Σάββατο, 09 Μάιος 2015 10:24

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ξεκαθαρίζουν τα πράγματα για την πρώτη τετράδα

Γράφτηκε από τον

Εικοστή πρώτη αγωνιστική σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στο μεγάλο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με πιο σημαντική από όλες την συνάντηση Σπαρτιατικός-Σύλλογος Δρομέων, αφού από το αποτέλεσμα της ίσως κριθεί και η τελική τετράδα των πλεί οφ.


Τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος είναι Παναθηναϊκός - Γύθειο, ΝΟ Πύλου - ΑΕ Σπάρτης, Καλαμάτα '80 - Δίωνας Κυπαρισσίας, Νεοχώρι - Ατλας, ΓΣ Μεσσήνης - Λακωνικός Κρόνος ενώ στην Μεσσήνη θα γίνει το εξ αναβολής παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής Ατλας - ΑΕ Σπάρτης.
Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν είναι:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΓΥΘΕΙΟ

Χωρίς τον τραυματία Γιάννη Αναστασόπουλο και με τον Στάθη Σπηλιώτη να επιστρέφει μετά από την τιμωρία του, ο Παναθηναϊκός με εφικτό στόχο την νίκη - ώστεώστε να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες παρουσίας του στην πρώτη τετράδα του ανήκουν -  υποδέχεται στις 3 το μεσημέρι στην Τέντα την βαθμολογικά αδιάφορη ομάδα του Γυθείου. Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Ταβουλαρέας και Νικητόπουλος.

ΝΟ ΠΥΛΟΥ - ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ετοιμος να διεκδικήσει και να πάρει την νίκη που θα του δώσει το δικαίωμα να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εντός έδρας φετινές υποχρεώσεις του ο ΝΟ Πύλου υποδέχεται στις 4 το μεσημέρι την ομάδα της ΑΕ Σπάρτης. Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με όλους τους ετοιμοπόλεμους αυτήν την περίοδο αθλητές του. Αντίθετα από τους φιλοξενούμενους ίσως υπάρξουν κάποιες απουσίες της τελευταίας στιγμής. Την αναμέτρηση της Πύλου θα σφυρίξουν οι Κυριακόπουλος και Νάστος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80 - ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Τον αδιαφιλονίκητο τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση της νίκης θα κληθεί να επιβεβαιώσει στις 5 το απόγευμα στην Τέντα η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Καλαμάτα '80 κόντρα στον Δίωνα Κυπαρισσίας που έχει πάρει τον δρόμο του υποβιβασμού στην επόμενη Β' τοπική κατηγορία. Πρώτος ρέφερι της συνάντησης της Τέντας όπου ανεξάρτητα με το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να παίξουν αρκετοί μικροί αθλητές και των δύο αντιπάλων θα είναι ο Μπακετέας και δεύτερος ο Καραμπάγιας.

ΝΕΟΧΩΡΙ - ΑΤΛΑΣ

Την επιβεβαίωση του προβαδίσματος της νίκης λόγω έδρας αλλά και της καλής αναμφισβήτητα φετινής του χρονιά θέλει να υλοποιήσει στις 6 το απόγευμα το Νεοχώρι στο κλειστό της Τρίπολη με αντίπαλο τον Ατλαντα.
Πάντως παρά τις διαθέσεις των γηπεδούχων και οι φιλοξενούμενοι με πολλά όπως αναμένεται νέα πρόσωπα στην σύνθεση τους αναμένεται να προσπαθήσουν για το καλύτερο για αυτούς αποτέλεσμα. Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Μαγκαφάς και Καρδαράς.

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο ΓΣ Μεσσήνης αναμένεται να επικρατήσει απόψε το βράδυ στις 7 στην έδρα του με αντίπαλο τον Λακωνικό Κρόνο ο οποίος μαζί με τον Δίωνα θα επιστρέψουν στην νέα Β τοπική κατηγορία.
Το θετικό πάντως όπως αναμένεται στοιχείο για τους κιτρινόμαυρους είναι ότι ο παίκτης, προπονητής των κιτρινόμαυρων Μιχάλης Μπακογιάννης αναμένεται να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που θέλει να δει την αγωνιστική τους κατάσταση εν όψει των επερχόμενων πλέι οφ. Την συνάντηση της Μεσσήνης θα σφυρίξουν οι Αναστόπουλος και Καραμπάγιας.

ΑΤΛΑΣ - ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

Αύριο το μεσημέρι στις 2 θα ολοκληρωθεί στο κλειστό της Μεσσήνης η 20η αγωνιστική της Α κατηγορίας με το παιχνίδι του Ατλαντα με την ΑΕ Σπάρτης το οποίο είχε αναβληθεί λόγω των υποχρεώσεων της Καλαματιανής ομάδας στα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων. Σε αυτήν την αναμέτρηση που θα σφυρίξουν οι Αναστόπουλος και Σχοινάς οι δύο αντίπαλοι αναμένεται να διεκδικήσουν με όλες τους τις αγωνιστικές αυτήν την περίοδο δυνατότητες τους την κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης.

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Το αυριανό παιχνίδι της Λακωνικής πρωτεύουσας Σπαρτιατικός-Σύλλογος Δρομέων είναι το μεγαλύτερο από πλευράς ενδιαφέροντος της 21ης αγωνιστικής γιατί και οι δύο ομάδες θέλουν για τους δικούς τους λόγους της νίκη. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι που έχουν κερδίσει στην Τρίπολη θέλουν να κάνουν το ίδιο και στην Σπάρτη γιατί σε περίπτωση ήττας μπορεί να μείνουν εκτός πλεί οφ αφού εφ όσον ο Παναθηναικός Καλαμάτας κερδίσει τα δύο παιχνίδια που απομένουν με Γύθειο εντός και Λακωνικό Κρόνο εκτός, θα ισοβαθμήσει μαζί τους έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα των μεταξύ τους δύο νικών. Αντίθετα και οι Δρομείς δεν έχουν πρόβλημα παρουσίας στα πλέι οφ απλά θέλουν την νίκη για να ισοφαρίσουν σε 1-1 τα παιχνίδια τους με τον Σπαρτιατικό. Οπως λοιπόν να το δει κανείς το παιχνίδι που θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα με ρέφερι τους Ταβουλαρέα και Μπακετέα το ενδιαφέρον του για όσους βρεθούν στις κερκίδες του κλειστού της Λακωνικής πρωτεύουσας αναμένεται να φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Kαλαμάτα '80 38
2.  ΣΔΥ Τρίπολης 35
3. Σπαρτιατικός 34
-. ΓΣ Μεσσήνης 34
5. Παναθηναϊκός Καλ. 33
6. Νεοχώρι 30
7. ΑΕ Σπάρτης 27
8. Γύθειο 26
9. ΝΟ Πύλου 25
-. Άτλας 24
11. Λακωνικός Κρόνος 24
-. Δίων Κυπαρισσίας 24
• O NO Πύλου έχει ένα μηδενισμό και -2 βαθμούς.
• Ένα ματς λιγότερο έχουν ΑΕ Σπάρτης και Άτλας.