Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2015 08:15

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ: Στην τελική ευθεία η μάχη για άνοδο και παραμονή

Γράφτηκε από τον
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ: Στην τελική ευθεία η μάχη για άνοδο και παραμονή

Το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχει μπει πλέον στην τελική του ευθεία καθώς απομένουν πέντε αγωνιστικές.
Μάλιστα το ενδιαφέρον είναι έντονο τόσο στην κορυφή όσο και στην μάχη της παραμονής.


Η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, εκτός σοβαρού απροόπτου, θα καταλήξει στην Καλαμάτα '80 η οποία έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα τριών βαθμών από τον ΓΣ Μεσσήνης και τον ΣΔΥ Τρίπολης που μοιράζονται την δεύτερη θέση.
Η ομάδα του Δημήτρη Αβδάλα μετρά μόνο μια ήττα στο πρωτάθλημα (από τον Σπαρτιατικό) και υπάρχει περίπτωση να κατακτήσει τον τίτλο και την άνοδο στην Γ' εθνική χωρίς καν να χρειαστεί η διαδικασία των πλέι οφ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αυξήσει στους πέντε τους βαθμούς της διαφοράς του από τον δεύτερο της βαθμολογίας, στην λήξη της κανονικής περιόδου. Είναι ένα δύσκολο σενάριο, η υλοποίηση του οποίου πάντως δεν εξαρτάται από τους Καλαματιανούς αφού θα πρέπει να κάνουν το 5 στα 5 αλλά ταυτόχρονα να κάνουν τουλάχιστον από δύο ήττες ο ΓΣ Μεσσήνης και οι Δρομείς Τρίπολης.
Αν η διαφορά της Καλαμάτας '80 από τον δεύτερο παραμείνει κάτω από 5 βαθμούς, τότε θα πάμε κανονικά σε πλέι οφ, όπου στους ημιτελικούς θα παίξουν ο πρώτος με τον τέταρτο της τελικής βαθμολογίας και ο δεύτερος με τον τέταρτο.
Να σημειωθεί ότι στα πλέι οφ μεταφέρονται οι νίκες της κανονικής περιόδου ενώ η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις τρεις νίκες.
Όσον αφορά την πρώτη 4άδα που θα παίξει στα πλέι οφ, ο μόνος που έχει ελπίδες να μπει σφήνα στην σημερινή πρώτη 4άδα είναι ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας.

Προβάδισμα παραμονής ο ΝΟ Πύλου

Η κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας είναι επίσης ρευστή με τον Δίωνα Κυπαρισσίας και το Λακωνικό Κρόνο να βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση και να είναι οι επικρατέστεροι για να πάρουν τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην τελευταία θέση ενώ ένα βαθμό πιο πάνω είναι ο ΝΟ Πύλου. Η ομάδα της Πύλου όμως έχει το πλεονέκτημα πως υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία, τόσο με τον Δίωνα όσο και με τον Λακωνικό Κρόνο.
Οι δύο τελευταίες λοιπόν έχουν δύσκολο έργο στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές προκειμένου να αντιστρέψουν την κατάσταση.
Μια ματιά στο πρόγραμμα των πέντε τελευταίων αγωνιστικών αλλά και στην βαθμολογία μπορεί να μας βοηθήσει να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για την τελική έκβαση της μάχης στην κορυφή αλλά και στην ουρά της βαθμολογίας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Kαλαμάτα '80 33
2. ΓΣ Μεσσήνης 30
-. ΣΔΥ Τρίπολης 30
4. Σπαρτιατικός 29
5. Παναθηναϊκός Καλ. 27
6. Νεοχώρι 25
7. ΑΕ Σπάρτης 24
8. Άτλας 22
-. Γύθειο 22
10. ΝΟ Πύλου 21
11. Δίων Κυπαρισσίας 20
12. Λακωνικός Κρόνος 20

18η αγωνιστική (18-19/4)
Γύθειο - Νεοχώρι
Λακωνικός Κρόνος - ΑΕ Σπάρτης
Δίνω Κυπαρισσίας - Άτλας
Παναθηναϊκός - ΝΟ Πύλου
ΣΔΥ Τρίπολης - Καλαμάτα '80
Σπαρτιατικός - ΓΣ Μεσσήνης

19η αγωνιστική (25-26/4)
Νεοχώρι - Λακωνικός Κρόνος
ΑΕ Σπάρτης - Δίων Κυπαρισσίας
ΝΟ Πύλου - Άτλας
Καλαμάτα '80 - Γύθειο
ΓΣ Μεσσήνης - ΣΔΥ Τρίπολης
Παναθηναϊκός - Σπαρτιατικός

20η αγωνιστική (2-3/5)
Δίων Κυπαρισσίας - Νεοχώρι
Άτλας - ΑΕ Σπάρτης
Σπαρτιατικός - ΝΟ Πύλου
Λακωνικός Κρόνος - Καλαμάτα '80
Γύθειο - ΓΣ Μεσσήνης
ΣΔΥ Τρίπολης -Παναθηναϊκόις

21η αγωνιστική (9-10/5)
Νεοχώρι - Ατλας
ΝΟ Πύλου - ΑΕ Σπάρτης
Καλαμάτα '80 - Δίων Κυπαρισσίας
ΓΣ Μεσσήνης - Λακωνικός Κρόνος
Παναθηναϊκός - Γύθειο
Σπαρτιατικός  ΣΔΥ Τρίπολης

22η αγωνιστική (16/5)
ΑΕ Σπάρτης - Νεοχώρι
ΣΔΥ Τρίπολης - ΝΟ Πύλου
Άτλας - Καλαμάτα '80
Δίων Κυπαρισσίας - ΓΣ Μεσσήνης
Λακωνικός Κρόνος - Παναθηναϊκός
Γύθειο - Σπαρτιατικός