Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2020 16:04

Προσαρμοσμένοι στο υγειονομικό πρωτόκολλο οι αθλητικοί χώροι του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Προσαρμοσμένοι στο υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργούν από τις 24 Μαΐου οι αθλητικοί χώροι σε όλη τη χώρα.

Στο δήμο Καλαμάτας, το Δημοτικό Στάδιο, το κολυμβητήριο αλλά και η Τέντα, φιλοξενούν χωρίς προβλήματα αθλητές συλλόγων αλλά και πολίτες που πλέον έχουν επιστρέψει στην αθλητική τους δραστηριότητα.

Για κάθε αθλητή σωματείου που εισέρχεται σε αθλητικό χώρο γίνεται καταγραφή εισόδου, ο αθλητής προσκομίζει υποχρεωτικά ιατρική βεβαίωση ενώ οι πολίτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

Οι σύλλογοι που επιθυμούσαν να χρησιμοποιήσουν τους αθλητικούς χώρους είχαν κάνει έγκαιρα την σχετική αίτηση, προκειμένου να διαμορφωθεί ανάλογα το πρόγραμμα και να μην συμπίπτουν οι ώρες προπόνησης τους. Και αυτό γιατί υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αθλητών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε ένα αθλητικό χώρο. Στο Δημοτικό Στάδιο για παράδειγμα, με βάση το πρωτόκολλο, μπορούν να αθλούνται μέχρι 80 αθλητές.

Η συμβολή των γυμναστών

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο ομαλό άνοιγμα των αθλητικών χώρων στο Δήμο Καλαμάτας έχουν διαδραματίσει οι γυμναστές των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού. Τα προγράμματα έχουν σταματήσει από το Μάρτιο και οι γυμναστές αξιοποιήθηκαν για το άνοιγμα των δημοτικών χώρων, συμβάλλοντας καταλυτικά στην σωστή λειτουργία και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στους αθλητικούς χώρους.