Παρασκευή, 01 Μάιος 2015 12:45

Αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ ο Αντετοκούνμπο

Γράφτηκε από τον
Αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ ο Αντετοκούνμπο

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή -κατά τα άλλα απόλυτα επιτυχημένη- σεζόν για τους Μιλγουόκι Μπακς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τα «ελάφια» γνώρισαν μέσα στην έδρα τους τη συντριβή με 120-66 από το Σικάγο, με τους Μπουλς να κάνουν το 4-2 στη σειρά των πλέι-οφ και να προκρίνονται στους ημιτελικούς της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν (με μειονέκτημα έδρας) το Κλίβελαντ. Ο Ελληνας φόργουορντ αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ 1΄34΄΄ πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου, εξαιτίας ενός αντιαθλητικού φάουλ στον Μάικ Ντανλίβι. Στα 15 λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί, ο Αντετοκούνμπο είχε 5π. (2/6δ., 1/2β.), 3ρ., 2ασ., 1κοψ. και 2λ. Ο Ντανλίβι με 20 και ο Γκασόλ με 19 πόντους ήταν οι καλύτεροι των «ταύρων», ενώ από τους Μπακς κανένας παίκτης δεν κατάφερε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Σε έβδομο παιχνίδι θα λύσουν τις διαφορές τους οι Κλίπερς και οι Σπερς, καθώς η ομάδα του Λος Αντζελες επικράτησε τα ξημερώματα στο Σαν Αντόνιο 102-96 των πρωταθλητών και ισοφάρισε τη σειρά σε 3-3. Με ηγέτη τον ασταμάτητο Μπλέικ Γκρίφιν (26π., 12ρ., 6ασ. και 4κοψ.) και άξιους συμπαραστάτες τους Κρις Πολ (19π., 15ασ., 4κλ.), Τζέι Τζέι Ρέντινγκ (19π.) και ΝτιΑντρέ Τζόρνταν (15π., 14ρ.), οι Κλίπερς αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση και έκαναν έξαλλο τον Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος μετά το ματς έκανε οξύτατη κριτική στους παίκτες του. Από τους Σπερς ξεχώρισαν ο Μάρκο Μπελινέλι με 23π. και 7/11 τρίποντα και ο Μπορίς Ντιαό με 17π., ενώ ο Κάουι Λέοναρντ τελείωσε το ματς με 3/15 σουτ και ο Τόνι Πάρκερ με 4/12. Το έβδομο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής στο Λος Αντζελες, με το νικητή να προκρίνεται στα ημιτελικά της Δύσης, όπου περιμένει το Χιούστον.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Σαν Αντόνιο-Λ.Α. Κλίπερς     96-102

(Η σειρά είναι ισόπαλη 3-3)

Μιλγουόκι-Σικάγο             66-120

(Το Σικάγο προκρίθηκε με σκορ 4-2)

Η πρόκριση κρίνεται στις τέσσερις νίκες και η σειρά των αγώνων αρχίζει με δύο αναμετρήσεις στην έδρα της ομάδας που ήταν υψηλότερα στην κατάταξη της κανονικής περιόδου. Ακολουθούν δύο αγώνες στο γήπεδο της άλλης ομάδας κι εφ΄όσον δεν έχει κριθεί η πρόκριση, η σειρά μεταφέρεται εναλλάξ στις έδρες των δύο αντιπάλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ