Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2015 08:54

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 3-0: Kαι νίκη και μεταγραφή - Εκανε το "2 στα 2", πήρε και Τσιμικλή

Γράφτηκε από τον

Νίκη με καλή εμφάνιση συνδύασε χθες η "Μαύρη Θύελλα" που δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αδύναμο Ηρακλή Ψαχνών, επικράτησε εύκολα με 3-0 (Δούμουρας, Αθανασόπουλος, Παναγιωτόπουλος τα γκολ) και ισοβαθμεί με τον Παναρκαδικό στην κορυφή του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες.


Οι Μεσσήνιοι κέρδισαν το χειροκρότημα των 500 φιλάθλων τους που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με τον κόσμο να ζητά στο φινάλε διπλό στο Λουτράκι την επόμενη εβδομάδα και παραμονή στην πρώτη θέση.
Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Παναγιώτης Τσιμικλής ο οποίος αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «μελανόλευκων».
Ο Μεσσήνιος μέσος έχει αγωνιστεί για χρόνια με επιτυχία στην Καλαμάτα και η απόκτησ;h του από τον Φωστήρα ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την μεσαία γραμμή της ομάδας εν όψει της συνέχειας. Οι «μελανόλευκοι» έψαχναν για αμυντικό μέσο το τελευταίο διάστημα και νομίζουμε ότι με την απόκτηση του Τσιμικλή καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο το κενό που υπήρχε.

Κυρίαρχη από νωρίς αλλά
άργησε να καθαρίσει το ματς...

Οι Μεσσήνιοι γνώριζαν ότι ο Ηρακλής Ψαχνών έχει πολλά κενά στο ρόστερ του, όμως σε καμιά περίπτωση δεν έκαναν το λάθος που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή να υποτιμήσουν το ματς.
Μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό και πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Το γκολ του Δούμουρα στο 12' έδωσε νωρίς το προβάδισμα και επιπλέον έδιωξε και το όποιο άγχος υπήρχε. Στην συνέχεια η Καλαμάτα διατήρησε την υπεροχή, δημιούργησε πάρα πολλές φάσεις, αλλά λίγο η αστοχία και λίγο ο εκπληκτικός γκολκίπερ του Ηρακλή Κουμής, δεν της επέτρεψαν να καθαρίσει το ματς.
Ιδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με την Καλαμάτα να έχει την υπεροχή αλλά να μην πετυχαίνει το δεύτερο γκολ με το οποίο θα κλείδωνε η  νίκη.
Με τόσες χαμένες ευκαιρίες, μετά το 70' ο κόσμος αλλά και ο Κλάδης άρχισαν να σκέφτονται ότι η μπάλα πολλές φορές τιμωρεί…
Ωστόσο το γκολ του Αθανασόπουλου στο 80' έδωσε οριστικά τέλος στην υπόθεση νίκη ενώ δύο λεπτά αργότερα πέτυχε το πρώτο του γκολ και ο Παναγιωτόπουλος διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 σε μια εύκολη και σχετικά άνετη επικράτηση για την Καλαμάτα, απέναντι πάντως σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου.
Ο διαιτητής Γαβρίλης από την Αθήνα δεν είχε δύσκολες φάσεις.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Θωμάς, Νινιός, Καλαγκάνης, Ιλιεφ, Δούμουρας, Γαλανόπουλος (86' Μπινιχάκης), Τορεζάνι, Λίπι (53' Αγγελόπουλος), Αθανασόπουλος, Κερμενίδης, Κωνσταντινίδης (53' Παναγιωτόπουλος).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Κουμής, Σπήλιος, Δούλος, Ντέντια, Χασαπίδης, Γκούρλας (67' Πανάγου), Ντέντης, Σενάι, Μουτουσίδης (46' Κρίστι), Καρκασίνας, Αβόν. Διαιτητής είναι ο Γαβρίλης με βοηθούς τους Μπατζιόπουλος και Τσολακίδη, όλοι από την Αθήνα.    
---------------------------------------------
Το φιλμ του αγώνα

8' Ο Τορεζάνι έκανε τη σέντρα - σουτ από δεξιά, απόκρουσε ο Κουμής, ο Αθανασόπουλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά ο Κουμής με δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνε τον κίνδυνο.
12' ΓΚΟΛ Δούμουρας 1-0. Ο Κωνσταντινίδης έκανε τη σέντρα - σουτ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από πολύ κόσμο, ο Δούμουρας με κεφαλιά το 1-0.
29' Δοκάρι η Καλαμάτα. Ο Νινιός έβγαλε τη σέντρα από δεξιά ο Αθανασόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί.
34' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία ο Ηρακλής, σέντρα του Σπήλιου, ο Αβόν μόνος στην περιοχή αδράνησε χαρακτηριστικά και έδωσε την ευκαιρία στον Θωμά να μαζέψει την μπάλα.
45' Ωραία εκτέλεση φάουλ του Καρκασίνα, ο Θωμάς δύσκολα σε κόρνερ.
59' Ο Αγγελόπουλος βρήκε τον Παναγιωτόπουλο που σούταρε ελάχιστα άουτ από καλή θέση
64' Διπλή απόκρουση του Κουμή σε διαδοχικά σουτ των Αγγελόπουλου και Παναγιωτόπουλου.
76' Ο Παναγιωτόπουλος σούταρε ελάχιστα άουτ.
78' Ο Κουμής σταμάτησε δύσκολα το σουτ του Τορεζάνι.
80' ΓΚΟΛ Αθανασόπουλος 2-0! Ο Κερμενίδης εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά και ο Αθανασόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 2-0 για την "Μαύρη Θύελλα".
82' ΓΚΟΛ Παναγιωτόπουλος 3-0! Ο Τορεζάνι έκανε σέντρα με το τακουνάκι από αριστερά, ο Αθανασόπουλος έστρωσε στον Πσαναγιωτόπουλο που με δυνατό σουτ πέτυχε το 3-0.
----------------------------------------------------------

ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΑΔΗΣ
"Να τελειώνουμε
καλύτερα τις φάσεις"

Στις πολλές χαμένες ευκαιρίες στάθηκε ο τεχνικός της Καλαμάτας Κώστας Κλάδης. "Είναι σημαντικό να τελειώνουμε καλύτερα τις φάσεις. Θα υπάρξουν παιχνίδια όπου μια φάση θα κρίνει τον αγώνα και πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Ευχαριστώ τον κόσμο για την στήριξη του στην ομάδα αλλά και σε εμένα. Πάμε καλά αλλά θέλουμε δουλειά ακόμη", τόνισε ο Κλάδης που σημείωσε ότι ίσως γίνουν 1-2 μεταγραφές ακόμη.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ
"Θα ανέβει η Καλαμάτα!"

Ο προπονητής του Ηρακλής Ψαχνών Γιάννης Μωυσιάδης χαρακτήρισε την Καλαμάτα ως μια πλήρη ομάδα και προέβλεψε μάλιστα ότι θα πάρει τον τίτλο: "Είναι πολυτέλεια για την Γ' εθνική η Καλαμάτα. Είναι μια ομάδα γεμάτη σε όλες τις γραμμές και πιστεύω ότι θα κόψει πρώτη το νήμα. Το αξίζει ο κόσμος της άλλωστε. Εμείς θα ενισχυθούμε και πιστεύω ότι θα πάμε καλά στην συνέχεια».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
"Κοιτάζουμε το
επόμενο ματς"

Χαρούμενος για τη νίκη ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος Βασίλης Αθανασόπουλος που τόνισε: "Είμαστε ικανοποιημένοι από την νίκη. Είχαμε δύο εντός έδρας παιχνίδια και στατιστικά είναι δύσκολο να κάνεις δύο νίκες, όμως τα καταφέραμε. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Κοιτάζουμε πλέον το επόμενο ματς".