Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2015 19:08

Αλλάζει η Α2, με πλέι οφ η άνοδος...

Γράφτηκε από τον

Σημαντικές αλλαγές στην μορφή της Α2 περιλαμβάνει η προκήρυξη εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς για πρώτη φορά στα 30 χρόνια της κατηγορίας, θα υπάρξουν πλέι οφ ανόδου και πλέι άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού.

 

Έτσι από τη νέα χρονιά ο πρωταθλητής θα ανεβαίνει απευθείας στην Α2 ενώ για το δεύτερο εισιτήριο θα μάχονται οι ομάδες από την 2η έως και την 5η θέση. Αντίστοιχα για την παραμονή εκτός από τον υποβιβασμό του τελευταίου, οι άλλες δύο θέσεις θα «παίζονται» ανάμεσα στις ομάδες από την 10η ως και την 13η θέση.

Να σημειωθεί πως θα ακολουθηθεί το μοντέλο της Α1 γυναικών και οι ομάδες θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και στην post season.

Από εκεί και πέρα, καταργείται η υποχρεωτική συμμετοχή δύο παικτών κάτω των 20 στη 12άδα ενώ παραμένει ένας ο κοινοτικός που έχει δικαίωμα συμμετοχής.

 

Παράλληλα, σε μία κίνηση ώστε να αποφευχθούν οι ομάδες που δεν «κατέβαιναν» σε παιχνίδια ιδιαίτερα στο φινάλε της σεζόν, πλέον η «αποχώρηση» εκτός από μηδενισμό θα επισύρει -1 βαθμό τόσο από το φετινό πρωτάθλημα όσο και από εκείνο του χρόνου