Τετάρτη, 05 Ιούνιος 2013 15:26

Mπάσκετ χωρίς... βία, το μήνυμα των πρωταγωνιστών του τελικού

Γράφτηκε από τον

Μήνυμα κατά της βίας έστειλαν οι πρωταγωνιστές Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δύο 24ώρα πριν από τους τελικούς.

 

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου «μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος μας. Ένα πρωτάθλημα που πήγε πολύ, ίσως καλύτερα από ότι πολύ περίμεναν. Μας έδωσε πολλές συγκινήσεις, αύξηση εισιτήριων και ματς με αρκετή αγωνία σε όλα τα επίπεδα. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα, από τους 182 αγώνες της κανονικής περιόδου, οι 70 έληξαν κάτω από διαφορά 6 πόντων. Κάτι που δείχνει πόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, έχουμε ακόμη πολύ δουλειά. Ήδη έχετε λάβει ένα λεύκωμα με όλα τα στατιστικά. Πριν παραδώσω τη σκυτάλη στους πρωταγωνιστές, θέλω να ευχαριστήσω τις διοικήσεις όλων των ομάδων που ήταν στο πρωτάθλημα και να ευχηθώ όλα να πάνε καλά και να έχουμε σε καλό κλίμα όλα τα ματς»

Αργύρης Πεδουλάκης-Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)

Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Αργύρης Πεδουλάκης, ρωτήθηκε για τις προσθήκες που έγιναν στην ομάδα το τελευταίο διάστημα και το ρόλο που μπορεί να παίξουν στους τελικούς: «Εμείς κερδίσαμε ένα πολύ δύσκολο στοίχημα με το εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι. Ακόμη και ομάδες μικρότερης εμβέλειας, δύσκολα αλλάζουν παίκτες. Όπως είπε και ο Γιώργος (σ.σ. Μπαρτζώκας), φέτος η Ευρωλίγκα ήταν διαφορετική. Δεν υπήρχαν κενά διαστήματα, υπήρχαν πολλοί αγώνες. Εμείς είχαμε ένα πρόβλημα στην αρχή στο ρόστερ μας. Έγιναν αλλαγές και όταν γίνονται αλλαγές, είναι πιο εύκολο είναι να φτιάξεις την άμυνα, γιατί είναι θέληση, επιθυμία, διάβασμα. Η επίθεση χρειάζεται κι άλλα πράγματα. Χρειάζεται ταλέντο, ομοιογένεια και πολλά άλλα. Για πρώτη μας χρονιά είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Πολλά παιδιά ανέβηκαν επίπεδο αυτή τη χρονιά. Αν είχαμε και μία – δύο προσθήκες σε Έλληνες παίκτες, θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα. Κερδίσαμε πολλές μάχες και εντός και εκτός».

Ο αρχηγός των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης, Δημήτρης Διαμαντίδης, ρωτήθηκε για την προσπάθεια επιστροφής του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και για το αν είναι και θέμα εγωισμού: «Σίγουρα παίζει ρόλο και ο εγωισμός. Όταν παίζεις σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, έχεις στόχο να πάρεις το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα όπως είπε και ο Κώστας (Παπανικολάου) και ισχύει και για τη δική μας ομάδα  υπάρχει πολύ μεγάλη θέληση. Έχουμε φτάσει στους τελικούς, θέλουμε τον τίτλο, γνωρίζοντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά και στο τέλος σε κάθε παιχνιδιού θέλουμε να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο στόχο μας».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για την παρουσία μόνο Ελλήνων προπονητών: «Το ελληνικό μπάσκετ στηρίζεται στην τεχνογνωσία. Οι ξένοι παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, λένε ότι είναι το πιο σκληρό και σκεπτόμενο. Μαθαίνει να κερδίζει ο Έλληνας παίκτης από μικρός. Ξεκινήσαμε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 και το ελληνικό μπάσκετ, ακόμη και οι “μικρές” εθνικές ομάδες παίζουν σκεπτόμενο μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πριν μάθουμε τη λέξη “μνημόνιο”. Ήταν σφυρηλατημένο στα δύσκολα, γιατί υπήρχε πίεση. Η πίεση φέρνει συσπείρωση και στην ελληνική φυλή έχει αποδειχθεί ότι αυτό με τη σειρά του φέρνει αποτέλεσμα. Ένα άλλο στοιχείο που υπάρχει είναι πάρα πολύ δουλειά. Από τις 13 Αυγούστου που ξεκινήσαμε μέχρι σήμερα είχαμε 19 ρεπό. Αντιλαμβάνεστε, είναι και ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, ότι η πολύ σκληρή δουλειά φέρνει αποτέλεσμα. Ακόμη και καταξιωμένοι αθλητές, από αυτές τις 19 μέρες, τις 9-10, ήρθαν να δουλέψουν. Αυτά τα στοιχεία κρατούν το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Παλιά λέγαμε “έχεις καλό ξένο, έχεις καλή ομάδα”. Αυτή ήταν η έλλειψη αυτοεκτίμησης που έχουμε. Ο Έλληνας παίκτης μέσα από επιτυχίες, μέσα και από την Εθνική Ομάδα, μέσα από παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς, ο Σπανούλης οδήγησαν στην κορυφή σε ένα διεθνές επίπεδο. Τώρα είναι η σειρά του Έλληνα προπονητή. Φτάσαμε ακόμη και στα όρια της γελοιοποίησης και στο μειδίαμα. Ο Γιώργος (σ.σ. Μπαρτζώκας) τα κατάφερε μια χαρά. Πιστεύω ότι ίσως το φετινό να είναι αρχή, ώστε ο Έλληνας προπονητής να χαίρει εκτίμησης σε όλη την Ευρώπη».

Για το θέμα της βίας στα γήπεδο και της έντασης που ενδεχομένως θα υπάρξουν: «Αυτό είναι ένα της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα και μεταφέρεται και στο μπάσκετ. Αυτή είναι η θέση μου. Νομίζω ότι υπάρχουν θεσμικοί φορείς του ελληνικού κράτους που πρέπει να ασχοληθούν. Και θα πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες, γιατί αυτοί είναι που αποτελούν το μπάσκετ, είναι το πρώτο κύτταρο και εμείς όλοι βοηθάμε. Είμαι από το 1983 στην Α1 και νομίζω ότι καλύτερες σχέσεις αθλητών προπονητών δεν έχουν υπάρξει. Παλιότερα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Τώρα ο ένας προσπαθεί να προστατεύσει τον άλλον, γιατί είναι φίλοι, συνοδοιπόροι ακόμη και από μικρά παιδιά στις Εθνικές Ομάδες. Ακούγονται πολλά, ότι θα πρέπει να φύγουν οι παίκτες αν γίνει κάτι. Δεν συμφωνώ, γιατί αν σηκωθούν να φύγουν αυτό ουσιαστικά είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι δεν ισχύουν οι θεσμικοί φορείς του κράτους. Είναι σαν να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας. Και οι δύο ομάδες πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν η μία την άλλη».

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και για τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός στηρίζεται πολύ στην ταχύτητα, είναι γρήγορη ομάδα εμείς είμαστε διαφορετική ομάδα, πιο σεταρισμένη. Επιπλέον, επένδυσε σε νέους παίκτες και το καλύτερο στοιχείο του είναι η ταχύτητα σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο τρέξιμο. Όσο για τον Σπανούλη… Είναι ένας παίκτης που διαβάζει τις φάσεις. Δεν είναι ότι είναι γρήγορος, είναι το μυαλό. Μπορεί να διαβάζει φάσεις και πρέπει να αλλάζεις πράγματα συνέχεια. Δεν μπορεί να παίξεις μία άμυνα πάνω στο Βασίλη ή αντίστοιχα στον Διαμαντίδη, γιατί είναι παίκτες δημιουργοί που διαβάζουν το παιχνίδι».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός όπως παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, είναι ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός: «Όταν ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, ως πλάνο είχαμε να φτιάξουμε μια ομάδα καινούρια, με τον κύκλο μιας μυθικής ομάδας να κλείνει. Υπήρξε ένα κλίμα ότι ο Παναθηναϊκός διαλύεται και το οποίο καλλιεργήθηκε για λόγους που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τώρα. Σήμερα έχουμε μια βάση παιδιών που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο και το δείξαμε αυτό στην Ευρώπη. Έχουμε μείνει τραγικά πίσω στους νέους παίκτες και υπάρχει πλάνο στα επόμενα χρόνια να το καλύψουμε. Και νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Είναι κάτι που ο Ολυμπιακός έκανε και αυτή τη στιγμή έχει κέρδος αγωνιστικά. Θέλουμε Έλληνες παίκτες.  Ήμασταν ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα, αλλά θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι έχουμε στην Ελλάδα και ένα διαφορετικό φορολογικό σύστημα το οποίο δεν έχουν χώρες όπως η Τουρκία ή η Ρωσία για παράδειγμα που αναγκάζει και τις δύο ομάδες να “ψωνίσουν” πιο χαμηλά και να βοηθήσουν τους παίκτες να βελτιωθούν. Παραδόξως, ο Παναθηναϊκός κάλυψε γρήγορα αρκετά χιλιόμετρα, έφτασε να πάρει ένα κύπελλο και να φτάσει ένα βήμα από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, όταν ο πρωταρχικός στόχος ήταν η παρουσία στους 16 της διοργάνωσης. Το σημαντικότερο είναι ότι κέρδισε το σεβασμό όλων. Σημαντικό στη φετινή πορεία ήταν  το πάθος, η αγάπη και η τεχνογνωσία όλων όσων βρίσκονται στον Παναθηναϊκό και βοήθησαν πολύ».

Συμπληρώνοντας για τις τελευταίες προσθήκες για τις οποίες ρωτήθηκε πιο συγκεκριμένα πρόσθεσε: «Νιώθω ότι στον Παναθηναϊκό ήταν περισσότερο  ποσοτικό το θέμα. Είναι μια αλυσίδα που έχει κρίκους. Μπαίνοντας κάποια παιδιά και μεγαλώνοντας τον αριθμό στο ροτέισιον, δίνει την ευκαιρία σε παίκτες που ήδη υπήρχαν στο ρόστερ, τη δυνατότητα να παίξουν καλύτερα. Ο Σόφο για παράδειγμα, ο οποίος αναφέρθηκε, έλειπε δύο μήνες. Αυτό έχει καταπονήσει τον Τσαρτσαρή, τον Λάσμε. Η φετινή αγωνιστική περίοδος ήταν επίπονη είχε πολλούς αγώνες και δεν υπήρχε χρόνος για «σέρβις» πνευματικά και σωματικά για τους παίκτες».

Γιώργος Μπαρτζώκας-Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός)

«H ερώτηση που είχε γίνει τότε, ήταν σε προσωπικό επίπεδο. Οι βασικότεροι στόχοι ήταν το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα. Είχαμε την τύχη, την ευτυχία να ζήσουμε το τετραήμερο στο Λονδίνο. Τα καταφέραμε. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, όλοι θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο για να κάνουμε χαρούμενους τον κόσμο, τους προέδρους όλους. Μετά από 31 ματς στην Ευρωλίγκα, θέλουμε να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε το πρωτάθλημα που θα είναι και το επιστέγασμα της σεζόν» απάντησε ο Έλληνας τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Από τη μεριά του ο Κώστας Παπανικολάου απάντησε σε ερώτηση για το “κλειδί” μιας τέτοιας σειράς.  «Όταν μιλάς για τελικούς και πέντε παιχνίδια που μπορεί να γίνουν τα πάντα. Δεν λες ούτε για τίτλους, ούτε τίποτα. Θέληση, “μάχη” σε κάθε ματς, κοιτάς κάθε παιχνίδι τη φορά και τίποτα παραπάνω. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι της Παρασκευής».

Σε ερώτηση για το γεγονός πως Έλληνες προπονητές έκαναν σπουδαία δουλειά φέτος σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως «δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία για όσους ασχολούνται με το άθλημα για το επίπεδο μας. Συνήθως απ’ έξω υπάρχει αμφισβήτηση και υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, και κάποια ζήλια. Το επίπεδο το αγωνιστικό των Ελλήνων παικτών και προπονητών είναι πάντα υψηλό. Συμφωνώ πως το ντέρμπι είναι ελκυστικό να το δει κανείς. Το γεγονός πως οι δύο ομάδες κράτησαν υψηλό επίπεδο παρά την οικονομική κρίση, την κρίση αξιών που υπάρχει στην εποχή μας, ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το Final Four και εμείς πήγαμε εκεί και κατακτήσαμε τον τίτλο. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πάντα παίζει ρόλο, αλλά να μην επηρεάσει το άθλημα που αγαπάμε».

Για το χθεσινό δημοσίευμα για το ντόπινγκ ρωτήθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τη θέση του Ολυμπιακού: «Αυτό είναι ένα λεπτό ζήτημα. Όλα αυτά που λέγονται πολλές φορές είναι για πλήξουν το άθλημα μας. Η θέση του Ολυμπιακού και όσων είναι στην ομάδα, είναι ξεκάθαρη εδώ και χρόνια και είναι περιττό να την πω ξανά εγώ. Στον Ολυμπιακό, νομίζω και στον Παναθηναϊκό, πριν το Final Four, η WADA έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο. Στα ματς με Πάτρα και Ρέθυμνο γίνεται ντόπινγκ κοντρόλ, στο τελευταίο ματς έγινε και τεστ με τρεις παίκτες. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι για έλεγχο και από αίμα, όχι μόνο από ούρα. Από όποιους λέγεται, λέγεται για να πάει κάπου αλλού το θέμα και όχι στο μπάσκετ»

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ανησυχία για το γεγονός πως ενδέχεται να υπάρχει ένταση στους τελικούς, ο 48χρονος κόουτς είπε πως: «Συμφωνώ με όσα είπε ο Αργύρης. Πάντα υπήρχε αυτή η ατμόσφαιρα και όλοι φοβόντουσαν ότι δεν θα τελειώσουν. Κατά 98% τελείωναν. Εμείς θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ, ποτέ δεν λέμε τι θα συναντήσουμε στο ΟΑΚΑ, ή λέμε στους παίκτες θα μας βοηθήσει και ο κόσμος. Εμείς μιλάμε μόνο για μπάσκετ. Καλό θα είναι όλοι να προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουν όσοι έχουν λόγο. Όταν πολλοί περιμένουν κάτι συνήθως δεν γίνονται, και γίνεται κάτι όταν κανείς δεν περιμένει».

Σε ερώτηση για το εάν η ταχύτητα είναι το «όπλο» του Ολυμπιακού, ο Γιώργο Μπαρτζώκας απάντησε πως  «όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ λένε ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει πιο γρήγορα από τον Παναθηναϊκό. Είναι χαρακτηριστικό ομάδων που έχουν ταλέντο. Για να παίξεις με ταχύτητα, απαιτεί ταλέντο. Οι παίκτες που έχουμε είναι ταλαντούχοι που σου δίνουν τη δυνατότητα να κυνηγήσεις αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός όταν σουτάρει καλά κερδίζει τα μεγάλα παιχνίδια. Είναι εύκολο να δει κανείς ότι τα τελευταία δύο ματς με Μπαρτσελόνα με χαμηλό ποσοστό στα σουτ τα έχασε τα ματς ενώ όταν είχε υψηλό ποσοστό τα κέρδισε. Το θέμα είναι πως δημιουργεί τα ελεύθερα σουτ. Σε επιλεγμένη άμυνα μπορεί να αλλάξεις τακτική. Όταν η σειρά των παιχνιδιών είναι κοντά το ένα παιχνίδι στο άλλο, σου δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξεις κάτι στην τακτική από την προηγούμενη. Και φυσικά η διαχείριση των συναισθημάτων, να διαγράψεις το αρνητικό και να κρατήσεις το θετικό».

Σε ερώτηση για το πώς περιμένει τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είπε πως: «Αναμφίβολα, ο πιο καλός Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί στους τελικούς. Όπως είπε και ο Αργύρης, έγιναν πολλές αλλαγές. Δεν είναι εύκολο να πετύχεις σε όλους όταν κάνεις πολλές αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός μέσα από μια διαδικασία αρκετών αλλαγών, προπονήσεων και αγώνων κρίσιμων, όχι απλά να τον σέβονται και να τον υπολογίζουν όλοι, αλλά να είναι μια ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Φυσικά οι δύο νέοι παίκτες θα προσφέρουν στον Παναθηναϊκό. Ειδικά ο Κάρι το έχει δείξει. Εμείς έχουμε κάνει μια πρώτη σκέψη για την τακτική μας και τώρα συνεχίζουμε να την κάνουμε και σήμερα θα την αναλύσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι με δουλειά μηνών αρκετά καλύτερη ομάδα και σαν ρόστερ είναι πιο βαθύ από ποτέ».

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ρωτήθηκε και για την κατάσταση των Στράτου Περπέρογλου και Έισι Λο. «Ο Περπέρογλου μπήκε, ο Λο σήμερα το μεσημέρι θα βγει από το νοσοκομείο, είναι καταπονημένος και θα δούμε μέρα με την ημέρα πως θα πάει».

Γιάννης Σφαιρόπουλος - Μάριος Μπατής (Πανιώνιος)

«Νομίζω ότι η τρίτη θέση για όλες τις άλλες ομάδες είναι σαν το πρωτάθλημα. Χρειάζεται χρόνο για να μπεις σφήνα στους δύο μεγάλους και πολύς χρόνος-μεθοδική δουλειά για να χτυπήσεις τους μεγάλους κάποια στιγμή στο μέλλον. Από την αρχή της χρονιάς ήμασταν τρίτοι, κάναμε ρεκόρ νικών και αυτό που κατακτήσαμε στους οκτώ μήνες θέλουμε να το διατηρήσουμε κόντρα στο Ρέθυμνο το οποίο σεβόμαστε. Μας έχει νικήσει δύο φορές και μας δίνει επιπλέον κίνητρο», ήταν τα όσα είπε ο τεχνικός του Πανιωνίου, που απάντησε και σε ερώτηση σχετικά για τις δυνατότητες των Ελλήνων προπονητών: «Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα. Η πίεση από τον κόσμο και τα ΜΜΕ, μας έκαναν πιο σκληρούς και ανθεκτικούς στις προκλήσεις. Παίκτες και προπονητές είχαμε περάσει δύσκολα, αλλά δουλέψαμε και βελτιώσαμε την ποιότητα εργασίας μας. Αυτό φαίνεται και από την Εθνική ομάδα. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να δουλέψουμε με νέα παιδιά για να βγάλουμε ταλέντα που έχουν τις δυνατότητες αύριο-μεθαύριο να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές».

Ο Μάριος Μπατής τόνισε: «Το Ρέθυμνο παίζει ωραίο μπάσκετ και παίρνει τις νίκες. Από τη πλευρά μας θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας από πέρυσι. Έχουμε όλες τις δυνατότητες να το κάνουμε. Ελπίζω να γίνει μία ωραία σειρά σε μπασκετική ατμόσφαιρα και να νικήσει ο καλύτερος».

Θανάσης Γιαπλές - Αβραάμ Καλινικίδης

«Το Ρέθυμνο είναι μία νέα ομάδα και το ότι κατάφερε να επαναλάβει τη περυσινή επιτυχία ήθελε σκληρή δουλειά. Το να βρισκόμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες είναι τιμητικό. Τώρα ξεκινάμε να γράφουμε τη δική μας ιστορία και ελπίζω να είναι μεγάλη«, είπε ο τεχνικός του Ρεθύμνου και συμπλήρωσε: «Συμφωνώ με όσα είπαν οι άλλοι προπονητές. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τις δύο πρωταθλήτριες Ευρώπης στη χώρα μας. Αυτό που πιστοποιείται και φέτος είναι ότι οι Έλληνες παίκτες είναι εξαιρετικοί και οι προπονητές ανταγωνιστικοί».

Ο αρχηγός του Ρεθύμνου πρόσθεσε: «Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Όλη η ομάδα είναι χαρούμενη που θα αγωνιστεί για την 3η θέση. Για μας το να φτάσουμε ως εδώ, ήταν σαν όνειρο. Άσχετα αν θα καταφέρει η ομάδα να παίξει στην Ευρώπη ή όχι μας ενδιαφέρει η επικράτηση».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ