Σάββατο, 02 Μάιος 2015 10:04

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σημαντικά ματς σε Σπάρτη, Κυπαρισσία και Τρίπολη

Γράφτηκε από τον

Με πέντε από τα έξι παιχνίδια του επίσημο προγράμματος, αφού αναβλήθηκε λόγω της παρουσίας της παιδικής ομάδας του Ατλαντα στα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος η συνάντηση Ατλας-ΑΕ Σπάρτης, θα αρχίσει σήμερα Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα η 20η αγωνιστική της Α' τοπικής κατηγορίας.


Σύμφωνα με τα παιχνίδια που θα γίνουν τα φώτα του ενδιαφέροντος πέφτουν αναμφισβήτητα πάνω στα Δίωνας Κυπαρισσίας-Νεοχώρι, Σπαρτιατικός-ΝΟ Πύλου και Σύλλογος Δρομέων-Παναθηναϊκός ενώ θα γίνουν ακόμη οι συναντήσεις Γύθειο-ΓΣ Μεσσήνης και Λακωνικός Κρόνος-Καλαμάτα '80. Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν σε αυτά είναι

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ - ΝΟ ΠΥΛΟΥ

Το δικό της ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες έχει η πρώτη χρονικά αναμέτρηση του τριημέρου Σπαρτιατικός-ΝΟ Πύλου (2/5, 6 μ.μ.) αφού οι μεν γηπεδούχοι θέλουν την νίκη για να έρθουν ακόμη πιο κοντά στο φάιναλ φορ του τίτλου και οι φιλοξενούμενοι για να μπορέσουν να ανανεώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται την παρουσία τους στην Α' τοπική κατηγορία.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομάτι και οι δύο αντίπαλοι θα παραταχθούν χωρίς ουσιαστικά προβλήματα γεγονός σίγουρα θετικό για τους υπευθύνους τους. Τον αγώνα θα σφυρίξει το δίδυμο των Κυριακόπουλου και Μπακετέα.

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80

Δύο ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το βράδυ θα γίνει στο κλειστό της Σπάρτης η αναμέτρηση Λακωνικός Κρόνος-Καλαμάτα '80 όπου αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης είναι οι φιλοξενούμενοι πρωτοπόροι της βαθμολογίας. Πρώτος ρέφερι της συνάντησης θα είναι ο Κυριακόπουλος και δεύτερος ο Μπακετέας.

ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΝΕΟΧΩΡΙ

Μεγάλο όμως παιχνίδι, ανεξάρτητα με το μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον από την πλευρά των γηπεδούχων που προσπαθούν για την παραμονή τους στην κατηγορία, θα γίνει στις 4 το μεσημέρι της Κυριακή στο κλειστό της Κυπαρισσίας όπου ο Δίωνας υποδέχεται την εκ των ευχάριστων εκπλήξεων της χρονιάς ομάδα του Νεοχωρίου. Διαιτητές της συνάντησης που σίγουρα θα παρακολουθήσουν αρκετοί φίλοι του Δίωνα θα είναι οι Αναστόπουλος και Μπακετέας.

ΓΥΘΕΙΟ - ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Σημαντικό ενδιαφέρον όσον αφορά τον τελικό νικητή, αφού και οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν ακόμη οριστικοποιήσει και τυπικά τους φετινούς στόχους τους, θα έχει το παιχνίδι του Βλαχιώτη μεταξύ του Γυθείου και του ΓΣ Μεσσήνης (3/5, 6.30 μ.μ.). Στην προσπάθεια λοιπόν της κατάκτησης της νίκης οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με περισσότερες λύσεις από στα εκτός έδρας παιχνίδια τους ενώ και οι φιλοξενούμενοι θα πάνε στο Βλαχιώτη με όλους τους ετοιμοπόλεμους αυτήν την περίοδο παίκτες τους. Πρώτος διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Δούβρης και δεύτερος ο Ντάσι.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Την νίκη που θα την φέρει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση της 2ης θέσης θα προσπαθήσει να κατακτήσει την Δευτέρα στο κλειστό της Τρίπολης ο Σύλλογος Δρομέων κόντρα στον ικανό για όλα Παναθηναϊκό που διατηρεί ακόμη ελπίδες για την παρουσία του στο φετινό φάιναλ φόρ του τίτλου.
Διαιτητές της ενδιαφέρουσας αναμέτρησης η οποία θα αρχίσει στις 7 ή 8 το βράδυ (η τελική ώρα θα οριστικοποιηθεί αμέσως μετά την λήξη του αγώνα του Αρκαδικού με το Ψυχικό) θα είναι οι Αναστόπουλος και Ναστός.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Kαλαμάτα '80 36
2.  ΣΔΥ Τρίπολης 34
3. Σπαρτιατικός 32
-. ΓΣ Μεσσήνης 32
5. Παναθηναϊκός Καλ. 31
6. Νεοχώρι 28
7. ΑΕ Σπάρτης 27
8. Γύθειο 25
9. ΝΟ Πύλου 24
-. Άτλας 24
11. Λακωνικός Κρόνος 23
-. Δίων Κυπαρισσίας 23
• O NO Πύλου έχει ένα μηδενισμό και -2 βαθμούς.