Η Ομόνοια αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια στο καλαματιανό ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Α’ τοπικής, επικρατώντας με 1-0 του Μεσσηνιακού στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας και ξεκινώντας με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις της στο 2026.
Κύρια χαρακτηριστικά της αναμέτρησης ήταν ο δυνατός αέρας και η κατά διαστήματα έντονη βροχόπτωση, συνθήκες που επηρέασαν εμφανώς την ποιότητα του παιχνιδιού και είχαν ως αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί προσωρινά για πέντε λεπτά στο 75’. Σε ένα ματς όπου οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες έρχονταν με το… σταγονόμετρο, η εξέλιξη αυτή φάνηκε να λειτουργεί υπέρ των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Γρηγορόπουλου.
Στην επανεκκίνηση οι γηπεδούχοι βρήκαν το πολυπόθητο γκολ, με αρκετή δόση τύχης, όταν στο 83’ ο Ντάκουρης επιχείρησε σέντρα-σουτ από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με τη βοήθεια του αέρα και κατέληξε στα δίχτυα, «κρεμώντας» τον Κουρεντζή.
Με το «τρίποντο» αυτό η Ομόνοια πήρε βαθμολογική ανάσα φτάνοντας τους 13 βαθμούς (13η θέση), ενώ αντίθετα ο Μεσσηνιακός έμεινε στους 10 (14η θέση).
Τον αγώνα διηύθυνε ο Αλέξανδρος Τσαμούρης, με βοηθούς τους Χρήστο Καραμπέτσο και Άγγελο Φλέσσα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γεωργουλάκος, Μπούνας, Δημητρίου, Τάφα, Κωστόπουλος (42' λ. τρ. Ρουσέας), Σεντεμέντες, Νεκτάριος Σταθόπουλος (61' Διονυσόπουλος), Ντάκουρης, Γαβράς, Αντεμάι (90'+8' Αρβανίτης), Στρατηγαρέας.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κουρεντζής, Πνευματικάκης, Κομπότης, Σαμέλης, Σάλα, Σακαλόγλου (90'+2' Αγγελόπουλος), Μπουρίκας (81' Κιοσσές), Σαούτης, Ρούπας (68' Δρούγας), Σαρδελάς, Χρυσοβέργης.
