Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2020 16:13

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού μεταφέρθηκαν για το 2021

Γράφτηκε από τον

 

Η πανδημία Covid 19 έγινε αιτία να αναβληθούν και οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στην Ελλάδα τον φετινό Ιούνιο.

Θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των συμμετεχόντων, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού αποφάσισε την μετάθεση της μεγάλης διοργάνωσης σε νέες ημερομηνίες και συγκεκριμένα για τις 16-20 Ιουνίου 2021 με στόχο να προσφέρει την ευκαιρία σε αθλητές και αθλούμενους από όλο τον κόσμο να αγωνιστούν στη χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έτσι, οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» θα πραγματοποιηθούν οριστικά τον Ιούνιο του 2021 με την λαμπρότητα και τη μεγαλοπρέπεια που απαιτεί αυτό το σημαντικό αθλοτουριστικό γεγονός.

«Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού είναι η παγκόσμια γιορτή του εργασιακού αθλητισμού. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση που θα στηρίξει την τοπική οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σπύρος Καραβούλης.

Για τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού υπολογίζεται ότι θα επισκεφτούν τη χώρα μας περισσότεροι από 8.000 αθλητές, αθλούμενοι και συνοδοί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που έχει φιλοξενήσει η χώρα μας την τελευταία 10ετία, και οι διοργανωτές στοχεύουν να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες και να διεκδικήσουν διακρίσεις σε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου με όλους τους κανόνες ασφαλείας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ