Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2015 08:15

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Βγαίνουν τα εισιτήρια για τα ημιτελικά

Γράφτηκε από τον

Μετά από ένα μήνα το κύπελλο Μεσσηνίας επιστρέφει στο προσκήνιο, μιας και σήμερα θα διεξαχθούν οι αγώνες της προημιτελικής φάσης, που είναι νοκ - άουτ. Ως εκ τούτου αν δεν αναδειχθεί νικητής στη κανονική διάρκεια θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί και πέναλτι.


Η "Μαύρη Θύελλα" που συμμετέχει φέτος στο θεσμό παίζει εκτός έδρας με τη Σπερχογεία. Ο κάτοχος του τροπαίου Τσικλητήρας Πύλου υποδέχεται το Μεσσηνιακό, η φιλόδοξη Κυπαρισσία αγωνίζεται στην Καλαμάτα με τον Ολυμπιακό και το Δώριο θα αναμετρηθεί με τον Πανθουριακό.
Η σέντρα και στους τέσσερις αγώνες θα δοθεί στις 4 το απόγευμα.  Στο σημείο αυτό ας δούμε τα νέα των οχτώ μονομάχων λίγο πριν από τη σέντρα.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ιστορική είναι η σημερινή αναμέτρηση για τη Σπερχογεία, καθώς θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη ομάδα του νομού, την Καλαμάτα, η οποία έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.
Οι "¨ταύροι" θα προσπαθήσουν χωρίς άγχος για μια αξιοπρεπή εμφάνιση και ότι βγει.
Για να βρεθούν στους "8" απέκλεισαν την "Ακαδημία Πάμισος" και την Ανδρούσα στα πέναλτι.
Η Καλαμάτα ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια του Ασπροχώματος και του Διαβολιτσίου και θα είναι τεράστια έκπληξη αν δεν κάνει το ίδιο και με τη Σπερχογεία.
Η "Μαύρη Θύελλα" προέρχεται από τις δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής με Δόξα Μανωλάδας και Ηρακλή Ψαχνών και θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις. Ο Κώστας Κλάδης θα ξεκουράσει πάντως αρκετούς βασικούς, δίνοντας ευκαιρίες και σε άλλους παίκτες να δείξουν την αξία τους. Το κυριακάτικο ματς με το Λουτράκι έχει άλλωστε προτεραιότητα, χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει αδιαφορία για το κύπελλο.
Η προετοιμασία για τη Σπερχογεία ολοκληρώθηκε χθες με πρωινή προπόνηση στο Στάδιο και εν συνεχεία ανακοινώθηκε η αποστολή, στην οποία βρίσκεται και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Παναγιώτης Τσιμικλής.
Οι "εκλεκτοί" είναι οι: Γκαρμοίρης, Διαμάντης, Δούμουρας, Λένγκα, Καραλής, Κακαλής, Αριστομενόπουλος Κουντάνης, Τσιμικλής, Μπινιχάκης, Λίπι,  Κερμενίδης, Βορίλας, Γιακουμής, Βασιλόπουλος, Νικολόπουλος, Αγγελόπουλος, Παναγιωτόπουλος, και Αθανασόπουλος.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Να αποκλείσει ξανά την Κυπαρισσία θέλει ο Ολυμπιακός Καλαμάτας.
Θυμίζουμε ότι πέρυσι  οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια τον ΑΟΚ. Στο πρώτο (14 Σεπτεμβρίου) είχαν ηττηθεί 1-0, αλλά στη ρεβάνς (3 Δεκεμβρίου) επικράτησαν 3-1 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από τον Απόλλωνα. Ο Ολυμπιακός ήταν μάλιστα η μόνη μεσσηνιακή ομάδα που νίκησε την μετέπειτα πρωταθλήτρια Μεσσηνίας. Σήμερα έχει το αβαντάζ ότι θα αγωνιστεί στην έδρα του, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται και η επιστροφή του Τσαναλία από τραυματισμό. Για να πάρει όμως τη νίκη, θα πρέπει να ξεχάσει την εμφάνιση με τον Μιλτιάδη και να μπει σοβαρά από το πρώτο λεπτό.
Στους προηγούμενους γύρους νίκησε Χανδριναϊκό και Α.Ο. Φαραί.
Στον αντίποδα η Κυπαρισσία απέκλεισε Απόλλωνα Πεταλιδίου και Πάμισο.
Η τριφυλιακή ομάδα θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία έπειτα από τη πρόσφατη νίκη με τον Απόλλωνα (0-3) που σημειώθηκε μάλιστα στο γήπεδο που θα παίξει και σήμερα. Το κύπελλο είναι θεσμός που ενδιαφέρει τον ΑΟΚ, ο οποίος θέλει να πάρει και ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό.
Εκτός πλάνων είναι οι Μιτρόφ και Ντιόπ.

ΔΩΡΙΟ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Μετά από 11 μέρες Δώριο και Πανθουριακός, ανταμώνουν ξανά αυτή τη φορά στο γήπεδο του Δωρίου. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ για την 3η αγωνιστική της Α' τοπικής, με τον Πανθουριακό να επικρατεί με 5-2. Ο σημερινός αγώνας όμως είναι διαφορετικός, καθώς το Δώριο παρουσιάζεται δυνατό στο γήπεδό του (2 νίκες με Εθνικό, Α.Ο. Φαραί) και "διψά" για την πρόκριση στα ημιτελικά. Εξίσου μεγάλο είναι το κίνητρο και για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν και θα προσπαθήσουν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους κόντρα στο Δώριο.
Οι γηπεδούχοι έχουν δώσει εντός έδρας όλα τα ματς στο θεσμό (απέκλεισαν διαδοχικά Κεραυνό και Χώρα). Η ομάδα της Θουρίας πήρε την πρόκριση εντός έδρας με τον Ολυμπιακό Ανάληψης και εκτός με τον Αστέρα Αρφαρών.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Μόνο νίκες έχει ο Τσικλητήρας στις πρώτες 4 αγωνιστικές της Α' τοπικής και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Πάμισο.
Η ομάδα της Πύλου θέλει να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα, αλλά ανάλογη θέληση έχει και για το κύπελλο Μεσσηνίας,  το οποίο πήρε πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ως εκ τούτου θα μπει με μεγάλη σοβαρότητα στον σημερινό προημιτελικό κόντρα στο Μεσσηνιακό (στις προηγούμενες φάσεις απέκλεισε Α.Ε. Αβίας και Αναγέννηση).
Εκτός είναι μόνο ο τιμωρημένος Μικελάτος.
Από το Μεσσηνιακό δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Μπεγέτης, ενώ προβλήματα τραυματισμού αντιμετωπίζουν οι Μανιάτης και Πετρόγιαννης.
Οι "πράσινοι" για να βρεθούν στους "8" απέκλεισαν κατά σειρά Μεθώνη και Εθνικό Μελιγαλά και θέλουν να προσθέσουν σε αυτή τη λίστα και τον Τσικλητήρα, που είναι όμως το πιο δύσκολο εμπόδιο μέχρι τώρα στο θεσμό.


To πρόγραμμα και οι διαιτητές

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Κυπαρισσία
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 4 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης
Δώριο - Πανθουριακός
Γήπεδο Δωρίου, 4 μ.μ.
Πλακογιάννης, Γεωργαντάς, Γιαννέτσος
Τσικλητήρας Πύλου - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Πύλου, 4 μ.μ.
Αλεξέας, Καρβούνης, Καστανάς
Σπερχογεία - Καλαμάτα
Γήπεδο Σπερχογείας, 4 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Τσίρμπας, Ρέκκας.