Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2015 00:13

Μπορούσε τη νίκη ο ΠΑΟΚ, 1-1 με Ντόρτμουντ

Γράφτηκε από τον

Ισόπαλος 1-1 με τη Ντόρτμουντ αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα, για τη 2η αγωνιστική του Europa League (3ος όμιλος). Ο Ρόμπερτ Μακ έδωσε το προβάδισμα στον «Δικέφαλο του Βορρά» στο 34΄, ενώ ο Κάστρο ισοφάρισε στο 72΄ για τη Μπορούσια.

 

Aπό το ξεκίνημα οι Γερμανοί επέβαλαν το ρυθμό και στηρίχθηκαν στην ταχύτητα αλλά και στην άρτια τεχνική τους. Στο 2' ο Χόφμαν σούταρε από την περιοχή μόλις πάνω από τα γκολπόστ του Ολσεν. Στο 12' κεφαλιά του Μπέντερ φεύγει άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Γρήγορες επιθέσεις και διαρκής πρωτοβουλία της Μπορούσια ανέβασαν τον δείκτη ποιότητας του αγώνα που απολάμβανε η φίλαθλη μάζα που συγκεντρώθηκε στις κερκίδες της Τούμπας.

Στο 23' ο Κάστρο από κοντά προσπαθεί να παραβιάσει την ελληνική εστία αλλά ο Ολσεν είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και διώχνει με τα πόδια.

Ο ΠΑΟΚ παίζει έξυπνα και με αντεπιθέσεις και στο 34' ο Μακ κεραυνοβολεί με ασύλληπτο σουτ τον Βάϊντενφέλερ για να ανοίξει το σκορ. Το 1-0 βάζει φωτιά στις κερκίδες και η Τούμπα γίνεται "ηφαίστειο"

Δυο λεπτά αργότερα ο Μπερμπάτοφ βρίσκεται σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχειρεί περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της Μπορούσια κι ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει στροφές και παίζει ουσιαστικό και πολύ πρακτικό ποδόσφαιρο. Με το σκορ αυτό ολοκληρώνεται το πρώτο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ με επιθετικό πνεύμα και ψυχρή ποδοσφαιρική λογική συνέχισε τον έλεγχο του αγώνα κι ενώ στην Θύρα 8 οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να παγιώσουν την τάξη στους ανήσυχους Γερμανούς οπαδούς.

Στο 44' ο Βάιγκλ πλησιάζει απειλητικά στην εστία του Ολσεν αλλά χάνει την τελευταία στιγμή τον έλεγχο της και μαζί την ευκαιρία.

Η επανάληψη ξεκίνησε με μια αρνητική συγκυρία. Στο 2ο μόλις λεπτό οι Γερμανοί οπαδοί αντέγραψαν ελληνικές μεθόδους και άρχισαν να πετούν πυρσούς αναμμένους στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή διακοπή του αγώνα μέχρι να εκφωνηθούν οι απαραίτητες συστάσεις αλλά και μετά από αυτές οι Γερμανοί συνέχισαν να πετούν πυρσούς παρά τις συστάσεις των αρμοδίων από τα μεγάφωνα.

Στο 59΄ο Μπερμπάτοφ από απόσταση επιχειρεί να "κρεμάσει" τον Βαϊντενφέλερ αλλά η μπάλα περνάει ατυχώς γι αυτόν πάνω από τα γερμανικά γκολπόστ.

Φάουλ του Ρόϊς στο 71' απομακρύνει με γροθιές ο Ολσεν και στο επόμενο λεπτό ο Κάστρο ισοφαρίζει με μακρυνό σουτ που ξεγελά τον Ολσεν και τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ για να καταλήξει στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Στο 80΄ Ζάιρο χάνει ανεπανάληπτο τετ α τετ μπροστά από τον Γερμανό τερματοφύλακα και η μάχη των δυο ομάδων έχει ανάψει για τα καλά με επιθέσεις "ρώσικη ρουλέτα".

Στο 86 ο Ολσεν σώζει την εστία του από παραβίαση και δυο λεπτά αργότερα βολιδα του Παρκ περνά σύριζα από το δοκάρι του Ολσεν. Μέχρι τέλους οι δυο ομάδες προσπαθούν με την Μπορούσια να γίνεται επιθετικότερη και να απειλεί με δεύτερο γκολ ενώ ο ΠΑΟΚ περιορίζεται βασικά να διατηρήσει τον βαθμό της ισοπαλίας κάτι που το πετυχαίνει όχι δύσκολα.

Διαιτητής ο Βρετανός Αντονυ Τέϊλορ.

Κίτρινες κάρτες: Μακ, Τζαβέλλας, Βάϊγκλ, Μικιταριάν

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Τζιόλης, Κάτσε (85' Χαρίσης), Σάμπο, Μακ (73΄ Ζάϊρο), Μπερμπάτοφ (89΄Πέλκας)

Ντόρτμουντ: Βάιντενφέλερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Βάιγκλ (65΄Σμέτζερ), Μπέντερ, Χόφμαν, Γιανουνζάι (84΄ Λάϊτνερ), Μικιταριάν (65' Ράμος), Ρόις και Κάστρο.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 25.663 οπαδοί ενώ μετά το τέλος και την αποχώρηση των δυο ομάδων ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με απειλητικές διαθέσεις να κατευθυνθεί στην πλευρά της Θύρας 8 όπου και οι φίλαθλοι της Μπορούσια με συνέπεια να παρατηρηθεί αναστάτωση για αρκετή ώρα κι ενώ οι άνδρες της σεκιούριτι προσπαθούσαν να συμμαζεψουν τα ασυμμαζεύτα.