Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2015 19:53

Ξεκίνησε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Γράφτηκε από τον

Με πολλά νέα πρόσωπα και δύο μόνο απόντες (Ραντούλιτσα, Κούζμιτς) ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, παρουσία του νέου τεχνικού του, Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Εκτός από τον Σέρβο τεχνικό που πραγματοποίησε ταξίδι «αστραπή» για να είναι παρών στην επίσημη «πρώτη» των «πρασίνων», στο κλειστό του ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο Νικ Καλάθης που εκμεταλλεύτηκε το ρεπό της εθνικής ανδρών για να γυμναστεί με τους συμπαίκτες του, στην επιστροφή του στην Ευρώπη, μετά από τρία χρόνια απουσίας από τους «πράσινους». Πριν μιλήσει για πρώτη φορά στους παίκτες του, ο Τζόρτζεβιτς μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου εξηγώντας πως υπήρξε τιμή για τον ίδιο η πρόσκληση να εργαστεί σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί παρά να έχει υψηλούς στόχους σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχει και πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ (Μίλαν Μίνιτς, Γκόραν Μπιέντοφ και Σάνι Μπετσίροβιτς) θα επικεντρωθούν στην ανέλιξη και προώθηση των νέων ταλαντούχων παικτών των «πρασίνων».

«Ολοκληρώθηκε το ρόστερ» ξεκαθάρισε ο Τζόρτζεβιτς. «Τι να μην με φέρει πίσω στην Ελλάδα, την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό;» δήλωσε ο Νικ Καλάθης που τις δύο τελευταίες σεζόν φόρεσε τη φανέλα των Μέμφις Γκρίζλις. «Θα χρειαστούμε χρόνο,» δήλωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, που ρόλο θα έχει να στηρίξει και να καθοδηγήσει τα νέα παιδιά στην ομάδα, με τον Καστοριανό γκαρντ μάλιστα να ζητά από τους δημοσιογράφους να τα… προστατέψουν και οι ίδιοι. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ευχήθηκε καλή σεζόν με υγεία για όλους τους παίκτες, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνουν οι «πράσινοι» για ενίσχυση της ανδρικής ομάδας και αλλά και των ακαδημιών».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι κορυφαία ομάδα. Είμαι ευγνώμων στη διοίκηση για την πρόσκληση. Δεν σκέφτηκα δεύτερη φορά όταν ήρθε η ευκαιρία. Αποτελεί μεγάλο βήμα στην προπονητική καριέρα μου».

Ρωτήθηκε αν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ και απάντησε: «Το ρόστερ είναι πλήρες. Τα είδαμε όλα με τον κ. Γιαννακόπουλο, τον Μάνο (σ.σ. Παπαδόπουλο) κι αποφασίσαμε να στήσουμε έτσι την ομάδα. Εχουμε ποιοτικούς νέους παίκτες και η ιδέα είναι να προωθήσουμε τα νέα παιδιά. Αυτό είναι το μέλλον και αυτή είναι η διαδικασία που εγώ θα προσπαθήσω να προωθήσω. Οι τρεις άνθρωποι που έφερα μαζί μου στο τεχνικό τιμ επίσης θα δουλέψουν πάνω σε αυτό. Είναι δικό μας θέμα να το κάνουμε. Όμως, εγώ δεν κοιτώ βιογραφικά... πρέπει να μου αποδείξει ένας παίκτης πως είναι καλύτερος στο παρκέ».

Αναφορικά στους στόχους του Παναθηναϊκού φέτος, ο Τζόρτζεβιτς είπε: «Στόχος είναι και το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Δεν μπορεί να είσαι στον Παναθηναϊκό και να μην έχεις στόχο να νικάς».
Ο συνεργάτης του Τζόρτζεβιτς, Γκόραν Μπιέντοφ τόνισε: «θέλουμε να παίξουμε σκληρά. Πίεση στην άμυνα και αιφνιδιασμούς. Ειδαμε τα παιδιά στο Ευρωμπάσκετ των εφήβων, έχουν μεγάλο ταλέντο και θα δουλέψουμε αυτά τα νέα παιδιά του Παναθηναϊκού».

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν μέλος του τεχνικού τιμ, Σάνι Μπετσίροβιτς, εξήγησε για την επιστροφή του σε γνωστά λημέρια: «Νέος ρόλος για εμένα εδώ. Είμαι χαρούμενος που ήρθα. Δεν σκέφτηκα δεύτερη φορά όταν ο Τζόρτζεβιτς με κάλεσε. Τιμή να είμαι εδώ, πίσω με την ελληνική μου οικογένεια. Περιμένω πολλά φέτος, να παλέψουμε πρώτα απ’ όλα για όλους τους τίτλους. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μεταδώσουμε το πάθος μας στους παίκτες. Ημουν μέλος της χρυσής εποχής του Παναθηναϊκού και αυτή ακριβώς είναι η δουλειά μου τώρα, να εξηγήσω στους παίκτες τι χρειάζεται για να φτάσουν ψηλά, τι σημαίνει να θυσιάζεσαι για το ομαδικό όφελος».

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Καινούρια χρονιά, με πολλούς νέους παίκτες και νέο προπονητή. Θα είναι δύσκολη η αρχή. Θα προσπαθήσει ο κόουτς να εμφυσήσει τη φιλοσοφία του και να ορίσει το στιλ παιχνιδιού. Ο Τζόρτζεβιτς έχει δείξει τη δουλειά του στην εθνική Σερβίας. Περιμένουμε να επιστρέψει ο προπονητής μας από το Ευρωμπάσκετ, καθώς και τα άλλα τρία παιδιά και θα δουλέψουμε για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα. Θα χρειαστούμε χρόνο. Στόχος είναι να είμαστε όσο πιο έτοιμοι στο πρώτο επίσημο. Σίγουρα δεν θα ήμαστε όσο έτοιμοι θα θέλαμε. Εμείς οι μεγαλύτεροι καλούμαστε να προστατεύσουμε τα νέα παιδιά, να τους δείξουμε προσοχή και υποστήριξη. Περιμένουμε και από εσάς να τα προστατέψετε.

Νικ Καλάθης: «Τι να μην με φέρει εδώ; Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Τιμή να είμαι εδώ. Η Αθήνα είναι υπέροχη. Εχουμε καλή ομάδα. Ειμαι έτοιμος να γίνω ηγέτης. Ναι είμαι έτοιμος. Υπάρχουν βέβαια και βετεράνοι παίκτες. Ο κόουτς ξέρει καλύτερα από τον καθέναν το παιχνίδι και ως παίκτης. Μαθαίνεις πολλά από έναν προπονητή και ειδικά όταν ως παίκτης έπαιζε στη θέση σου, όπως συμβαίνει με εμένα και τον Τζόρτζεβιτς. Μπορεί να καταλάβει ακριβώς πως σκέφτεται και νιώθει ο παίκτης. Εχουμε πολλούς νέους παίκτες. Όλα θα πάνε καλά». Στο τέλος όταν του είπαν πως ο Διαμαντίδης φαίνεται πως θα αγωνιστεί για τελευταία χρονιά φέτος, ο Καλάθης απάντησε: «Εχει δυο χρόνια ο Διαμαντίδης τουλάχιστον, ο προπονητής θα τον προστατεύσει. Ο Διαμαντίδης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχει παίξει το παιχνίδι. Πιστεύω βέβαια κι εγώ στις δικές μου ικανότητες ως παίκτης και απλά είμαι ενθουσιασμένος που είμαι πάλι εδώ».

Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς: «Μεγάλη ευκαιρία για μένα να είμαι εδώ. Μεγάλος σύλλογος ο Παναθηναϊκός, ένας από τους καλύτερος στην Ευρώπη. Ο Τζόρτζεβιτς είναι πολύ καλός προπονητής και ο λόγος που είπα αμέσως “ναι”, ενώ ο κόσμος του Παναθηναϊκού και η επιθυμία για νίκες είναι τα άλλα στοιχεία που με έφεραν εδώ. Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής. Πάντα υψηλές είναι οι προσδοκίες στον Παναθηναϊκό. Θα παίξω όσο πιο δυνατά, θα πεθάνω στο παρκέ για τους φιλάθλους και την ομάδα. Εξάλλου και πέρυσι έπαιξα για τέλειους φιλάθλους, αυτούς της Παρτιζάν».

πηγη ΑΠΕ