Τρίτη, 09 Ιούνιος 2015 08:50

ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ: Το 7ο Καλαμάτας πήρε το τρόπαιο κερδίζοντας στον τελικό το 10ο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ: Το 7ο Καλαμάτας πήρε το τρόπαιο κερδίζοντας στον τελικό το 10ο Καλαμάτας

Με ένα συναρπαστικό τελικό ολοκληρώθηκε χθες στο Κλειστό της Παραλίας το πρωτάθλημα μπάσκετ δημοτικών σχολείων της πόλης με τίτλο "Το καλάθι των αξιών".


Το 7ο Καλαμάτας ήταν τελικά το σχολείο που πήρε το τρόπαιο αφού επικράτησε με 25-23 του 10ου Καλαμάτας σε ένα ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Είχε προηγηθεί ο μικρός τελικός με το 14ο Καλαμάτας να κερδίζει το 22ο Καλαμάτας. Τους αγώνες παρακολούθησε πλήθος συμμαθητών, συγγενών και φίλων των παικτών σε μια διοργάνωση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και νικητές όλα τα παιδιά που πραγματικά το χάρηκαν με την ψυχή τους.
Τους αγώνες παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης ο οποίος έκανε και την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων στους νικητές, μαζί με τους Χρήστο Φούλια και Χάρη Αγγελόπουλο από την Ομάδα Φυσικής Αγωγής.
Τους αγώνες διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Ομάδα Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας, τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας.

Ο μεγάλος τελικός

Στο τέλος του 3ου 7λεπτου το 10ο Καλαμάτας είχε πάρει προβάδισμα 4 πόντων (19-23) όμως τελικά το 7ο ήταν αυτό που με ένα 6-0 στην τελευταία περίοδο έφτασε στην νίκη. Τα 7λεπτα ήταν 4-6, 7-13, 19-23, 25-23.
Στον μικρό τελικό διαιτητές ήταν οι Λάμπρος Ναστός και Σωτήρης Καραμπάγιας ενώ στην γραμματεία βρίσκονταν οι Μαρία Μπακετέα και Κώστας Ζερμπίνος.
7ο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Αντ. Ρούσσος): Καραμάνου 5(1), Γεωργόπουλος 7, Καραγγελής 4, Αποστολόπουλος, Μεράγια, Κονταργύρης 3, Θεονά, Νικολακέας 4, Αδαμοπούλου, Πασχάλη, Ιωαννίδης, Μάλαμας 2.
10ο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Π. Βέργης): Βασιλαδιώτη, Μπότη, Ταβουλαρέας, Σπηλιώτη, Βουγιουκλή, Αλεξόπουλος 4, Παπούλιας, Μπουζιάνη, Παπαγιαννόπουλος 9, Σαρδέλης 10, Κοσμόπουλος, Θεοδωρακόπουλος.

Ο μικρός τελικός

Στον μικρό τελικό διαιτητές ήταν οι Λάμπρος Ναστός και Σωτήρης Καραμπάγιας ενώ στην γραμματεία βρίσκονταν οι Μαρία Μπακετέα και Κώστας Ζερμπίνος.
Τα 7λεπτα ήταν 5-3, 12-8, 16-17, 29-23.
14ο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Γ. Κατσούλης): Βαλσαμάκη, Σταματελοπούλου, Τσαπόγας 1, Καμαρινόπουλος, Μπίτζα, Μουτεβελής 6, Κυριακουλάκος 10 (2), Μαντέας, Γεωργακοπούλου 4, Ελένη Μπέγκο 8, Λάμπρου, Δέδε.
22ο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Γ. Σμυρνής): Κοζομπόλης, Γιάρμολιουκ, Σαραντόπουλος 15, Σπυροπούλου, Λυμπερέας, Θεοδορόπουλος 8 (1), Λιακόπουλος, Σμυρνής, Κορομηλάς, Βουτέλης.
Ν.Τσ.