Σάββατο, 25 Απρίλιος 2015 11:16

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σημαντικά ματς για την 19η αγωνιστική

Γράφτηκε από τον

Δέκατη ένατη αγωνιστική σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στην μεγάλη τοπική κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Πιο σημαντικά από το πρόγραμμα τα παιχνίδια ΝΟ Πύλου-Ατλας, Νεοχώρι-Λακωνικός Κρόνος, ΑΕ Σπάρτης-Δίωνας Κυπαρισσίας, Παναθηναικός-Σπαρτιατικός και ΓΣ Μεσσήνης-Σύλλογος Δρομέων ενώ θα γίνει ακόμη η συνάντηση Καλαμάτα '80-Γύθειο.
Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν είναι:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80 - ΓΥΘΕΙΟ

Με εφικτό στόχο την επιστροφή της στον δρόμο των επιτυχιών, μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τους Δρομείς στην Τρίπολη, η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Καλαμάτα '80 υποδέχεται στις 3 το μεσημέρι στην Τέντα το μαχητικό ανεξάρτητα με τις πιθανές εκτός έδρας απουσίες του Γύθειο. Τον αγώνα της Τέντας που σίγουρα θα παρακολουθήσουν αρκετοί φίλοι των ομάδων και του τοπικού γενικότερα μπάσκετ θα σφυρίξουν οι Κυριακόπουλος, Μπακετέας.

ΝΟ ΠΥΛΟΥ - ΑΤΛΑΣ

Μία ώρα μετά την συνάντηση της Τέντας και συγκεκριμένα στις 4 θα γίνει στην Πύλο το πρώτο μεγάλο παιχνίδι του διημέρου μεταξύ δύο ομάδων που "καίγονται" για τους βαθμούς της νίκης ώστε να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες βαθμολογικές θέσεις, τον γηπεδούχο ΝΟΠ και τον Ατλαντα.
Προβάδισμα πάντως στην επιτυχία έχουν λόγω έδρας έχουν οι γηπεδούχοι με τους φιλοξενούμενους βέβαια να έχουν ετοιμάσει τις δικές τους αντιδράσεις. Τον ενδιαφέροντα αγώνα θα σφυρίξουν οι Αναστόπουλος και Καρδαράς.

ΝΕΟΧΩΡΙ - ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ

Βαθμολογικά μονόπλευρο είναι το παιχνίδι Νεοχώρι-Λακωνικός Κρόνος που θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα στο κλειστό της Τρίπολης με διαιτητικό δίδυμο τους Κυριακόπουλος, Καρνέζη. Συγκεκειμένα την πολύ μεγάλη ανάγκη των βαθμών της νίκης έχουν οι φιλοξενούμενοι Σπαρτιάτες που προσπαθούν να διεκδικήσουν την σωτηρία τους αντίθετα με τους γηπεδούχους που θα είναι δικαιολογημένα παρόντες και στο επόμενο πρωτάθλημα και σίγουρα θα διεκδικήσουν με αξιώσεις μάλιστα μια ακόμη φετινή τους επιτυχία.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Την ίδια ώρα με το παιχνίδι της Τρίπολης, στις 6 μ.μ., θα γίνει στην Σπάρτη η συνάντηση της ΑΕ Σπάρτης με τον Δίωνα Κυπαρισσίας ο οποίος ψάχνει μόνο την νίκη για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες σωτηρίας του ανήκουν. Βέβαια η αποστολή του Δίωνα δεν είναι εύκολη αφού οι γηπεδούχοι θα ψάξουν με όλες τους τις αγωνιστικές δυνάμεις να επανέλθουν στον δρόμο των επιτυχιών.
Τον αγώνα της Σπάρτης θα σφυρίξουν οι Νάστος και Καραμπάγιας.

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα είναι το παιχνίδι που θα γίνει στις 7 το βράδυ στο κλειστό της Μεσσήνης μεταξύ δύο ομάδων που εκτός απροόπτου θα δώσουν το παρών στα φετινά πλεί οφ του ΓΣ Μεσσήνης και του Συλλόγου Δρομέων. Στην προσπάθεια διεκδίκησης της επιτυχίας οι δύο αντίπαλοι αναμένεται να παραταχθούν χωρίς ουσιαστικές απουσίες γεγονός σίγουρα σημαντικό για όσους βρεθούν στις κερκίδες του κλειστού της Μεσσήνης. Πρώτος ρέφερι της αναμέτρησης θα είναι ο Αναστόπουλος και δεύτερος ο Καρδαράς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ

Το δικό του σίγουρα ενδιαφέρον όσον αφορά τον τελικό νικητή έχει το τελευταίο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής Παναθηναικός-Σπαρτιατικός που θα γίνει αύριο το βράδυ στις 7.30 στην Τέντα με διαιτητές τους Κυριακόπουλο και Μαγκαφά. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πιθανές απουσίες αναμένεται να έχουν και οι δύο αντίπαλοι αλλά σίγουρα οι παίκτες που θα παίξουν μπορούν να κρατήσουν ψηλά το ενδιαφέρον όσων βρεθούν στις κερκίδες της Τέντας.