Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2015 14:33

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 2-0: Συνέχισε την καλή παράδοση, πετυχαίνοντας 3η σερί νίκη με Καρύδη, Γιαννακούντζο

Γράφτηκε από τον

Το... κουμπί του Τέλλου Αγρα φαίνεται πως έχει βρει ο Αστέρας Αρφαρών μιας και τα τελευταία χρόνια τον κερδίζει συνεχώς στην έδρα του.

Ετσι έγινε και το Σάββατο όπου οι "κυανόλευκοι" επικράτησαν 2-0 της ομάδας των Γαργαλιάνων πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους. Χαρακτηριστικά τα πέντε τελευταία χρόνια ο Αστέρας μετράει 4 νίκες, με την προχθεσινή, ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο, με τον Αγρα να αγνοεί το διπλό! Πέρα από τα στατιστικά, το σημαντικότερο για την ομάδα του Στάθη Βανικιώτη είναι πως έφτασε τους 9 βαθμούς, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και έχει βάλει ήδη (αν και είναι νωρίς) τις βάσεις για μία άνετη παραμονή. Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε τα "δώρα" της αμυντικής γραμμής του Αγρα και σκόραρε δις στο πρώτο μέρος με τους Καρύδη και Γιαννακούντζο. Από την άλλη η ομάδα των Γαργαλιάνων προδόθηκε από την άμυνά της, όμως ειδικά στο δεύτερο μέρος το πάλεψε το παιχνίδι και δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ, αφού μεταξύ άλλων είχε και δύο δοκάρια!

Στο πρώτο μέρος
και τα δύο γκολ

Το ματς γενικώς δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά αντιθέτως μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, με τον Αστέρα να έχει την ελαφρά υπεροχή στο ξεκίνημα. Χρειάστηκε πάντως να φτάσουμε στο 21' για να γίνει η πρώτη ευκαιρία που μετουσιώθηκε σε γκολ. Ο Στ. Φέστας σέντραρε, ο Ανδρώνης δεν έδιωξε σωστά και ο σωστά τοποθετημένος Καρύδης με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Τσώλη για το 1-0.
Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων που στο 31' είχαν ένα καλό φάουλ του Μπούρα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 35' έγινε το 2-0 με πανομοιότυπο τρόπο... Ο Η. Καπόγλης έκανε το γέμισμα, στην άμυνα του Αγρα επικράτησε ασυνεννοησία, με τον Τσώλη να βγαίνει και να μην μπλοκάρει και ο Γιαννακούντζος με προβολή έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έσκασε μέσα στη γραμμή, σύμφωνα και με την υπόδειξη του α' βοηθού κ. Τσίρμπα που έδειξε άμεσα σέντρα, απόφαση που δεν αμφισβήτησαν οι "ερυθρόλευκοι". Το 2-0 λοιπόν ήταν γεγονός με τον Αστέρα να έχει βάλει στέρεες βάσεις για το τρίποντο. Η ομάδα του Θανάση Λακριντή θα μπορούσε να είχε μειώσει πριν βγει το ημίχρονο, όταν στο 40' ο Νικολόπουλος έκοψε ωραία δεξιά την μπάλα στον Παγώνη που τετ α τετ με τον Νιάρχο πλάσαρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο πιεστικοί, με τον Μερκούρη να περνά στα χαφ και τον Σικαλιά να αντικαθιστά τον Σταματελόπουλο. Στο 52' οι Παγώνης και Νικολόπουλος έπαιξαν το 1-2, όμως η σέντρα του δεύτερου ήταν λίγο δυνατή και ο Παγώνης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Αγρα στο 57' όταν ο Μερκούρη σέντραρε από δεξιά και ο Παπανδρεόπουλος πήρε την δυνατή κεφαλιά που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!
Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν και πάλι άτυχοι και όσο περνούσε η ώρα ο Αστέρας πάγωνε τον ρυθμό, με τον μετρ του είδους Γιαννακόπουλο και τους Ζέππο και Τσιλίκο να κερδίσουν πολλές μονομαχίες.
Η τελευταία καλή στιγμή του Αγρα ήταν στο 70' όταν ο Νικολόπουλος τροφοδότησε τον Παγώνη που πλάσαρε άψυχα από ευνοϊκή θέση και ο Νιάρχος μπλόκαρε. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ζέππου στο 86' με 2η κίτρινη. Ηταν πάντως μια άδικη απόφαση αφού σε ένα κερδισμένο φάουλ του Αγρα, πάνω στη μπάλα πήγε ο Κ. Φέστας με τον Γεωργακόπουλο να κλοτσά την μπάλα που χτύπησε πάνω στον Ζέππο που ήταν 3-4 μέτρα μακρύτερα. Ο κ. Πλακογιάννης του έδειξε κίτρινη για καθυστέρηση, όμως αυτή έπρεπε να την δεχθεί ο Φέστας.
Αυτό ήταν και το μοναδικό λάθος του διαιτητή Πλακογιάννη που έβγαλε με επιτυχία το ματς, όπως και οι βοηθοί Τσίρμπας και Γκούμας.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Κ. Φέστας, Στ. Φέστας, Χαραλαμπόπουος, Π. Καπόγλης (75' Ψωμάρας), Ζέππος, Η. Καπόγλης, Γ. Τσιλίκος, Καρύδης, Γιαννακούντζος (58' Γιαννακόπουλος), Μπούρας (92' λ. τρ. Λυμπερόπουλος).
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Τσώλης, Σταματελόπουλος (46' Συκαλιάς 73' λ. τρ. Γεωργακόπουλος), Ανδρώνης, Μερκούρη, Γεωργόπουλος, Χούτος, Παπανδρεόπουλος, Φίλαϊ, Παγώνης, Ντινιωτάκης, Νικολόπουλος.