ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ – ΤΗ ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ «ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΩΝ» ΕΠΙΣΚΙΑΣΕ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΕΑ
Την πρώτη του νίκη στο τέταρτο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας και στο πρώτο παιχνίδι της μετά Σταύρου Αγγελή εποχής σημείωσε σήμερα ο Πανθουριακός, επικρατώντας με 3-2 της Α.Ε. Μάνης στο «Σταύρος Παπαδόπουλος», λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του 27χρονου επιθετικού από τη «Μαύρη Θύελλα».
Στην κορυφή της επίθεσης των «κουκουβαγιών» αγωνίστηκε ο Γιώργος Παπανικολόπουλος, η περίπτωση του οποίου εξετάζεται από τον Πανθουριακό. Ο 22χρονος Καλαματιανός επιθετικός έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, σημειώνοντας ένα γκολ και δημιουργώντας ακόμη ένα.


Ο Παπανικολόπουλος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Αίαντα Καλαμάτας και στη συνέχεια αγωνίστηκε στα αναπτυξιακά τμήματα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Μάλιστα, τη σεζόν 2022-2023 κατέκτησε το πρωτάθλημα Κ17 με το «τριφύλλι», ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα του Παλλαυρεωτικού στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.
Τη νίκη του Πανθουριακού, ωστόσο, επισκίασε ο τραυματισμός του Παναγιώτη Γεωργέα στο αριστερό γόνατο, στο 37ο λεπτό. Σε μια ανύποπτη φάση, ο 22χρονος αριστεροπόδαρος φουλ μπακ συγκρούστηκε με τον Γιώργο Παπανικολόπουλο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθούν το μέγεθος και η σοβαρότητα του τραυματισμού.

Από την άλλη, για τους φιλόδοξους Μανιάτες ήταν το δεύτερο αγωνιστικό τεστ ενόψει της νέας σεζόν, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα αγωνιστεί μία κατηγορία ψηλότερα, καθώς ο Πανθουριακός συμμετέχει στη Γ’ Εθνική και η Α.Ε. Μάνης στην Α’ τοπική.
Στο αγωνιστικό μέρος, η ομάδα της Θουρίας, η οποία παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε επιλέξει ο Τάκης Σακελλαρόπουλος στο προηγούμενο φιλικό απέναντι στον Μιλτιάδη, ήταν πιο απειλητική στο ξεκίνημα, εκμεταλλευόμενη κυρίως προσωπικά λάθη των ποδοσφαιριστών της Α.Ε. Μάνης. Αντίθετα, ο Τάκης Δρούγας παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με εκείνη του φιλικού κόντρα στον Α.Ο. Φοινικούντας, με μοναδική διαφοροποίηση την παρουσία του Γιαννή αντί του Ασημάκη στο αρχικό σχήμα.


Ένα από αυτά τα λάθη εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Αντ. Γεωργέας έκλεψε την μπάλα από τον Θώδη και έπαιξε κάθετα για τον Γ. Παπανικολόπουλο, ο οποίος με όμορφο «σκαφτό» πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κωνσταντακόπουλο, γράφοντας το 1-0.Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και είχαν το δικό τους καλό διάστημα από το 20’ έως το 40’. Στο 23’ ο Θώδης βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Τόσκα απέκρουσε σε κόρνερ την κοντινή προσπάθειά του, αποτρέποντας την ισοφάριση.
Ένα λεπτό αργότερα, οι παίκτες του Πανθουριακού βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση. Ο Αντ. Γεωργέας έπαιξε και πάλι κάθετα για τον Γ. Παπανικολόπουλο, όμως ο Κωνσταντακόπουλος βγήκε έγκαιρα από την εστία του και απέκρουσε το πλασέ του.


Η Α.Ε. Μάνης έφτασε στην ισοφάριση στο 40’. Ο Γιαννής εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Τόσκα απέκρουσε και ο Μπούνας, εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στα αντίπαλα καρέ, με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Στα τελευταία λεπτά πριν από την ανάπαυλα, το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά. Στο 43’ ο Κουτσουμπέλας τροφοδότησε τον Γεωργέα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κωνσταντακόπουλο, με τον τερματοφύλακα της Α.Ε. Μάνης να τον νικά στη μεταξύ τους μονομαχία.


Ο Πανθουριακός απείλησε ξανά στο 44’, όταν ο Γ. Παπανικολόπουλος επιχείρησε σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους, ο Κουρεντζής από πλευράς Α.Ε. Μάνης δοκίμασε ένα δυνατό, ευθύβολο σουτ, αναγκάζοντας τον Τόσκα να αποκρούσει με υπερένταση στη δεξιά του γωνία.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε ένα δίλεπτο απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Στο 49’ ο Σερπάνος έπαιξε κάθετα για τον Γ. Παπανικολόπουλο στον κενό χώρο, εκείνος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και γύρισε παράλληλα την μπάλα για τον Γεωργουλέα, ο οποίος με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-1.
Στο 51’ ο Αντ. Γεωργέας εξαπέλυσε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπά αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια στην πλάτη του Κωνσταντακόπουλου και να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1.


Στο 56’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ίλιτς, ο προωθημένος Δρούγας βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στην «καρδιά» της άμυνας και πήρε την κεφαλιά εξ επαφής, με τον Κωνσταντακόπουλο να αποκρούει ενστικτωδώς.
Στο 78’ ο Βουκμίροβιτς, με σουτ έξω από την περιοχή, σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στο 82’ οι παίκτες του Παναγιώτη Δρούγα κατάφεραν να μειώσουν. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Θώδη, οι αμυντικοί του Πανθουριακού απομάκρυναν πάνω στον Ρουσέα, ο οποίος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 3-2.
Η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 87’, όταν ο Αλεξανδρόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση, με τον Μαλαπάνη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση και να διατηρεί το 3-2 μέχρι το τέλος.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Άγγελος Φλέσσας, με βοηθούς τους Γιάννη Τράντα και Δημήτρη Σαρίδη.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Τόσκα, Παπαδόπουλος, Δρούγας, Σαμέλης, Μπούνας, Π. Γεωργέας, Αντ. Γεωργέας, Γιαμαρέλος, Τόλιος, Κουτσουμπέλας, Γ. Παπανικολόπουλος.
Στο β' μέρος αγωνίστηκαν και οι: Μαλαπάνης, Γιαννακόπουλος, Ίλιτς, Σερπάνος, Γεωργουλέας, Βουκμίροβιτς, Γ. Χρ. Γιαννακόπουλος, Παράσχος.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Π. Πουλάκος, Γιαννής, Μπούνας, Σταματελόπουλος, Στραβάκος, Κουρεντζής, Θώδης, Γκελκέρια, Κουρούπης, Αθανασόπουλος.
Χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο πήραν και οι: Σακκάς, Ρουσέας, Αλεξανδρόπουλος, Ντερβίσι, Π. Παπανικολόπουλος, Ψώνης, Ασημάκης.

