Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2022 12:58

Δωρεά Μεσσηνιακού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Δωρεά Μεσσηνιακού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ένα πολύτιμο επιστημονικό εργαλείο προμηθεύτηκε ο ιστορικός Μεσσηνιακός και το δώρισε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει με το Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για μια συσκευή, η οποία παρέχει άμεση, με μεγάλη ακρίβεια, ανάλυση της σύστασης του σώματος, μετρώντας τη λιπώδη, τη μυϊκή μάζα καθώς και τη γωνία φάσης  στο σύνολο του σώματος και τμηματικά (ειδικότερα το κάθε χέρι, το κάθε πόδι και τον κορμό). Η συσκευή αυτή επιτρέπει την αξιολόγηση της ισορροπίας και συμμετρίας του σώματος καθώς και την κατάσταση ενυδάτωσης κάθε αθλήτριας και αθλητή.
Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε την Τρίτη στην αίθουσα Κειμηλίων στο γήπεδο του Μ.Γ.Σ. παρουσία μελών του Δ.Σ. του συλλόγου. Τη συσκευή παρέλαβαν ο πρόεδρος του τμήματος καθηγητής Γεώργιος Πανουτσόπουλος και η επιστημονική συνεργάτης του Αλεξάνδρα Καραβασίλη.
Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: “Ο Μεσσηνιακός βρίσκεται αυτή την περίοδο σε φάση αναβάθμισης του ιδιόκτητου γηπέδου του και, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, αποφάσισε ομόφωνα την προμήθεια της συσκευής αυτής, διότι με την εισήγησή σας, κατά την αρχική επίσκεψή σας στα γραφεία μας αξιότιμε κύριε καθηγητά, βεβαιωθήκαμε πως η παρούσα συσκευή είναι απαραίτητη”.

Ο κ. Πανουτσόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε το Μεσσηνιακό για αυτή την ενέργεια. “ Για εμάς είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, απαραίτητο για τους μελλοντικούς διαιτολόγους που θα αποφοιτήσουν από το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Θα ήθελα να τονίσω πως η συνεργασία μας στο μέλλον θα είναι άψογη, όχι μόνο σε εκπαιδευτικό επίπεδο αλλά και σε ερευνητικό, επειδή οι διαιτολόγοι ασχολούνται εκτός από τα διατροφή και τα διαιτολόγια των υγειών και των ασθενών και με τα αυτά των αθλητών. Θέλουμε λοιπόν στην συνεργασία μας αυτή να πάμε χέρι-χέρι, και να οργανώσουμε ερευνητικά προγράμματα μαζί με τους αθλητές σας. Θεωρώ δεδομένο πως θα υπογράψουμε σύντομα Μνημόνιο Συνεργασίας όχι μόνο σε εκπαιδευτικό αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο.”. Ο αντιπρόεδρος του Μεσσηνιακού Σταύρος Χριστόπουλος ευχαρίστησε την Αλεξάνδρα Καραβασίλη, η οποία είχε σημαντικό ρόλο στο να έρθει σε επαφή ο Μεσσηνιακός με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσο. Η κ. Καραβασίλη MSc, FEBPRM, PHDc, ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και Επιστημονικής Συνεργάτριας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δήλωσε: “Η συγκεκριμένη συσκευή είναι ένα επιστημονικό εργαλείο που θα προάγει πραγματικά την υγεία, μέσω της αξιολόγησης και της πρόληψης και ας ευχηθούμε η χειρονομία σας να είναι το εφαλτήριο και για άλλες τέτοιες συνεργασίες και κινήσεις. Είμαι αισιόδοξη πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα του Μεσσηνιακού”.