Τρίτη, 02 Ιούνιος 2020 17:00

Άνοιξαν ξανά οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Επιστροφή στην αθλητική κανονικότητα και δραστηριότητα από χθες 1η Ιουνίου, με το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τις οδηγίες που κεντρικά έχουν δοθεί στο πλαίσιο της γ’ φάσης των μέτρων για τον αθλητισμό, από το υφυπουργείο Αθλητισμού και την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της γενικής γραμματείας Αθλητισμού.

Αναλυτικά: Χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό επιτρέπεται από χθες 1η Ιουνίου, η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μας. Ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις τόσο για αθλητές/τριες όσο και για αθλούμενους/ες με τους όρους και τους περιορισμούς σε ότι αφορά στη χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων που αναφέρονται αναλυτικά στον επικαιροποιημένο πίνακα για τους μέγιστους αριθμούς συμμετεχόντων ανά εγκατάσταση.
Επίσης, από το Σάββατο, 6 Ιουνίου, θα επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της γενικής γραμματείας Αθλητισμού και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών/τριών διάρκειας τουλάχιστον 4 εβδομάδων.
Ο προ-αγωνιστικός ιατρικός έλεγχος είναι σημαντικός πριν ξεκινήσει ο κάθε αθλούμενος/η προπονήσεις, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αποχής και πανδημίας. Για τον λόγο αυτό και για κάθε αθλητή/τρια και αθλούμενο/η κάτω των 13 ετών ο/η οποίος/α ξεκινάει την αθλητική δραστηριότητα την 1η Ιουνίου, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της γενικής γραμματείας Αθλητισμού συστήνει: Αθλητές/τριες κάτω των 13 ετών οι οποίοι/ες είναι εγγεγραμμένοι/ες σε σωματεία και έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, συμπληρώνουν το ιατρικό ιστορικό και προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.
Για αθλούμενους/ες κάτω των 13 ετών οι οποίοι/ες δεν έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, δεν απαιτείται η συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού και η προσκόμιση σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
Σε κάθε εγκατάσταση υπάρχει μία είσοδος και έξοδος στην οποία καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος Covid-19 από τον ΕΟΔΥ.
Από 1η Ιουνίου επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων και ντους στις αθλητικές εγκαταστάσεις με βάση τις ακόλουθες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Πριν από τη λειτουργία των αποδυτηρίων συστήνεται καθαρισμός/απολύμανση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για μη υγειονομικούς χώρους.