Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2022 11:41

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Γράφτηκε από τον
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

 

Για "αθλητική" τραγωδία από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με θύμα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κάνει λόγο το αθλητικό τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μεσσηνίας, σε ανακοίνωσή του για τα τεκταινόμενα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Αναλυτικά αναφέρει: “Βρισκόμαστε εν μέσω μια "αθλητικής" τραγωδίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με θύμα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Η εγγραφή στο μητρώο δεν εξυπηρετεί τα ίδια τα σωματεία, αλλά τη βούληση του κ. Αυγενάκη να τα ελέγχει. Η εγγραφή είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρήματα και χρόνο. Εν ολίγοις, είναι μια πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτεί αλλαγές καταστατικών, ώστε να συμφωνούν με το νέο Νόμο.
Όσον αφορά τα της τοπικής κοινότητας, η ΕΠΣ Μεσσηνίας: έχει ήδη εκμεταλλευτεί το θέμα των μητρώων για να εκλεγεί με τη συμμετοχή μόνο εννέα σωματείων (από τα 64 ποδοσφαιρικά σωματεία, μόνο τα 34 έχουν κάνει αίτηση εγγραφής και 20 την έχουν ολοκληρώσει). Παρά την όποια αντίρρηση φέρνει τώρα στην αναστολή των πρωταθλημάτων, οι ευθύνες βαραίνουν και την ίδια, καθώς σαν γραφείο δεν υποστήριξε τα σωματεία στη διαδικασία εγγραφής τους.
Το τέλος της παρωδίας αυτής μπορούμε να το φανταστούμε. Η λύση θα βρεθεί με το να δοθεί παράταση από την κυβέρνηση, η οποία εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δε δύναται και δε θέλει να χειριστεί το θέμα του μητρώου με τρόπο που θα ωφελεί τα σωματεία.
Ως ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, οι θέσεις μας για τον αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό είναι γνωστές. Πιο συγκεκριμένα, είμαστε υπέρ του μητρώου ώστε οι χρηματοδοτήσεις να πηγαίνουν σε υπάρχοντα και λειτουργικά σωματεία και όχι "μαϊμού". Η διαδικασία εγγραφής είναι απαραίτητο να γίνει πιο εύκολη και να βοηθηθούν οι παράγοντες των σωματείων από την ίδια την πολιτεία. Στον κομματικό τους πόλεμο δε θα συμμετέχουμε. Ο αθλητισμός πρέπει να μείνει έξω από το κομματικό πάρε - δώσε και να έχει στην κοινωνία την υψηλή θέση που του αρμόζει.
Τέλος, όσον αφορά τα αθλητικά έργα για τα οποία ισχυρίζεται ότι κόπτεται το "επιτελικό κράτος", ας μας αναφέρουν μια χρηματοδότηση που παρείχαν για τη Μεσσηνία”.