Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2015 18:49

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο της γενναίας 19χρονης Λόρεν Χιλ

Γράφτηκε από τον

Θλίψη έχει σκορπίσει στον κόσμο του αμερικανικού μπάσκετ αλλά και γενικότερα του παγκόσμιου αθλητισμού, η είδηση του θανάτου της Λόρεν Χιλ. Η 19χρονη μπασκετμπολίστρια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, τον οποίο πολέμησε γενναία, για περισσότερο από δύο χρόνια.

 

Η ιστορία της είχε συγκινήσει όλο τον κόσμο από τη στιγμή που έγινε γνωστή, καθώς τον Δεκέμβριο του 2013 διαπίστωσε ότι πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο και πως η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη. Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και σε μια άνιση μάχη με τον χρόνο προσπάθησε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, δηλαδή να προλάβει να αγωνιστεί έστω και σε ένα ματς του κολεγιακού πρωταθλήματος. Και το κατάφερε!

Στις 2 Νοεμβρίου 2014 αγωνίστηκε με την ομάδα Mount St. Joseph σε ένα κατάμεστο γήπεδο που την αποθέωσε, ενώ στη συνέχεια έπαιξε και σε κάποια ματς ακόμη. Όμως τον Δεκέμβριο η κατάστασή της επιδεινώθηκε κι έτσι αναγκάστηκε να αποσυρθεί, αναλαμβάνοντας τιμής ένεκεν θέση βοηθού προπονητή. Το αμέσως επόμενο διάστημα αφοσιώθηκε σε καμπάνιες για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την καταπολέμηση της ασθένειας από την οποία έπασχε και κατάφερε να μαζέψει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Δυστυχώς το τέλος έφτασε σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο η περίπτωσή της θα συνεχίσει να αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα θέλησης και αποφασιστικότητας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ