Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2015 10:52

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Παίζει την πρόκριση ο ΠΑΟ, αδιάφορο ματς ο Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Παίζει την πρόκριση ο ΠΑΟ, αδιάφορο ματς ο Ολυμπιακός

Η φάση των «16» της Ευρωλίγκας ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής, τον Ολυμπιακό να έχει εξασφαλίσει ήδη την 3η θέση του 6ου ομίλου και την πρόκριση στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας και τον Παναθηναϊκό να κρατά στα χέρια του τη... μοίρα του, όσον αφορά την παρουσία στα προημιτελικά, ως τέταρτος του 5ου ομίλου.


Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα σήμερα (21:45) για να ορίσει την τύχη του, αν και προκρίνεται επίσης με νίκη της Μακάμπι στο Βερολίνο επί της Άλμπα. Η ομάδα του Πειραιά υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Νίζνι Νόβγκοροντ, σ΄ έναν αδιάφορο ουσιαστικά αγώνα και για τις δύο ομάδες, καθώς οι πρωτοεμφανιζόμενοι στη διοργάνωση Ρώσοι έχουν αποκλειστεί, μαζί και ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας φέτος, Τέιλορ Ροτσέστι (18,9 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα).
Στην ιστορική «Χάλα Πιονίρ» του Βελιγραδίου, μόνο... φιλική ατμόσφαιρα δεν περιμένει να βρει η αποστολή του Παναθηναϊκού, αφού οι μνήμες από την περυσινή εμπειρία κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα είναι ακόμη νωπές. Αδελφοποιημένοι οι φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα με αυτούς του Ολυμπιακού, έπαιζαν από τα μεγάφωνα τον ύμνο της ομάδας του Πειραιά, τραγουδώντας στα ελληνικά, στον αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες στη Σερβία για την κανονική περίοδο. Αν και η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έχει μείνει εκτός στόχου πρόκρισης, ένας αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα ιδιαίτερος για τον κόσμο του. Εξάλλου, αυτός ήταν και ο λόγος που επελέγη από τους γηπεδούχους ως έδρα η μικρότερης χωρητικότητας «Χάλα Πιονίρ» αντί της «φυσικής» του έδρα φέτος, "ΚΟΜΒΑΝΚ ARENA". Μέσα σε αυτή την «εχθρική» ατμόσφαιρα, λοιπόν, οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς καλούνται να πανηγυρίσουν το θετικό αποτέλεσμα για να μην εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του αγώνα στο Βερολίνο. Δεδομένο είναι πως εκτός δωδεκάδας θα μείνει ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στο γαστροκνήμιο. Τη θέση του στην αποστολή του Παναθηναϊκού θα πάρει ο Μιχάλης Λούντζης.
Από την ομάδα του Πειραιά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπορεί -για τον αγώνα με τη Νίζνι Νόβγκοροντ- να υπολογίζει στη συμμετοχή του Οθέλο Χάντερ. Ο Αμερικανός υπέστη κάκωση δεξιού ισχίου και θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα είναι σε θέση να ενισχύσει την ομάδα του Πειραιά στα πλέι οφ. Αν αγωνιζόταν ο Χάντερ μεθαύριο, τότε θα γινόταν ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που θα είχε συμμετάσχει και στους 24 αγώνες των «ερυθρολεύκων» από την αρχή της σεζόν στη διοργάνωση. Επιστρέφει στη δωδεκάδα ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ενώ λίγες είναι οι πιθανότητες ν΄ αγωνιστεί ο Βασίλης Σπανούλης. Το τεχνικό τιμ προσανατολίζεται να δώσει την ευκαιρία να ξεκουραστεί ακόμη περισσότερο ο αρχηγός, για να είναι πανέτοιμος στα πλέι οφ που θ' αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει τη Νίζνι, το ρεκόρ 10-4 θα είναι το κορυφαίο του σε φάση των «16», από τότε που ακολουθείται το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής 14 αγώνων. Πέρυσι (2013-2014), η ομάδα του Πειραιά είχε 8 νίκες - 6 ήττες και πρόπερυσι (2012-2013) 9 νίκες - 5 ήττες.
Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

14η Αγωνιστική (9-10/4/2015)

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Σήμερα
Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός
Άλμπα Βερολίνου - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μ. Παρασκευή
Γαλατασαράι - Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις Κάουνας


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ρεάλ Μαδρίτης  23
-. Μπαρτσελόνα  23
3. Μακάμπι Τελ Αβίβ  21
4. Παναθηναϊκός  20
-. Άλμπα Βερολίνου  20
6. Ζαλγκίρις Κάουνας 18
7. Ερυθρός Αστέρας  16
8. Γαλατασαράι 15

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Σήμερα
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ - Αναντολού Εφές
Ουνικάχα Μάλαγα - Λαμποράλ Κούτσα
Αρμάνι Μιλάνο - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μ. Παρασκευή
Ολυμπιακός - Νίζνι Νόβγκοροντ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας  24
2. Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 23
3. Ολυμπιακός  22
4. Αναντολού Εφές  19
-. Λαμποράλ Κούτσα  19
6. Αρμάνι Μιλάνο 17
7. Νίζνι Νόβγκοροντ 16
8. Μάλαγα  16