Παρασκευή, 22 Μάιος 2015 21:08

ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων

Το 14ο, το 7ο, το 22ο και το 10ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας πήραν την πρόκριση για την ημιτελική φάση στους αγώνες μπάσκετ δημοτικών σχολείων της πόλης με τίτλο "Το καλάθι των αξιών". 

Τους αγώνες διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Ομάδα Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας, τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας.  Οι αγώνες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με τη συμμετοχή 12 δημοτικών της Καλαμάτας και χθες ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων.
Το 14ο, το 7ο και το 22ο, πήραν όπως προαναφέραμε την πρώτη θέση στους ομίλους και το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Προκρίθηκε επίσης και η ομάδα
του 10ου δημοτικού, ως καλύτερη δεύτερη από τους τρεις ομίλους. Το 10ο νίκησε χθες με 12-34 το 24ο Καλαμάτας (φωτό από τον αγώνα). Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης.
Η ημιτελική και τελική φάση θα διεξαχθούν σε κλειστό γήπεδο (Τέντα ή
Στάδιο).
Οι ημερομηνίες και ώρες των αγώνων αυτών θα ανακοινωθούν
μόλις οριστικοποιηθούν.
Το 14ο Καλαμάτας πήρε την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο με 6 βαθμούς. Δεύτερο ήταν το 13ο με 5 βαθμούς και 3ο το 5ο με 4 βαθμούς, ενώ το 9ο απέσυρε τη συμμετοχή τους από τους αγώνες.
Το 7ο Καλαμάτας τερμάτισε πρώτο στο 2ο όμιλο με 6 βαθμούς. Δεύτερο ήταν το 10ο δημοτικό με 5 βαθμούς (που επίσης προκρίθηκε), τρίτο το 24ο με 4 βαθμούς και τέταρτο το 4ο με 3 βαθμούς.
Το 22ο πήρε την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο με πέντε βαθμούς, καθώς είχε καλύτερη διαφορά από το 18ο που κατέλαβε τη 2η θέση με πέντε βαθμούς και από το Δημοτικό Σχολείο Μπουγά που είχε επίσης 5 βαθμούς, αλλά τερμάτισε τρίτο. Τέταρτο ήταν το 19ο Καλαμάτας με 3 βαθμούς.