Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2015 13:29

Εθνική ομάδα: Υποψήφιος ο Γιόλ, προτάθηκε και ο Ντομενέκ

Γράφτηκε από τον
Εθνική ομάδα: Υποψήφιος ο Γιόλ, προτάθηκε και ο Ντομενέκ

Σε φιάσκο οδηγήθηκε η επιχείρηση συνεργασίας της ΕΠΟ με τον Μπερντ Σούστερ, με αποτέλεσμα να ξεκινά από την αρχή η αναζήτηση ομοσπονδιακού τεχνικού.

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια του ΔΣ της ΕΠΟ, ο Γερμανός τεχνικός ενημερώθηκε πως ξεπεράστηκε η μικρή οικονομική διαφορά, ύψους 80.000 ευρώ, που είχε προκύψει κατά τις συζητήσεις το προηγούμενο βράδυ και κλήθηκε να υπογράψει προσύμφωνο.

Ομως ο 55χρονος τεχνικός ανέτρεψε τα δεδομένα ζητώντας για δεύτερο βοηθό μόνο τον Γιώτη Σταματόπουλο, εκτοπίζοντας εντελώς από το επιτελείο τον Κώστα Τσάνα. Και όλα αυτά ενώ λίγες ώρες πριν είχε συμφωνήσει να έχει στο τεχνικό επιτελείο και τους δύο! Στην ΕΠΟ η απόφαση να παραμείνει ο Κώστας Τσάνας ως άμεσος συνεργάτης του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, όποιος και αν είναι, είχε παρθεί πριν από αρκετές εβδομάδες και δεν αποδέχθηκαν τη νέα απαίτηση του Μπέρντ Σούστερ. Λίγο αργότερα, η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση και εξηγούσε τους λόγους του «ναυαγίου»: «Ανακοινώνεται ότι επανεκκινείται η διαδικασία αναζήτησης προπονητή της Εθνικής Ανδρών, μετά τη μεταβολή της στάσης του κ. Σούστερ στην προφορική συμφωνία με την Ομοσπονδία. Οι νέες απαιτήσεις που αιφνιδίως ήγειρε ο κ. Σούστερ δεν έγιναν δεκτές από την ΕΠΟ».

Πλέον, στο Πάρκο Γουδή στρέφονται σε άλλες λύσεις και σενάρια θέλουν τον Ολλανδό Μάρτιν Γιολ να είναι μεταξύ των υποψηφίων, ενώ στα γραφεία της ομοσπονδίας φτάνουν συνεχώς προτάσεις από γραφεία μάνατζερ.

Προτάθηκε ο Ντοµενέκ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι µεταξύ των προπονητών που προτάθηκαν στην ΕΠΟ για τον πάγκο της εθνικής οµάδας είναι και ο Ρεϊµόν Ντοµενέκ. Οµως η περίπτωση του δεν προκρίνεται. Ο 63χρονος Γάλλος είναι άνεργος από το 2010, όταν ολοκλήρωσε τη θητεία του στην εθνική οµάδα της χώρας του, µετά το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Επίσης προτάθηκε ο Ρενέ Ζιράρ, ο οποίος την προηγούµενη σεζόν εργάστηκε στη Λιλ.

Αναλαµβάνει την Εθνική Ελπίδων

Το 2011 ο Αντώνης Νικοπολίδης βρέθηκε προ των πυλών της εθνικής οµάδας των Ελπίδων, ωστόσο η συµφωνία τελικά δεν ενεργοποιήθηκε. Τέσσερα χρόνια µετά ο παλαίµαχος γκολκίπερ της εθνικής οµάδας, βασικός το 2004 στο έπος της Πορτογαλίας, αναλαµβάνει την Εθνική Ελπίδων. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο 44χρονος προπονητής θα κάνει ντεµπούτο στις 13 Οκτωβρίου στον αγώνα µε την Πορτογαλία για την προκριµατική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος. Επειτα από απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ βοηθός του Αντώνη Νικοπολίδη θα αναλάβει ο Μιχάλης Ιορδανίδης. Επίσης αποφασίστηκε η ανανέωση της συνεργασίας µε τον τεχνικό της Εθνικής Νέων, Γιάννη Γκούµα, ενώ αποφασίστηκε η πρόσληψη του Σπύρου Λιβαθηνού ως άµεσου συνεργάτη του.

Ανακοινώνει αποστολή για τα δύο τελευταία παιχνίδια

Τους εκλεκτούς του για τα δύο τελευταία µατς του... µαρτυρίου της προκριµατικής φάσης του Euro 2016 αναµένεται να ανακοινώσει σήµερα ο Κώστας Τσάνας. Ο οµοσπονδιακός τεχνικός περίµενε µέχρι χθες αργά για να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις των δύο εκπροσώπων της Ελλάδας στο Γιουρόπα Λιγκ (ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης) και κατόπιν θα αποφάσιζε για τους διεθνείς που θα κληθούν στην αποστολή για τις αναµετρήσεις µε τη Βόρεια Ιρλανδία (8/10) και την Ουγγαρία (11/10). Ο Κώστας Μανωλάς δεν έχει δικαίωµα συµµετοχής στον πρώτο αγώνα λόγω τιµωρίας.

Στο µεταξύ η εθνική οµάδα παρέµεινε στην 44η θέση της παγκόσµιας κατάταξης και στην 28η της αντίστοιχης ευρωπαϊκής για τον Οκτώβριο, σύµφωνα µε το FIFA Coca Cola Ranking.

Πηγή: sentragoal.gr