούμενου Δίωνα Κυπαρισσίας. Προβάδισμα στην επιτυχία όπως εξ άλλου συνηθίζεται σε ανάλογους αγώνες έχουν οι γηπεδούχοι με τους παίκτες του Δίωνα πάντως να έχουν ετοιμάσει τις δικές τους για αυτό αντιδράσεις. Το πολύ σπουδαίο παιχνίδι θα σφυρίξουν οι Αναστόπουλος και Καρδαράς.