Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2015 20:38

Χορταστική... μοιρασιά στα Γιάννενα, ο Ηρακλής ισοφάρισε δύο φορές τον ΠΑΣ (2-2)

Γράφτηκε από τον
Χορταστική... μοιρασιά στα Γιάννενα, ο Ηρακλής ισοφάρισε δύο φορές τον ΠΑΣ (2-2)

Χορταστικό ματς ήταν αυτό που έγινε στα Γιάννενα το απόγευμα της Κυριακής (4/10) και τελείωσε με 2-2 ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Ηρακλή.

 

Συνολικά οι γηπεδούχοι έβγαλαν καλύτερη εικόνα στον αγώνα, ήταν πιο επικίνδυνοι, προηγήθηκαν δις, αλλά η νίκη δεν ήρθε κόντρα σ' έναν αντίπαλο που πάλεψε πολύ.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν κατάθεση ψυχής και αποδείχτηκαν πολύ σκληροί για να χάσουν. Έτσι έδωσαν συνέχεια στο σερί των ισοπαλιών παίρνοντας την τρίτη στη σειρά.

 

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Λίλα αγωνίστηκε έστω και ως αλλαγή και αποδοκιμάστηκε από μερίδα του κόσμου των Γιαννιωτών. Πολύ καλός ήταν ο Τσάβες, ενώ βοήθησαν Κοζορώνης και Ίλιτς. Από την άλλη, ο Βέλλιος πέτυχε άλλο ένα σημαντικό γκολ, ενώ προς το φινάλε του ματς τα στόπερ του «Γηραιού» πήραν πολλές μονομαχίες στον αέρα.

 

Πολύ καλύτερα πατούσε στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Τσάβες είχε κέφια και οι Ίλιτς, Μανιάς και Ακόστα ακολουθούσαν και βοηθούσαν όσο καλύτερα μπορούσαν.

 

Οι Γιαννιώτες έτσι έβρισκαν πολύ εύκολα τελικές. Η άμυνα του Ηρακλή δεν αντιδρούσε σωστά, δεν πίεζε έξω από την περιοχή της και το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει χώρος για σουτ.

 

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 19' με τον Ακόστα και το γκολ τελικά ήρθε στο 32' με τον Ίλιτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από πάσα με κεφαλιά του Μανιά.

 

Πάνω που φάνηκε ο ΠΑΣ να εξαργυρώνει την κυριαρχία του με το προβάδισμα ήρθε η ισοφάριση. Στο 35' ο Βέλλιος έδειξε την ποιότητά του με ωραίο πλασέ κι έκοψε έτσι τα πόδια των γηπεδούχων που μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν απείλησαν ουσιαστικά ξανά.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά. Ο Ηρακλής έλεγχε το ματς κι άγγιξε την ανατροπή στο 59' με τον Πασά να σημαδεύει το δεξί δοκάρι με σουτ.

 

Κόντρα στη ροή του ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με ωραία εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη στο 62' και τον Περνίς να έχει ευθύνη. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι και στο πρώτο ημίχρονο. Απάντησαν άμεσα με τον Κυριακίδη να σκοράρει με απίστευτο σουτ στο 65'.

 

Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι Γιαννιώτες έδειχναν να έχουν μεγαλύτερη διάθεση για να πάρουν τη νίκη. Ωστόσο, οι περισσότερες επιλογές τους ήταν βεβιασμένες.

 

Όσο περνούσαν τα λεπτά, έκαναν γεμίσματα και η άμυνα του Ηρακλή αντέδρασε εξαιρετικά. Ο «Γηραιός» δεν δέχτηκε μεγάλη πίεση και κράτησε μέχρι τέλους τον βαθμό.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών), βοηθοί οι Δημητριάδης (Καστοριάς) και Γεωργιάδης (Κοζάνης), ενώ τέταρτος ο Σπάθας (Πειραιά).

 

Κίτρινες : 72' Κοζορώνης, 90' Μπέριος - 61' Στάμου, 84' Μπουκουβάλας

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα (80' Καρανίκας), Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα (67' Λίλα), Ίλιτς, Μανιάς (84' Φερφελής).

 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Ζιαμπάρης, Μακρής, Λάζαρ (87' Ιντζόγλου), Πασάς, Τσιλιανίδης (69' Χαντί), Κυριακίδης, Βέλλιος (73' Λουκίνας).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR