Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2015 08:42

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Στόχος η ανάδειξη ταλέντων, τονίζει ο Τάκης Δρούγας

Γράφτηκε από τον

Με πυξίδα την περσινή επιτυχημένη χρονιά θα πορευθούν και φέτος οι Μικτές ομάδες Νέων και Παίδων της ΕΠΣ Μεσσηνίας, έχοντας για δεύτερη φορά στον πάγκο τους τον Τάκη Δρούγα.


Ο γνωστός καλαματιανός παλαίμαχος άσος που μοίρασε το μεγαλύτερο μέρος της σχετικά πρόσφατης ποδοσφαιρικής καριέρας του στην Καλαμάτα και τον Ηρακλή, οδήγησε πέρυσι τους Νέους στην κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο της Πελοποννήσου, ενώ από καθαρή ατυχία (για ένα γκολ στο 90’) χάθηκε η πρόκριση στη δεύτερη φάση, παρά την εντυπωσιακή νίκη με 4-3 επί της ΕΠΣ Αθηνών.
Εξίσου επιτυχημένη ήταν και η πορεία των Παίδων, που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον όμιλο του Μοριά, αφήνοντας υποσχέσεις. Εκείνο, όμως, που χαροποίησε περισσότερο από όλα τον άλλοτε... Μαραντόνα του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου ήταν οι μεταγραφές πέντε νεαρών ποδοσφαιριστών (όλοι τους βασικότατα στελέχη της Μικτής Νέων) σε συλλόγους της Σούπερ Λιγκ.
«Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα γιατί πέρυσι η Μικτή Νέων στάθηκε πραγματικά πολύ άτυχη και παρά τη σπουδαία νίκη επί της Αθήνας δεν προχωρήσαμε περισσότερο. Το γεγονός ότι πέντε παίκτες εκείνης της ομάδας έκαναν μεταγραφή στη Σούπερ Λιγκ αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση για τη δουλειά που γίνεται» αναφέρει η Ενωσιακός τεχνικός και προσθέτει: «Θα συνεχίσουμε έχοντας σαν βάση τον κορμό που δημιουργήσαμε πέρυσι και με το ίδιο σκεπτικό. Δεν είναι τα αποτελέσματα που έχουν τόσο μεγάλη σημασία για μας. Για μένα και το λέω ειλικρινά, είναι το τελευταίο που μετράει. Πρώτα απ’ όλα με ενδιαφέρει τα παιδιά να μην παραμελούν τα μαθήματά τους και από ‘κει και πέρα, στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι εκείνο που έχει σημασία είναι η εξέλιξή τους, ώστε να φθάσουν στο μέλλον σε υψηλό επίπεδο. Να έχει δηλαδή συνέχεια ο δρόμος προς τη Σούπερ Λιγκ, που άνοιξε φέτος το καλοκαίρι».
Η προεπιλογή ολοκληρώθηκε και τις επόμενες μέρες οι Μικτές Μεσσηνίας ρίχνονται στη μάχη του ενωσιακού πρωταθλήματος, που φέτος έχει διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής. Στην πρώτη φάση οι όμιλοι είναι των τριών και προκρίνεται μόνο η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση. Ο Τάκης Δρούγας θεωρεί πως γι’ άλλη μία χρονιά η επιλογή των 33 ποδοσφαιριστών που δηλώθηκαν στην ΕΠΟ ανταποκρίνεται σχεδόν καθολικά στις ικανότητες των αυριανών άσων του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου: «Σήμερα τα παιδιά στην ηλικία των 15 ετών έχουν αρκετά ανεπτυγμένη την αίσθηση της κρίσης και ξέρουν πως στο ξεκίνημα της σεζόν θα αγωνιστούν όσοι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Σίγουρη θέση στις Μικτές, όμως, δεν έχει κανείς και ο κανονισμός μας επιτρέπει να ανά πάσα στιγμή να καλούμε κι άλλα παιδιά. Απαιτείται συνεχής προσπάθεια από όλους, ανεξάρτητα από το αν θα παίξουν ή όχι στα πρώτα παιχνίδια και να είναι σίγουροι ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν πρόκειται να αδικηθεί κανείς».
Οπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο παλαίμαχος άσος μοίρασε σχεδόν όλη την καριέρα του στη «Μαύρη Θύελλα» και τον Ηρακλή. Ζητήσαμε, λοιπόν, την άποψή του για το γεγονός ότι ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης επέστρεψε σχεδόν άμεσα στη Σούπερ Λιγκ, σε αντίθεση με την Καλαμάτα που ακόμα ταλαιπωρείται στο ερασιτεχνικό status της Γ’ Εθνικής και η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Γιατί ο Ηρακλής έκανε εκείνο που δεν έκανε η «Μαύρη Θύελλα». Φρόντισε να φτιάξει έναν κορμό από την πρώτη χρονιά που έπεσε στη Γ’ Εθνική και πάνω σε αυτόν με τις σωστές προσθήκες πρόσθεσε ποιότητα, ανεβαίνοντας τις κατηγορίες.
Δυστυχώς η Καλαμάτα ακολουθεί έναν τελείως διαφορετικό δρόμο που δεν βγάζει πουθενά, αλλάζοντας 20 παίκτες κάθε χρόνο κι όσο αυτή η κατάσταση συνεχίζεται φοβάμαι πως πολύ δύσκολα θα καταφέρει να χαράξει ανοδική πορεία».
Ο ίδιος δεν κατάφερε την περασμένη Κυριακή για επαγγελματικούς λόγους να είναι παρών στην πρεμιέρα, όμως αύριο θα βρίσκεται ξανά στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, εκεί όπου μαζί με τους προ 20ετίας συμπαίκτες του έγραψαν ιστορία με την ασπρόμαυρη φανέλα. «Είναι πραγματικά μεγάλη η συγκίνηση για όλα τα παιδιά εκείνης της σπουδαίας ομάδας της «Μαύρης Θύελλας» όταν ξαναβρισκόμαστε σε αυτό το γήπεδο.  
Το γήπεδο του Μεσσηνιακού από μόνο του είναι ικανό να δώσει τεράστια ώθηση στην Καλαμάτα. Δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να παρακολουθήσω το ματς με τη Δόξα Μανωλάδας, αλλά αυτή τη φορά θα πάω οπωσδήποτε κι ελπίζω να διπλώσει το καλό» καταλήγει ο Τάκης Δρούγας.