Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 15:16

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο από τους διασώστες του ΕΚΑΒ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο από τους διασώστες του ΕΚΑΒ (φωτό)

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στα γραφεία του γηπέδου του Μεσσηνιακού, που διαθέτει πλέον απινιδωτή μετά τη δωρεά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εκπαιδευτική αυτή ημερίδα έγινε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τους διασώστες του και την παρακολούθησαν αρκετά μέλη από τα τμήματα στίβου, ποδοσφαίρου και βόλεϊ του ιστορικού συλλόγου, καθώς και μέλη του Πανθουριακού και του Αίαντα.
Οι διασώστες μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας του ΕΚΑΒ Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Δελφάκης, Γαβριήλ Κομπότης, Βασίλειος Οικονόμου και Απόστολος Παναγιωτόπουλος, πραγματοποίησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο με τις προβλεπόμενες θεματικές ενότητες στις πρώτες βοήθειες σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή ΑΕΑ.

Οι εκπαιδευόμενοι ασκήθηκαν σε όλες τις δεξιότητες σε προπλάσματα και εκπαιδευτικούς αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, σε ανάλογους σταθμούς δεξιοτήτων.

Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά σε παθολογικές καταστάσεις αλλά και σε συνήθεις τραυματισμούς σε αθλητικούς χώρους, με διαδραστικό τρόπο, λύνοντας έτσι όλες τις απορίες των συμμετεχόντων.
Ο απινιδωτής που βρίσκεται στο γήπεδο του Μεσσηνιακού μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε έκτακτο περιστατικό, από επτά άτομα. Το ίδιο μπορούν να πράξουν και οι προπονητές του στίβου και του βόλεϊ στο Κλειστό της Παραλίας. “Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ και τους διασώστες για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσαν καθώς και για την υπομονή τους”, καταλήγει η ανακοίνωση του Μεσσηνιακού.