Σάββατο, 16 Μαϊος 2015 09:35

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ολοκληρώνεται σήμερα η κανονική περίοδος της Α' κατηγορίας

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ: Ολοκληρώνεται σήμερα η κανονική περίοδος της Α' κατηγορίας

Αυλαία σήμερα στην κανονική περίοδο της Α' κατηγορίας με το πιο σημαντικό από όλα τα παιχνίδια το Γύθειο-Σπαρτιατικός για το τελικό αποτέλεσμα του οποίου ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός που διατηρεί ακόμη κάποιες ελπίδες για την είσοδο του στην πρώτη βαθμολογική τετράδα.


Βέβαια η Καλαματιανή ομάδα για τον ίδιο λόγο θα έχει την προσοχή της με λιγότερες πάντως πιθανότητες  και στην αναμέτρηση Σύλλογος Δρομέων-ΝΟ Πύλου ενώ θα παίξουν ακόμη ο Ατλας με την  Καλαμάτα 80 και ο Δίωνας Κυπαρισσίας με τον ΓΣ Μεσσήνης. Αναλυτικά τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν  σε αυτά είναι:

ΓΥΘΕΙΟ - ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ

Η αναμέτρηση του Βλαχιώτη μεταξύ του βαθμολογικά αδιάφορου αλλά ικανού για όλα ιδιαίτερα στην έδρα του  Γυθείου κόντρα στον Σπαρτιατικό που θέλει μόνο νίκη για να οριστικοποιήσει την  παρουσία του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας αφού σε διαφορετικό αποτέλεσμα και διπλό του Παναθηναϊκού στην Σπάρτη επί του Λακωνικού Κρόνου στο φαιναλ φόρ θα βρεθεί η Καλαματιανή ομάδα είναι σίγουρα το "μεγάλο" παιχνίδι της φετινής αυλαίας της κανονικής περιόδου. Την αναμφισβήτητα λοιπόν σημαντική συνάντηση που θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα θα σφυρίξουν οι Νάστος και Καρμοίρης.

ΑΤΛΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ ' 80

Την ίδια ώρα με την παραπάνω συνάντηση, στις 6 το απόγευμα, θα αρχίσει στην Τέντα η συνάντηση του Ατλαντα με την τυπικά φιλοξενούμενη πρωτοπόρο της βαθμολογίας και αναμφισβήτητο φαβορί για μια ακόμη επιτυχία ομάδα της Καλαμάτας 80. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το ότι με την Καλαμάτα '80 αναμένεται να πάρουν ικανό χρόνο συμμετοχής κάποια από τα νέα της παιδιά που θα χρησιμοποιηθούν από τον Αβδάλα και τους συνεργάτες του στα παιχνίδια του φαιναλ φόρ. Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Ταβουλαρέας και Νικητόπουλος.

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Την επιβεβαίωση της ανωτερότητας του αυτήν την περίοδο με μια νίκη θα προσπαθήσει να υλοποιήσει στις 6 το απόγευμα ο Παναθηναϊκός στην Σπάρτη κόντρα στον καταδικασμένο σε υποβιβασμό Λακωνικό Κρόνο. Παράλληλα πάντως με την εξέλιξη της αναμέτρησης που θα σφυρίξουν οι Δούβρης, Τσούβαλης οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθούν να μάθουν το τι γίνεται πρωταρχικά στο Βλαχιώτη και στην συνέχεια στην Τρίπολη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ - ΝΟ ΠΥΛΟΥ

Με νέο τεχνικό τον Ηλία Μπαλή ο Σύλλογος Δρομέων θέλει την κατάκτηση των δύο βαθμών της επιτυχίας στην έδρα του με αντίπαλο τον ΝΟ Πύλου ώστε να σφραγίσει και την τυπικά την παρουσία του στο φάιναλ φόρ. Αγωνιστικά οι γηπεδούχων αναμένεται να παραταχθούν χωρίς σημαντικές απουσίες αντίθετα με τους με αρκετά νέα πρόσωπα Πυλιώτες που συνεχίζουν δίκαια στην κατηγορία . Την συνάντηση της Τρίπολης η οποία θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα  θα σφυρίξουν οι Καρδαράς και Καρνέζης.

ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Τον τίτλο του φαβορί για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα της επιτυχίας αναμένεται να επιβεβαιώσει στις 6.30 το απόγευμα στο κλειστό της Κυπαρισσίας ο ΓΣ Μεσσήνης απέναντι στον γηπεδούχο και ήδη υποβιβασμένο Δίωνα ο οποίος αναμένεται να παραταχθεί με αρκετούς νεαρούς αθλητές του. Αντίθετα οι κιτρινόμαυροι θα πάνε στην Κυπαρισσία χωρίς σημαντικές για αυτούς απουσίες. Διαιτητικό δίδυμο της συνάντησης θα είναι οι Μπακετέας και Χριστόπουλος.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΝΕΟΧΩΡΙ
Η αυλαία της κανονικής φετινής περιόδου θα πέσει στις 8 το βράδυ στο κλειστό της Λακωνικής πρωτεύουσας οπότε και θα αρχίσει η αναμέτρηση ΑΕ Σπάρτης-Νεοχώρι στην οποία οι δύο ομάδες χωρίς το όποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα προσπαθήσουν για τους δύο βαθμούς της νίκης  ώστε να κλείσει θετικά σε αυτόν που τους πάρει η αγωνιστική χρονιά. Πρώτος ρέφερι της συνάντησης θα είναι ο Δούβρης και δεύτερος ο Τσούβαλης.