Τρίτη, 02 Αύγουστος 2022 14:20

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Να γίνει και στην Καλαμάτα σύλλογος μεταμοσχευμένων νεφροπαθών αθλητών”

Γράφτηκε από τον

Ο Δημήτρης Περιβολαράκης ήταν ένα από τα πρόσωπα που τιμήθηκαν στην εορταστική εκδήλωση του Α.Ο. Σπερχογείας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Horizon blu.

Ο κ. Περιβολαράκης είναι ένα γνώριμο πρόσωπο στον αθλητικό χώρο καθώς υπήρξε ποδοσφαιριστής ορισμένων τοπικών ομάδων, ενώ πριν αρκετά χρόνια αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και το τελευταίο διάστημα ασχολείται πολύ με τον αθλητισμό και είναι στέλεχος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου μεταμοσχευμένων ατόμων καθώς επίσης στέλεχος της εθνικής ομάδας στίβου μεταμοσχευμένων ατόμων. Πριν ένα περίπου μήνα περίπου κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.
Με αφορμή την βράβευση του στην πρόσφατη εκδήλωση της Σπερχογείας, ο Δημήτρης Περιβολαράκης μίλησε για την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε αλλά και στην ενασχόληση του ξανά με τον αθλητισμό όσο μέλος των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και στίβου.
Ας δούμε αναλυτικά τι μας είπε:

- Από μικρός μπήκε στον αθλητισμό και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο. Σε ποιες ομάδες αγωνιστικές;

“Ξεκίνησα να παίζω μπάλα στην παιδική ομάδα της Ομόνοιας. Μετά αγωνίστηκα στους ερασιτέχνες της Καλαμάτας με προπονητή το Νίκο Χαϊδεμένο. Στη συνέχεια πήγα στον Α.Ο.Σπερχογείας όπου είχα προπονητή τον Λεωνίδα Δαμιανάκο επί προεδρίας Πέτρου Γεωργανά. Ακολούθως αγωνίστηκα στον Τσικλητήρα Πύλου και τον Αστέρα Βαλύρας”.

- Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή και ποια η χειρότερη στην ποδοσφαιρική σου διαδρομή;

“Ξεχωριστή και ευχάριστη στιγμή για μένα ήταν τα δύο γκολ που σημείωσα στον αγώνα μπαράζ Αστέρας Βαλύρας – Α.Ε. Μάνης, στο γήπεδο ΚΤΕΛ “Γ. Λουκάρεας”, όπου η ομάδα της Βαλύρας επικράτησε με 2-0 σε αγώνα μπαράζ και πανηγύρισε την παραμονή της στην Α’ τοπική. Στον Αστέρα Βαλύρας με είχε πάει ο Χρήστος Παπαγεωργίου, ενώ πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Φωτεινός. Είχα δε ως συμπαίκτες τους Θεόδωρο Πουλόπουλο, Κώστα Διδασκάλου, Σάκη Κερανούδη και άλλους. Μετά από ένα παιχνίδι μου έδωσαν ορισμένα χρήματα ως πριμ, τα οποία δεν κράτησα και τα μοίρασα στους αναπληρωματικούς. Ολα αυτά τα χρόνια που έπαιξα ποδόσφαιρο δεν είχα αμοιβές.
Ακόμη έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τον Τσικλητήρα Πύλου, όπου προπονητικό δίδυμο ήταν οι Τάκης Χριστόπουλος - Αντώνης Χατζηαγγελής. Έμαθα πολλά κοντά τους και είναι δύο πρόσωπα που τα εκτιμώ. Οσον αφορά τώρα στη χειρότερη στιγμή, ήταν σε έναν αγώνα μεταξύ Αστέρα Βαλύρας και Α.Ο. Κυπαρισσίας όταν τραυματίστηκα σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Κώστα Κολοσκόπη και έσπασα τη μύτη μου. Παρά το σοβαρό τραυματισμό μου και τη σύσταση του γιατρού να μην συνεχίσω, αγωνίστηκα μέχρι το τέλος του αγώνα”.

Υπήρξε κάποιος λόγος που σταμάτησες το ποδόσφαιρο;

“Αποχώρησα από την ενεργό δράση λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων καθώς είχα την καφετέρια “Εθος” και ήταν δύσκολο να είμαι σε κάποια ομάδα. Βέβαια έπαιξα σε πιο ερασιτεχνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εργαζομένων αγωνίστηκαν με τις ομάδες Ρουαγιάλ και Δήμο Καλαμάτας, που ήταν δύο καλές παρέες”.

Αντιμετωπίσεις ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας;
Πράγματι, το 2009 έπειτα από μεγάλη στενοχώρια μου παρουσιάστηκε ένα αυτοάνοσο και μπήκα στην αιμοκάθαρση. Σίγουρα από εκεί και μετά αυτό που αποτελούσε προτεραιότητα ήταν η υγεία μου”.

Πώς ασχολείσαι ξανά με τον αθλητισμό;

“Στις 7 Δεκεμβρίου 2018 έκανα μεταμόσχευση και όταν ανάρρωνα με έβαλαν στο ίδιο δωμάτιο με τον κύριο Λάμπρο Ντουσαΐδη, ο οποίος ήταν πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Λέοντες Πειραιά και με έβαλε στον αθλητισμό. Στις 21 Μαΐου 2022 έδωσα τους πρώτους αγώνες στίβου στη Λάρισα όπου κατέκτησα δύο χρυσά μετάλλια σε 100 και 200 μέτρα και ένα χάλκινο μετάλλιο στα 5.000 μέτρα βάδην. Ημουν ο μόνος αθλητής από την Πελοπόννησο που συμμετείχα σε αυτούς τους σημαντικούς αγώνες”.

Ποιες είναι οι επόμενες αγωνιστικές σου υποχρεώσεις;

“Είμαι μέλος της εθνικής ομάδας στίβου αλλά και μέλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Οι δύο αυτές εθνικές ομάδες θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Περθ της Αυστραλίας τον Απρίλιο του 2023. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσω προετοιμασία και στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά και με την εθνική ομάδα στίβου. Στην εθνική ομάδα στίβου προπονητής είναι ο κ. Μιχάλης Πετράκης. Θα χρειαστεί να πηγαίνω στην Αθήνα και από κει και μετά θα κάνω προπονήσεις ανάλογα με το πρόγραμμα που θα μου δώσουν οι προπονητές μου και στην Καλαμάτα. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην αθλητική ομοσπονδία μεταμοσχευμένων και νεφροπαθών αθλητών, η οποία δημιουργήθηκε το 2016 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Πρόεδρος της εθνικής ομοσπονδίας μεταμοσχευμένων νεφροπαθών αθλητών είναι η κ. Ρούλα Τσάμη-Αρκά, αντιπρόεδρος είναι κ. Αθηνά Γόμπου νεφρολόγος, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας οι κ.κ. Γιάννης Αρκάς, Σάκης Αναχουρλής.

Τα μετάλλια στο ίδρυμα “Ελπίδα”

Ο Δημήτρης Περιβολαράκης μας γνωστοποίησε και μία ξεχωριστή πρωτοβουλία που έλαβε πρόσφατα. Πρόκειται για την δωρεά όλων των μεταλλίων που έχει κατακτήσει μέχρι τώρα, αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν στο μέλλον και διάφορες βραβεύσεις στο ίδρυμα παιδιών με καρκίνο "Ελπίδα" όπου πρόεδρος είναι η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προσφέροντας έτσι χαρά στους σύγχρονους μικρούς ήρωες. Επίσης πρότεινε να δημιουργηθεί στην Καλαμάτα ένας αθλητικός σύλλογος μεταμοσχευμένων νεφροπαθών αθλητών. Τέλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Α.Ο. Σπερχογείας Παναγιώτη Οικονομόπουλο για την βράβευσή του στην πρόσφατη εκδήλωση της ομάδας, αλλά και τον καθηγητή διαβητολογίας Παναγιώτη Χαλβατσιώτη που του απένειμε την πλακέτα στην παραπάνω εκδήλωση. Ακόμη ευχαρίστησε τον γιατρό νεφρολόγο Γιώργο Μπριστογιάννη και τη νεφρολόγο κ. Μαρία Δαρεμά.
Κλείνοντας στάθηκε στο έργο του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου επισημαίνοντας ότι εμπράκτως βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και τους αθλητές με ειδικές ανάγκες.