Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 21:25

Ο Γιάννης Οικονόμου αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού

Γράφτηκε από τον

Ο Γιάννης Οικονόμου είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα τα θέματα Αθλητισμού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού αντί του Λευτέρη Αυγενάκη, το οποίο, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Υπουργείο Παιδείας και αναβαθμίστηκε.

Το βιογραφικό του Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Εργάστηκε ύστερα επί σειρά ετών ως γεωπόνος, αναπτύσσοντας παράλληλα δραστηριότητα στην εμπορία και παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.
Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά κι έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη. Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021 ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2023 ήταν υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις εκλογές του Μαΐου 2023 δεν επανεξελέγη.