Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2020 19:17

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο κορονοϊός εκτοξεύει το κόστος για το Τόκιο

Γράφτηκε από τον

Δημοσιεύματα από την Ιαπωνία ανεβάζουν συνεχώς το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων το Τόκιο με το ποσό πλέον να ξεπερνά τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ!

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η ΔΟΕ συνεχίζουν τις επαφές τους για να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη διεξαγωγή τους το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σενάριο ματαίωσης δεν υπάρχει στο τραπέζι. Αντίθετα, υπάρχει μία λίστα από μέτρα κατά του κορονοϊού τα οποία και θα ενεργοποιηθούν ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Ο Τόμας Μπαχ έχει ξεκαθαρίσει ότι η ΔΟΕ δεν θα επιβάλλει στους αθλητές να κάνουν το εμβόλιο και αυτό σημαίνει ότι μέτρα ασφαλείας όπως είναι η χρήση της μάσκας και ο περιορισμός στη διαμονή στο Ολυμπιακό Χωριό είναι πάνω στο τραπέζι.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό όλα τα παραπάνω έχουν και το ανάλογο κόστος. Πόσο είναι αυτό; Σύμφωνα με Μέσα της Ιαπωνίας ο λογαριασμός της αναβολής σε συνδυασμό με τα επιπλέον μέτρα που θα παρθούν θα φτάσει στα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο παραπάνω ποσό θα πρέπει να προσθέσουμε και τον προϋπολογισμό των Αγώνων ο οποίος ξεπερνούσε τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Έτσι, ο λογαριασμός αναμένεται να ξεπεράσει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω θα περιμένουμε να τα δούμε και το ερχόμενο καλοκαίρι όταν κατά τη διάρκεια των Αγώνων (23/07-08/08) θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα που θα υπάρχουν.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ