Σε μία ιδιαίτερα σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Μεσσηνιακός, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Σταύρου Τσουλάκου, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα έπειτα από 12 χρόνια.
Ο 38χρονος επιθετικός είχε φορέσει ξανά τη φανέλα των «πράσινων» τη διετία 2012-14, αφήνοντας έντονο το αποτύπωμά του. Την αγωνιστική περίοδο 2012-13 συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση του νταμπλ, σκοράροντας μάλιστα στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ την επόμενη σεζόν παρέμεινε στο ρόστερ και αγωνίστηκε με τον Μεσσηνιακό στη Γ’ Εθνική.
Ο Τσουλάκος διαθέτει σημαντικές παραστάσεις από τις εθνικές και επαγγελματικές κατηγορίες. Έχει ξεκινήσει από την Δόξα Καλαμάτας, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε με την φανέλα του Αστέρα Αρφαρών στη Δ' Εθνική. Στα μέσα της σεζόν 2005-06 και σε ηλικία 18 ετών μετακινήθηκε στον ΠΑΟΚ, ενώ τη σεζόν 2007-08 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον «Δικέφαλο» στον Πανσερραϊκό, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και πανηγύρισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, καταγράφοντας 18 συμμετοχές και τρία γκολ.
Στην πορεία της καριέρας του αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, σε Ολυμπιακό Βόλου, Καλαμάτα, Εορδαϊκό, Πανηλειακό, ΠΑΣ Κόρινθο, Αιολικό, Ρόδο, ΑΕΡ Αφάντου, Εράνη, Φοίβο Κρεμαστής, Πανθουριακό, ΑΟ Διαβολιτσίου, Α.Ε. Μάνης, ΠΑΣ Ράχη και Μιλτιάδη.
Την περασμένη αγωνιστική περίοδο μοίρασε τη χρονιά ανάμεσα στον Πάμισο και τον Τέλο Άγρα. Στο πρώτο μισό αγωνίστηκε με την ομάδα της Μεσσήνης, ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στους «ερυθρόλευκους» των Γαργαλιάνων, με τους οποίους ολοκλήρωσε τη σεζόν.
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα έμπειρο σέντερ φορ, με έφεση στο σκοράρισμα, δυναμική παρουσία μέσα στην αντίπαλη περιοχή και πλούσιες παραστάσεις, ο οποίος αναμένεται να προσφέρει ποιότητα, προσωπικότητα και σημαντικές λύσεις στην επιθετική γραμμή του Μεσσηνιακού.
Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τον ποδοσφαιριστή Σταύρο Τσουλάκο!
Με παρουσία στις εθνικές κατηγορίες και πάντα με πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδες της Α’ Τοπικής Κατηγορίας, έρχεται να ενισχύσει την προσπάθειά μας.
Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή ποδοσφαιρική χρονιά, με υγεία και επιτυχίες!».
