Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 14:12

Ο Σιδέρης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια

Γράφτηκε από τον
Ο Σιδέρης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια

 

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης παιδείας, δια βίου μάθησης και αθλητισμού, Βασίλης Σιδέρης με δήλωσή του, τονίζει ότι η περιφέρεια και ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός:

“Στηρίζουν έμπρακτα και πολυεπίπεδα τον αθλητισμό. Η βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων ή δημιουργία νέων, ήταν ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος μας προεκλογικά” και προσθέτει: “Με πολύ δουλειά, μεθοδικότητα και σωστό προγραμματισμό προχωράμε να δώσουμε λύσεις. Στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων ο περιφερειάρχης έχει δείξει από την πρώτη στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον, στους πρώτους πέντε μήνες θητείας μας ως νέα περιφερειακή αρχή έχουμε καταγράψει τις ελλείψεις και τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και τη δημιουργία νέων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.
Στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της βελτίωσης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και στη δημιουργία νέων μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους καθώς και στη στήριξη πολλών αθλητικών γεγονότων μικρών και μεγάλων στην Πελοπόννησο. Έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία. Είμαστε θιασώτες του διαλόγου, των λύσεων, των έργων και της συνεργασίας. Υπάρχει πάντα καλή θέληση και δεν αποκλείουμε κανέναν Δήμο όταν μας ζητηθεί να τον στηρίξουμε για την βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και δημιουργίας νέων. Ο αθλητισμός, οδηγεί τους νέους και τις νέες σε ασφαλή μονοπάτια, λειτουργώντας ως ασπίδα σε οτιδήποτε κακό.
Προσπαθούμε να συνεισφέρουμε στο να πλάσουμε χαρακτήρες που θα μπορέσουν να βγουν και να σταθούν στην κοινωνία του αύριο έχοντας γαλουχηθεί στα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι, του σεβασμού στον συναθλητή, αλλά και στον αντίπαλο, αλλά και στην συνεχή προσπάθεια για βελτίωση. Το αθλητικό μας πρόγραμμα έχει αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιφέρειες της χώρας που ακολουθώντας τα συγκεκριμένα βήματα υλοποιούν έργα πνοής για τον αθλητισμό».