Παρασκευή, 23 Ιούλιος 2021 16:30

Ο Χρονάς στην Πειθαρχική Επιτροπή Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Γράφτηκε από τον

Ο Μεσσήνιος γιατρός και περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αγγελος Χρονάς ορίστηκε στην 9μελης Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Ο κ. Χρονάς ορίστηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.ΚΑ.Ν με την επαγγελματική του ιδιότητα. Μαζί με τον κ. Χρονά συμμετέχουν άλλοι δύο γιατροί, τρεις Δικηγόροι και τρεις αθλητές.
Η θητεία κάθε μέλους της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής είναι τετραετής. Να σημειωθεί ότι η Πρωτοβάθμια πειθαρχική Επιτροπή είναι αποκλειστικά αρμόδια για τις παραβάσεις των κανόνων αντιντόπινγκ.
Θυμίζουμε ότι ο Αγγελος Χρονάς έχει οριστεί και μέλος της πενταμελούς Ιατρικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ από τον Οκτώβριο του 2019. Μετά τον ορισμό του στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ σημείωσε πως; “Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα μου καθήκοντα, με γνώμονα πάντα πως ο αθλητισμός πρέπει να διέπεται από υγιή ανταγωνισμό και ευγενή άμιλλα και δεν επιτρέπονται φαινόμενα που αλλοιώνουν την καθαρότητα του.
Φαινόμενα ντόπινγκ και χρήσης ουσιών για βελτίωση των επιδόσεων ενός αθλητή δεν έχουν θέση στον αθλητισμό της χώρας μας και περισσότερο στον παγκόσμιο αθλητισμό. Με όποιες δυνάμεις έχω και μέσα από την νέα θέση που μου δόθηκε θα προσπαθήσω για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων. Άλλωστε από τη χώρα μας προήλθε το ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιές» και η χρήση ενισχυτικών ουσιών και φαρμάκων δεν συνάδει με αυτό. Σε μία χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν χωρούν τέτοια φαινόμενα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τα εξαλείψουμε”.
Ο κ. Χρονάς ευχαρίστησε τέλος τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τόσο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του,

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο σωματείο στην Καλαμάτα

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ