Σάββατο, 11 Ιούλιος 2015 19:28

Εννεα σωματεία στο νέο τοπικό πρωτάθλημα νεανίδων

Γράφτηκε από τον

Με εννέα σωματεία χωρισμένα σε δύο ομίλους, όπως αναφέρεται και στην σχετική ειδική προκήρυξη, θα αρχίσει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το νέο πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.


Τα κυριότερα άρθρα της σχετικής για αυτό προκήρυξης είναι
Άρθρο 1ο: Σωματεία δικαιούμενα συμμετοχής
Στο πρωτάθλημα νεανίδων, θα πάρουν μέρος τα σωματεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής:
Πολύβιος, Α.Ο. Θουρίας, Α.Ο. Καλαμάτα '80, Α.Ο. Κροκεών, Α.Π.Σ. Αρις, Α.Σ. O Βατικιώτης, Αμιλλα, Πελασγός, Αρκαδικός.
Άρθρο 2ο: Κλήρωση αγώνων
Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12 π.μ., στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Μαιζώνος 57 και Ευριπίδου) στην Καλαμάτα, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.
Άρθρο 3ο: Σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος
Το Πρωτάθλημα Νεανίδων θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις :
1) Α΄ φάση
Στην Α΄ φάση τα σωματεία είναι χωρισμένα σε δύο ομίλους.
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΑΡΚΑΔΙΑΣ:
Θουρία, Καλαμάτα 80, Α.Π.Σ. Αρις, Πολύβιος, Πελασγός.
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΛΑΚΩΝΙΑΣ:
Αμιλλα, Αρκαδικός, Βατικιώτης, Α.Ο. Κροκεών.
Τα σωματεία που μετέχουν σε αυτή, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους).
Οι δύο πρώτες ομάδες, της τελικής βαθμολογίας του Α΄ και Β΄ Ομίλου, θα προκριθούν στη Β΄ Φάση.
2) Β΄ ΦΑΣΗ
Οι ομάδες που προκρίθηκαν από την Α΄ Φάση, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final – Four, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας Νεανίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
1) 1ος Α΄ Ομίλου - 2ος Β΄ Ομίλου
2) 1ος Β΄ Ομίλου - 2ος Α΄ Ομίλου
ΤΕΛΙΚΟΙ
1) Ηττημένος 1 - Ηττημένος 2
2) Νικητής 1 - Νικητής 2
Οι τελικοί αγώνες του Πρωταθλήματος Νεανίδων και η έδρα αυτών, θα καθορισθούν μετά από κλήρωση, την ημέρα κλήρωσης του Πρωταθλήματος Νεανίδων.
Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος Νεανίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. , θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων της Ε.Ο.Κ.
Άρθρο 4ο : Δικαιούμενες συμμετοχής αθλήτριες
Στο Πρωτάθλημα νεανίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 1998, 1999 και νεότερες. Οι κορασίδες αθλήτριες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Νεανίδων, δεν μπορούν να συμμετέχουν την ίδια ημέρα των αγώνων, στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Κορασίδων.
Η χρησιμοποίηση κορασίδων στο πρωτάθλημα νεανίδων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για τη σύγχρονη διεξαγωγή δύο πρωταθλημάτων.
Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Γυναικών, καθώς και στο Πρωτάθλημα Κατηγορίας Γυναικών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ., πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ΄ ένα από τα Πρωταθλήματα Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο(2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Γυναικών που συμμετέχουν.
Άρθρο 6ο : Εμφανίσεις ομάδων
Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.
Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητριών, να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 4 μέχρι και το 19.
Αρθρο 7ο : Γήπεδα αγώνων
Κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, οι αγώνες Νεανίδων, θα διεξάγονται στα Κλειστά Γυμναστήρια, έδρες των ομάδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής τους.
Αρθρο 8ο : Αναβολή αγώνων
Για την αναβολή των αγώνων ισχύον όσα ορίζονται από το άρθρο 50 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο, θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική (χρονικό διάστημα 11 ημερών).
Διευκρινίζεται επίσης ότι, ΔΕΝ θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητριών σε σχολική εκδρομή.
Αρθρο 12 : οικονομικοί όροι
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Νεανίδων, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ. - Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.
Τα Σωματεία που δεν κατέβουν ν΄ αγωνιστούν, χωρίς να ενημερώσουν έγκαιρα την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, μέχρι και την Πέμπτη το μεσημέρι, θα επιβαρύνονται τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία – μετακίνηση Διαιτητών – Κριτών).
Οι αγώνες του Πρωταθλήματος Νεανίδων, θα καλύπτονται με ένα διαιτητή και δύο κριτές -σημειωτής - (χρον/τρης – χρον/τρης 24΄΄).