Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 14:42

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Εκδήλωση για το "Bullying" και το ρόλο του αθλητισμού

Γράφτηκε από τον
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Εκδήλωση για το "Bullying" και το ρόλο του αθλητισμού

 

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα το φαινόμενο του εκφοβισμού "Bullying" και το ρόλο του αθλητισμού, διοργανώνει αυτό το Σάββατο ο Αστέρας Καλαμάτας.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αθλητικός ψυχολόγος Ιωάννης Ζαρώτης και τιμώμενο πρόσωπο ο πολύπειρος μπασκετμπολίστας Μιχάλης Πελεκάνος, που έχει αγωνιστεί σε κορυφαίες ομάδες της χώρας και ξεχωρίζει και για το ήθος του.
Η εκδήλωση του καλαματιανού συλλόγου μπάσκετ, θα φιλοξενηθεί μεθαύριο στις 6.30 μ.μ. στον πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού «House by Phaos», Σφακτηρίας 18, στην Καλαμάτα.
Πρόκειται για μια εκδήλωση ανοιχτή για όλους (γονείς, προπονητές, αθλητές, επαγγελματίες του αθλητισμού, παράγοντες αθλητικών σωματείων) που έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και του εκφοβισμού εντός και εκτός των αθλητικών χώρων. Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές"
Η αντιμετώπιση του bullying είναι ευθύνη όλων μας. Η οικογένεια, το σχολείο, η πολιτεία, ο καθένας από εμάς με την προσωπική του στάση, αλλά και κάθε αθλητικός οργανισμός που προάγει τον σεβασμό, την ευγενή άμιλλα και τις διαχρονικές αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά προς μια κατεύθυνση εκτόνωσης του φαινομένου".
Την εκδήλωση θα συντονίσει η η Δημοσιογράφος του Best TV και μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Σίσσυ Τριάντου. H εκδήλωση υποστηρίζεται από την ΚοινΣΕπ Φάος.